Cum sa faci un drob ca un adevarat MasterChef. Gateste-l dupa reteta lui Catalin Scarlatescu
In functie de cum ii este norocul de la stana si pana pe platoul cu antreuri din ziua de Pasti, mielul poate face un popas si intr-o bucatarie de lux.
Un loc in care drobul, stufatul si borsul primesc aromele fine si rafinate pe care si le doreste orice gospodina.
Incepand de miercuri, maestrul Catalin Scarlatescu, jurat la MasterChef, ne va fi aliat. Vom traduce retete clasice, in rezultate de 5 stele.
In acest prim episod, aflati toate secretele unui drob. Savuros, usor digerabil, bogat in verdeata si, mai ales, in amintiri din copilarie.
Prima etapa este cea... chirurgicala. Maestrul Catalin Scarlatescu asista si da indicatii. Macelarul si bucatarul-sef duc lupte grele cu mielul de 18 kilograme.
Maestrul de la Howard Johnson pune in practica metoda bunicii: aseaza alaturi de maruntaie bucati grase de pe burta si slabe de muschi.
Ceapa se taie din 2 in 2 milimetri sau cat se poate de fin. Apoi se presara o mana de sare - neaparat grunjoasa. E un fel brut, nu-i loc de fineturi.
Pentru un drob de 6 stele, maestrul implica acum masina de tocat... pe nume Stelica. Intre timp, marunteste patrunjel si marar, cu tot cu tulpini.
Tusa finala: totul se inveleste in prapure de miel. Si sta la cuptor, la foc mic, in jur de o ora.
Urmariti si in urmatoarele zile, la Stirile ProTV de la ora 19:00, retete de Paste pregatite de Catalin Scarlatescu.