Animatie grafica. Filmul accidentului petrecut pe centura Ploiestiului, in care 5 oameni au murit si 28 au fost raniti

×
Codul embed a fost copiat

Carnagiu pe centura de vest a orasului Ploiesti. 5 oameni au murit intr-un accident absolut socant. Autobuzul in care se aflau s-a izbit de o basculanta plina de nisip, iar incarcatura de cateva tone s-a pravalit peste ei.

Cititi in articol:
Cum s-a produs accidentul
5 persoane au murit si 28 au fost ranite
Cine ar fi vinovat pentru accident

Alti 28 de pasageri au avut sansa sa supravietuiasca, insa au suferit ranit teribile. Situatia a fost atat de grava, incat autoritatile au instituit cod rosu si au trimis in zona 23 de echipaje. Autobuzul transporta navetisti, dar si copii care mergeau la scoala in Ploiesti.

Alarma s-a dat la ora 6 si 14 minute. Pe centura de vest a Ploiestiului a fost instaurat cod rosu iar circulatia a fost inchisa de zecile de echipaje de urgenta sosite la locul accidentului. Tabloul era unul de cosmar: oameni raniti, bucati de caroserie si tone de nisip ocupau de-a valma un intreg sens de mers.

Pentru 5 oameni astazi a fost ultima zi. Soferul autobuzului, o femeie, doi pasageri si un baiat de 18 ani figureaza de acum pe lista mortilor. Alte 28 de persoane au fost preluate de ambulante. Chiar in locul in care s-a produs carnagiul a fost ridicat un cort de prim ajutor. Misiunea salvatorilor a fost una extrem de dificila. Peste autobuz s-a rasturnat o cantitate mare de nisip din basculnta lovita si toti cei din masina de transport erau practic ingropati.

Citește și
accident in dej
Noroc incredibil pentru un sofer din Dej. A scapat teafar dupa ce masina sa a rupt un parapet,un stalp si s-a izbit de o casa
Hanul cu Tei se vinde cu 1,6 milioane€. Clădirea, cumpărată de Ilie Dumitrescu în 2004

In primul rand cei de la ISU au fost nevoiti sa taie bucati din tabla autobuzului pentru a ajunge la pasagerii raniti si apoi sa care sute de kilograme de nisip care s-au revarsat din bena inauntrul autobuzului transformand partea din fata intr-un mormant pentru 5 persoane care se aflau in aceasta zona, langa sofer.

Autobuzul facea o cursa regulata in judetul Prahova. Aduna adulti si copii care lucreaza si invata in Ploiesti. Peste 30 au urcat la 6 dimineata si si-au ocupat linistiti locurile. La un moment dat pe soseaua de centura soferul a intrat in plin intr-o basculanta care mergea cu viteza mica pe prima banda. Anchetatorii nu isi explica deocamdata ce s-a intamplat.

Politistii de la Rutiera spun ca pe sosea nu sunt urme de franare asa se explica de ce bena masiva de otel incarcata cu 40 de tone de nisip a decupar pur si simplu partea din fata a autocarului. Dupa ce au fost recuperati ranitii au fost dusi la spitalul judetean din Ploiesti- acolo unde tot personalul medical disponibil a fost chemat la lucru.

Andrei Ilinca, medic purtatorul de cuvant al Spitalului de Urgenta Ploiesti: ''La spital au fost adusi 28 de pacienti, este vorba de 5 copii 23 de adulti copiii avem un copil de 9 ani."

Mai multe echipe de psihologi au fost detasate in acelasi spitalul ca sa asigure suport pentru familiile victimelor.

Cum s-au desfasurat evenimentele de vineri:

UPDATE 13:10 Declaratiile victimelor implicate in accidentul din Ploiesti:

Cristina Cazan: "Nu stiu ce s-a intamplat chiar nu stiu. Oamenii din autobuz m-au scos. Am un picior rupt. Dintr-o data am venit peste trei patru scaune in fata."

