Cum sa faci un drob ca un adevarat MasterChef. Gateste-l dupa reteta lui Catalin Scarlatescu

×
Codul embed a fost copiat

In functie de cum ii este norocul de la stana si pana pe platoul cu antreuri din ziua de Pasti, mielul poate face un popas si intr-o bucatarie de lux.

Un loc in care drobul, stufatul si borsul primesc aromele fine si rafinate pe care si le doreste orice gospodina.

Incepand de miercuri, maestrul Catalin Scarlatescu, jurat la MasterChef, ne va fi aliat. Vom traduce retete clasice, in rezultate de 5 stele.

In acest prim episod, aflati toate secretele unui drob. Savuros, usor digerabil, bogat in verdeata si, mai ales, in amintiri din copilarie.

Prima etapa este cea... chirurgicala. Maestrul Catalin Scarlatescu asista si da indicatii. Macelarul si bucatarul-sef duc lupte grele cu mielul de 18 kilograme.

Citește și
MasterChef
Nervii concurentilor, pusi la incercare de jurati, in a doua editie-spectacol MasterChef

Maestrul de la Howard Johnson pune in practica metoda bunicii: aseaza alaturi de maruntaie bucati grase de pe burta si slabe de muschi.

Ceapa se taie din 2 in 2 milimetri sau cat se poate de fin. Apoi se presara o mana de sare - neaparat grunjoasa. E un fel brut, nu-i loc de fineturi.

Pentru un drob de 6 stele, maestrul implica acum masina de tocat... pe nume Stelica. Intre timp, marunteste patrunjel si marar, cu tot cu tulpini.

Tusa finala: totul se inveleste in prapure de miel. Si sta la cuptor, la foc mic, in jur de o ora.

Urmariti si in urmatoarele zile, la Stirile ProTV de la ora 19:00, retete de Paste pregatite de Catalin Scarlatescu.

Articol recomandat de sport.ro
E gata ”colosul” de 23.000.000€ din România! Imagini spectaculoase
E gata ”colosul” de 23.000.000€ din România! Imagini spectaculoase
Citește și...
Sunteti adeptii mincarurilor traditionale pentru masa de Paste? Ce ne recomanda juratii Masterchef
Sunteti adeptii mincarurilor traditionale pentru masa de Paste? Ce ne recomanda juratii Masterchef

Oare ce preparate se gasesc pe mesele juratilor MasterChef, de Paste?

Nervii concurentilor, pusi la incercare de jurati, in a doua editie-spectacol MasterChef
Nervii concurentilor, pusi la incercare de jurati, in a doua editie-spectacol MasterChef

A fost o seara plina de emotii si retete culinare speciale sau "oribile", cum au spus bucatarii din juriu la MasterChef.

O concurenta a vrut sa convinga juriul cu un preparat afrodisiac, la MasterChef
O concurenta a vrut sa convinga juriul cu un preparat afrodisiac, la MasterChef

Sortul “MasterChef” nu se obtine usor, iar concurentii din prima editie a show-ului de la Pro Tv au simtit asta pe pielea lor.

Recomandări
CGMB a aprobat majorarea taxelor pentru 2026. Impozitele pe locuințe în București aproape se dublează
CGMB a aprobat majorarea taxelor pentru 2026. Impozitele pe locuințe în București aproape se dublează

Consilierii CGMB au aprobat marți proiectul de hotărâre care stabilește nivelul impozitelor și taxelor locale în București începând din 2026.

Cine a fost de vină pentru incendiul devastator de la „Ferma Dacilor”, în care au murit 8 persoane, inclusiv fiul patronului
Cine a fost de vină pentru incendiul devastator de la „Ferma Dacilor”, în care au murit 8 persoane, inclusiv fiul patronului

Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova a anunţat finalizarea cercetărilor în dosarul "Ferma Dacilor" cu privire la împrejurările în care a avut loc incendiul din data de 26 decembrie 2023, în urma căruia au decedat opt persoane.

Ordonanța trenuleț „costă” bugetul de stat jumătate de miliard de lei anul viitor. Cum a propus Finanțele să acopere „gaura”
Ordonanța trenuleț „costă” bugetul de stat jumătate de miliard de lei anul viitor. Cum a propus Finanțele să acopere „gaura”

Ministerul Finanțelor a făcut public, luni 22 decembrie, la ora 22:52, un proiect de ordonanță de urgență care definește cadrul pentru elaborarea bugetului pe anul 2026 și conturează direcțiile financiare pentru perioada următoare.