(P) Cat de scumpa e viata in Anglia?

transfer go

Perspectiva relocarii in Marea Britanie este tentanta pentru lucratorii migranti din intreaga Europa de Est.

Romanii nu sunt cei mai numerosi, insa comunitatea romaneasca este reprezentativa si in continua crestere. In ciuda evenimentelor recente cauzate de Brexit si a semnelor de intrebare pe care ele le ridica, multi sunt inca foarte motivati sa caute un loc de munca in Anglia. Motivul principal il reprezinta banii mai multi si oportunitatile pe care altfel nu le-ar avea in tara.

Calitatea vietii se caluculeza insa luand in considerare toate aspectele, nu doar in functie de salariu. De aceea trebuie avuta mare atentie atunci cand estimam costul vietii in Regatul Unit, pentru ca unele numere pot fi surprinzatoare. Este de notorietate faptul ca in Romania se plateste foarte mult pentru mancare, intretinere si cheltuieli curente, raportat la salariu.

Sfarturi practice pentru cei nou veniti in Marea Britanie

Cea mai mare comunitate de romani este in Londra, capitala a tarii si cel mai prosper oras din Marea Britanie. Este cunoscut faptul ca aici sunt cele mai multe opoprtunitati de angajare si cele mai mari salarii, dar si cele mai mari chirii. O prioritate este gasirea unei locuinte rezonabile ca si pret si locatie. In functie de locul in care lucrati, puteti gasi o locuinta intr-una dintre zonele bine vazute ale Londrei si nu cele mai scumpe.

Citește și
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

Cei ce cauta o locuinta in nordul Londrei nu vor da gres daca opteaza pentru Islington, Highgate, Muswell Hill, Crouch End, East Finchley, Stoke Newington, Kentish Town, Hampstead sau Southgate. In sudul orasului este o idee buna sa va mutati in Clapham, Balham, Greenwich, Streatham, Forest Hill, Crystal Palace, East Dulwich, Wimbledon sau Putney. Optiuni bune pentru estul Londrei sunt Bow, Stratford, Limehouse, Bethnal Green, South Woodford, Chingford sau Hackney. In vest, puteti opta pentru Chiswick, Shepherd’s Bush, Hammersmith, Fulham, Maida Vale, Bayswater sau Notting Hill.

Chiriile variaza in functie de numarul de camere, insa trebuie sa fiti pregatiti sa platiti peste 500 de lire pentru o camera decenta. Alte cheltuieli pe care trebuie sa le luati in calcul atunci cand alegeti sa va mutati in Marea Britanie sunt cele saptamanale. O persoana poate plati pentru mancare intre £150 si £200/luna.
O masa la un restaurant incepe de la £ 8.50 si merge usor pana la £60.00. O bere locala costa minim £3.50, iar una de import este putin mai scumpa.

Un pachet de tigari in schimb este de 4 ori mai scump ca in Romania, iar un bilet de metrou sau autobuz nu e mai ieftin de £1.60. Merita sa va faceti abonament daca intentionati sa calatoriti frecvent pentru ca astfel puteti reduce mult cheltuielile lunare. Daca locuiti departe de serviciu puteti lua in calcul achizitionarea unei masini la mana a doua (£500-600), dar aveti in vedere ca asigurarea pe an este scumpa.

Un taxi va costa £1.60 pe kilometru, iar costurile pentru un abonament la sala ajunge sa coste mai mult decat in Romania. Va puteti astepta de asemenea sa platiti mai mult la utilitati precum internet sau abonament la telefonul mobil, dar nu foarte mult. Cam £30 pe luna este o cifra mai mult sau mai putin realista.

Incaltamintea si imbracamintea nu costa mai mult decat in Romania si aici chiar aveti sansa sa prindeti reduceri considerabile in anumite zile. Concluzia este ca atata timp cat nu iesiti foarte mult in oras si nu cheltuiti mult pe distractie, costurile vietii in Marea Britanie nu sunt excesiv de mari. Cei mai multi bani se cheltuie pe chirii, de aceea este foarte important sa alegeti cu cap.

Acest articol face parte din campania TransferGo de informare a romanilor din Anglia. Cu TransferGo, orice roman poate trimite bani cu doar £0.99 comision fix, indiferent de suma, iar banii ajung intr-o zi lucratoare.

 

 

Articol recomandat de sport.ro
Primul lucru făcut de Dani Alves, după eliberarea condiționată
Primul lucru făcut de Dani Alves, după eliberarea condiționată
Citește și...
(P) Cat valoreaza munca romanilor aflati peste hotare?
(P) Cat valoreaza munca romanilor aflati peste hotare?

Anul trecut, romanii plecati la munca in strainatate au trimis acasa 3,15 miliarde de euro. E putin? E mult?

(P) Un milion de tranzactii si peste 11 milioane de euro economii pentru cei care au trimis bani online prin TransferGo
(P) Un milion de tranzactii si peste 11 milioane de euro economii pentru cei care au trimis bani online prin TransferGo

TransferGo, un start-up de transferuri online de bani, a depasit pragul de un milion de tranzactii.

(P) Cum sa eviti dubla conversie valutara in Anglia
(P) Cum sa eviti dubla conversie valutara in Anglia

 Cardurile de credit si debit sunt folosite la scara larga de cei care calatoresc in strainatate. Multi aleg sa foloseasca instrumentele de plata emise in tara, chiar daca petrec mai mult timp peste hotare.

Recomandări
Avertisment lansat de Zelenski: Fără ajutorul imediat al SUA, Putin va împinge rapid războiul pe teritoriul NATO
Avertisment lansat de Zelenski: Fără ajutorul imediat al SUA, Putin va împinge rapid războiul pe teritoriul NATO

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski spune că armata ucraineană a reuşit să ţină piept ofensivei ruse din lunile de iarnă, dar avertizează că fără un ajutor urgent în armament din partea Statelor Unite, Ucraina riscă să nu mai poate face faţă.

România a devenit noua obsesie a Rusiei. Declarațiile care spun totul despre tensiunile dintre Moscova și București
România a devenit noua obsesie a Rusiei. Declarațiile care spun totul despre tensiunile dintre Moscova și București

După o perioadă în care și-a concentrat atenția asupra Ucrainei și a Occidentului, mai ales în contextul masacrului din Moscova, dar și al războiului aflat în desfășurare, Rusia a luat în vizor, la nivel declarativ, România.

Ministrul Finanţelor, întrebat cât i-a venit factura la curent: „Nu ştiu de ce a fost o factură destul de mare”
Ministrul Finanţelor, întrebat cât i-a venit factura la curent: „Nu ştiu de ce a fost o factură destul de mare”

Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a declarat că a plătit la ultima factură de energie electrică suma de 199 lei şi nu ştie de ce a fost „o factură destul de mare”, în contextul în care nu este un mare consumator de energie.