Ion Marin, ruda unei victime: "Eram la serviciu, am auzit ambulantele si mi-am dat seama ca autobuzul cu care trebuia sa ma intorc acasa n-a sosit. Si mi-am dat seama, am sunat un alt sofer. Nu s-a intamplat niciodata, n-a avut niciodata nicio problema soferul."

UPDATE 11:30 Avand in vedere faptul ca majoritatea persoanelor care se aflau in microbuz sunt din comuna Manesti, sat Coada Izvorului, acolo au fost trimise echipe de politisşti pentru a lua legatura cu familiile acestora.

De asemenea, au fost deschise doua linii telefonice pentru rudele si familiile celor implicati in accident: 0244.515.933 si 0244.551.5946.

Actiunea de interventie a fost coordonata de prefectul Rodica Paraschiv, aceasta deplasandu-se la locul accidentului si ulterior in satul Coada Izvorului, informandu-l periodic despre dinamica situatiei pe ministrul afacerilor Interne.

UPDATE 9:30 Intr-un comunicat de presa, IGSU Prahova precizeaza ca 11 barbati, 16 femei si un copil sunt internati la Unitatea de Primiri Urgente din municipiul Ploiesti.

In momentul activarii Planului Rosu de interventie, la fata locului s-au deplasat 8 ambulante SMURD, 2 autospeciale pentru descarcerare, 1 autospeciala de transport victime multiple, 1 autospeciala de interventie la accidente colective si calamitati, 1 Spital Mobil, 3 autospeciale de lucru cu apa si spuma, 7 autospeciale de prima interventie si comanda si 14 ambulante SAJ. 83 de pompieri au actionat, alaturi de medici, asistenti medicali, politisti si jandarmi.

Alaturi de raniti, la spital au sosit si mai multe echipe de psihologi, pentru a consilia victimele si familiile acestora.

UPDATE 9:10 Apar noi informatii despre cum s-a produs accidentul. Potrivit cercetatorilor, basculanta mergea extrem de incet pe Soseaua de Centura a Ploiestiului, iar autobuzul, in care se aflau 33 de persoane, a intrat in plin in ea.

40 de tone de nisip se aflau in bena, care s-au revarsat peste pasagerii din autobuz, lucru care a ingreunat interventia salvatorilor.

Autoritatile au declansat imediat Planul Rosu, iar la fata locului au intervenit aproximativ 20 de ambulante.

In acest moment, printre cei 28 de raniti se afla trei copii, un baietel si doua fetite, insa din fericire se afla in stare stabila. Alte trei persoane sunt insa internate in stare critica.

UPDATE 8:35 Autoritatile au precizat ca 28 de persoane au fost ranite in urma accidentului produs vineri, iar toate au fost transportate la spital.

Printre cei morti 5 se afla si soferul autobuzului, despre care politistii iau in calcul ipoteza ca ar fi adormit la volan.

UPDATE 7:55 Din primele cercetari, soferul autocarului implicat in accidentul de pe DN 1, de la Strejnic, este vinovat de producerea accidentului, la fata locului nefiind gasite urme de franare, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean de Politie Prahova, Marian Popescu.

Potrivit acestuia, autocarul, care efectua curse regulate pe traseul Manesti-Ploiesti, a lovit din spate o autobasculanta incarcata cu nisip, la fata locului nefiind depistate urme de franare.

Autoritatile iau in calcul mai multe ipoteze, in sensul ca soferul ar putea sa fi adormit sau autocarul ar fi putut avea probleme tehnice.

UPDATE 7:30 Peste 20 de ambulante se afla in acest moment la locul tragediei, pentru a-i prelua pe raniti.

UPDATE 7:10 Potrivit Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Prahova, din primele date de la fata locului a reiesit ca un TIR si un autocar au intrat in coliziune pe DN 1, pe drumul spre Buftea, iar in urma impactului trei persoane au ramas prinse intre fiare, iar altele au fost ranite.

