Cum sa faci un drob ca un adevarat MasterChef. Gateste-l dupa reteta lui Catalin Scarlatescu

×
Codul embed a fost copiat

In functie de cum ii este norocul de la stana si pana pe platoul cu antreuri din ziua de Pasti, mielul poate face un popas si intr-o bucatarie de lux.

Un loc in care drobul, stufatul si borsul primesc aromele fine si rafinate pe care si le doreste orice gospodina.

Incepand de miercuri, maestrul Catalin Scarlatescu, jurat la MasterChef, ne va fi aliat. Vom traduce retete clasice, in rezultate de 5 stele.

In acest prim episod, aflati toate secretele unui drob. Savuros, usor digerabil, bogat in verdeata si, mai ales, in amintiri din copilarie.

Prima etapa este cea... chirurgicala. Maestrul Catalin Scarlatescu asista si da indicatii. Macelarul si bucatarul-sef duc lupte grele cu mielul de 18 kilograme.

Citește și
MasterChef
Nervii concurentilor, pusi la incercare de jurati, in a doua editie-spectacol MasterChef

Maestrul de la Howard Johnson pune in practica metoda bunicii: aseaza alaturi de maruntaie bucati grase de pe burta si slabe de muschi.

Ceapa se taie din 2 in 2 milimetri sau cat se poate de fin. Apoi se presara o mana de sare - neaparat grunjoasa. E un fel brut, nu-i loc de fineturi.

Pentru un drob de 6 stele, maestrul implica acum masina de tocat... pe nume Stelica. Intre timp, marunteste patrunjel si marar, cu tot cu tulpini.

Tusa finala: totul se inveleste in prapure de miel. Si sta la cuptor, la foc mic, in jur de o ora.

Urmariti si in urmatoarele zile, la Stirile ProTV de la ora 19:00, retete de Paste pregatite de Catalin Scarlatescu.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Fostul internațional a murit la 33 de ani, după ce a fost împușcat!
NEWS ALERT Fostul internațional a murit la 33 de ani, după ce a fost împușcat!
Citește și...
Sunteti adeptii mincarurilor traditionale pentru masa de Paste? Ce ne recomanda juratii Masterchef
Sunteti adeptii mincarurilor traditionale pentru masa de Paste? Ce ne recomanda juratii Masterchef

Oare ce preparate se gasesc pe mesele juratilor MasterChef, de Paste?

Nervii concurentilor, pusi la incercare de jurati, in a doua editie-spectacol MasterChef
Nervii concurentilor, pusi la incercare de jurati, in a doua editie-spectacol MasterChef

A fost o seara plina de emotii si retete culinare speciale sau "oribile", cum au spus bucatarii din juriu la MasterChef.

O concurenta a vrut sa convinga juriul cu un preparat afrodisiac, la MasterChef
O concurenta a vrut sa convinga juriul cu un preparat afrodisiac, la MasterChef

Sortul “MasterChef” nu se obtine usor, iar concurentii din prima editie a show-ului de la Pro Tv au simtit asta pe pielea lor.

Recomandări
USR îl mută pe Radu Miruță la șefia MApN. Cine va prelua Ministerul Economiei
USR îl mută pe Radu Miruță la șefia MApN. Cine va prelua Ministerul Economiei

USR vrea să-l mute pe Radu Miruță, de la Economie la Apărare. Iar în locul său ar urma să fie propus senatorul Irineu Darău. Deciziile partidului vin după demisia lui Ionuț Moșteanu de la vârful MapN.

Ce spune Nicușor despre eliminarea prescripției pentru corupție: „De ce nu reușim să rezolvăm în 15 ani?”
Ce spune Nicușor despre eliminarea prescripției pentru corupție: „De ce nu reușim să rezolvăm în 15 ani?”

Nicușor Dan a vorbit despre problemele din Justiție înainte de reuniunea Consiliului European. Președintele a explicat faptul că problema nu este termenul de precripție a marilor fapte de corupție, ci timpul necesar pentru rezolvarea dosarelor.

Istoric: „Rusia lui Putin atacă verigile slabe ale Europei. România este, fără îndoială, una dintre ele”
Istoric: „Rusia lui Putin atacă verigile slabe ale Europei. România este, fără îndoială, una dintre ele”

Istoricul Thierry Wolton avertizează că democrația europeană rămâne neînțeleasă de restul lumii și se declară surprins de acordul dintre Putin și Trump, menit să slăbească Europa pentru câștig economic ulterior.