Biserica ridicata fara autorizatie, in jurul unui stalp de iluminat, in Constanta. Autoritatile ar putea sa demoleze lacasul

Ultimul update: Duminica 20 Martie 2016 07:13
Data publicarii: Joi 17 Martie 2016 17:22
Categorie: Actualitate
biserica fara documente in Constanta

O biserica ridicata fara niciun document, in Constanta, a intrat in atentia autoritatilor. Acoperisul cladirii este strapuns chiar de un stalp de iluminat, iar lacasul de cult nu are nici autorizatie de constructie, nici aviz de la pompieri.

Arhiepiscopia Tomisului recunoaste ca a ridicat cladirea fara aprobari, dar sustine ca initial voia doar o constructie provizorie.

Locuitorii din zona au fost primii care au sesizat autoritatile. Biserica este ridicata in locul unei parcari, lipita practic de trotuar, iar acoperisul este construit in jurul unui stalp de iluminat. Venite la fata locului, autoritatile si-au dat seama ca lacasul de cult a fost ridicat fara niciun fel de autorizatie.

Aceasta situatie este recunoscuta si de reprezentantii Arhiepiscopiei Tomisiului, care au decis sa suspende slujbele aici. La randul lor, inspectorii primariei sustin ca au sanctionat biserica si in functie de indeplinirea unor masuri obligatorii vor decide care va fi soarta cladirii. Potrivit autoritatilor, nu este exclusa demolarea, desi preotii nu cred ca se va ajunge la aceasta situatie.

Biserica este situata pe unul dintre cele mai mari bulevarde din Constanta. Locatarii au vazut ca in dreptul cladirii nu exista un afis privind autorizatiile necesare, apoi au bagat de seama ca acoperisul cladirii a fost construit chiar in jurul unui stalp de iluminat.

Cladirea a fost verificata de inspectorii primariei si de cei de la ISU. Ambele institutii au constatat lipsa autorizatiilor, desi in biserica se organizeaza de luni bune slujbe religioase.

Anca Chirita, ISU Dobrogea: "A fost verificata constructia si s-a constatat ca nu are aviz ISU, proiect tehnic pentru instalatia electrica, iar iluminatul era intrerupt."

Ionut Pripis, seful Corpului de Control Primaria Constanta: "Este o constructie neautorizata. S-au dispus masuri printr-un proces verbal de amenda. In functie de respectarea acestor masuri, vom decide ce vom face mai departe."

Reprezentantii Arhiepiscopiei Tomisului recunosc ca nu au obtinut autorizatii pentru biserica.

Eugen Tanasescu, purtator de cuvant Arhiepiscopia Tomisului:
"Acolo a fost un lacas temporar urmand sa se ridice un lacas permanent. Pentru ca nu s-a mai putut ridica cel permanent, se incearca transformarea acestuia in lacas permanent."

Potrivit legii, cea mai drastica masura luata in cazul acestei biserici este demolarea. Preotii cred insa ca nu se va ajunge aici.

"Pleaca, diavole, fugi". Reactia Bisericii Ortodoxe, dupa ce un preot din Bacau a "exorcizat" o femeie de 56 de ani

FULLSCREEN
Biserica ridicata fara autorizatie, in jurul unui stalp de iluminat, in Constanta. Autoritatile ar putea sa demoleze lacasul
  • /

Sursa: Pro TV

local

Localul celebru în care Ceaușescu n-a intrat niciodată, pentru că a fost considerat nesigur

Noaptea caselor: programul evenimentului organizat sâmbătă seară

Realizatorul ”Wild Carpathia” pregătește încă 8 episoade despre România, care vor fi la ProTV

Muzica dată tare, seara târziu, v-ar putea aduce 5 ani de închisoare

Accident grav în Timișoara. 3 persoane au fost transportate la spital

7 migranți au încercat să treacă ilegal frontiera cu două taximetre

printul Harry si echipa Invictus

Prinţul Harry s-a intâlnit cu militarii români care participă la Jocurile Invictus

DN1, blocat la ieşirea din Azuga după un accident

Autostrada Soarelui, blocată de 8 ore din cauza unui accident. Două autotrenuri s-au ciocnit

Ilie Năstase este consul onorific al Cehiei la București

Festivalul Vinului. Gluma lui Petre Daea referitoare la vinul preferat

Festivalul "Half is Free" se deschide azi la The Ark