Nisipul din autobasculanta s-a varsat, ceea ce a ingreunat interventia salvatorilor. La locul accidentului au intervenit 12 echipaje de interventie, dintre care patru echipaje de descarcerare, o ambulanta de terapie intensiva si sapte ambulante SMURD.

Raluca Vasiloae, purtator de cuvant ISU Prahova: "Pana la momentul actual, 5 persoane sunt decedate, iar 30 au fost ranite, dar doar 16 persoane au fost transportate la spitalul judetean. Sapte persoane au fost incarcerate. Se estimeaza ca au fost 30 de persoane implicate in accident. Dintre persoanele transportate la spital, doua au politraumatisme grave."

Seful Serviciului Judetean de Ambulanta Prahova, Daniel Nicolae, a declarat, pentru AGERPRES, ca se lucreaza pentru scoaterea persoanelor incarcerate, dar si pentru acordarea de ingrijiri medicale celor ranite.

Pana la acest moment, patru persoane au decedat, iar alte doua au politraumatisme grave, a spus Nicolae.

Deocamdata, nu se poate spune cu exactitate numarul victimelor.

Articol recomandat de sport.ro
Presa din Spania a reacționat imediat după ce Simona Halep a aflat că joacă cu Paula Badosa în primul meci de la revenire
Presa din Spania a reacționat imediat după ce Simona Halep a aflat că joacă cu Paula Badosa în primul meci de la revenire
Citește și...
Animatie grafica. Lunga lista de vinovati pentru alte patru victime ale celui mai periculos drum din Romania: DN1
Animatie grafica. Lunga lista de vinovati pentru alte patru victime ale celui mai periculos drum din Romania: DN1

Cel mai periculos drum din Romania, DN1, a facut alte 4 victime. Soseaua care strabate tara de la un capat la altul detine un record trist la cel mai mare numar de morti si raniti, in accidente rutiere.
 

Noroc incredibil pentru un sofer din Dej. A scapat teafar dupa ce masina sa a rupt un parapet,un stalp si s-a izbit de o casa
Noroc incredibil pentru un sofer din Dej. A scapat teafar dupa ce masina sa a rupt un parapet,un stalp si s-a izbit de o casa

Un sofer in varsta de 50 de ani este demn de titulatura de cascador. S-a rostogolit cu masina, apoi s-a oprit intr-o casa si nu a patit mai nimic.

Grav accident de circulatie pe podul Baneasa, la intrarea in Capitala. Patru persoane au fost ranite
Grav accident de circulatie pe podul Baneasa, la intrarea in Capitala. Patru persoane au fost ranite

Doi copii si doi adulti au fost grav raniti miercuri seara in Bucuresti in urma unui accident de circulatie in care au fost implicate doua masini.

Recomandări
Arma NATO care va tranzita România pentru a ajunge în Ucraina. MApN îi va asigura combustibilul
Arma NATO care va tranzita România pentru a ajunge în Ucraina. MApN îi va asigura combustibilul

Între timp, apărarea Ucrainei suferă din cauza stocurilor tot mai mici de muniție. Un ajutor substanțial este pe drum din Finlanda, stat care a aderat la NATO anul trecut.

PSD și PNL s-au înțeles: Cătălin Cîrstoiu va fi candidatul comun al Coaliției la Primăria Capitalei
PSD și PNL s-au înțeles: Cătălin Cîrstoiu va fi candidatul comun al Coaliției la Primăria Capitalei

După aproape aproape ore de discuții, coliția de Guvernare a decis luni seară că medicul Cătălin Cîrstoiu este candidatul PSD-PNL pentru Primăria Capitalei.

Bani europeni pentru înființarea centrelor de colectare, refuzați de primării. Câmpurile au devenit „magnet” pentru deșeuri
Bani europeni pentru înființarea centrelor de colectare, refuzați de primării. Câmpurile au devenit „magnet” pentru deșeuri

Peste 1.900 de primării ar fi putut să ia bani europeni prin PNRR pentru înființarea așa-numitelor centre de colectare cu aport voluntar.