Al doilea tur de informare pentru cei mai urmăriți bloggeri de călătorii din România: 24-26 august

Ultima actualizare: 24-08-2020 09:59
Tara Fagarasului
Tara Fagarasului

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Centrul Regional pentru Dezvoltare Durabilă și Promovarea Turismului – Țara Făgărașului (ADI) continuă amplul său program de promovare a regiunii cu ajutorul celor mai urmăriți bloggeri de de travel din România.

Dacă primul tur s-a dovedit un succes, participanții generând aproape 1 milion de vizualizari în social media, al doilea tur va purta o alta echipa de bloggeri prin Țara Făgărașului pentru a-i descoperi frumusețile și experiențele și să le împărtășească cu cititorii și urmăritorii lor.

Asociația își propune un program complex de promovare a regiunii pentru a contribui la dezvoltarea turistică sustenabilă a uneia dintre cele mai frumoase regiuni din România, iar promovarea prin intermediul blogurilor de turism este doar unul din evenimentele de promovare preconizate. Asociația este constituită din 27 unități administrative (comune și orașe) din Țara Făgărașului, precum și Consiliu Județean Brașov.

De data aceasta, bloggerii vor urca pe Transfăgărașan, considerat de realizatorii unei faimoase emisiuni auto BBC “cel mai frumos drum din lume”, apoi vor explora universul satului tradițional făgărașan – vâltorile de la Lisa, o plantație de fructe de pădure de la Berivoi, dar și faimoasa Vale a Zânelor din Porumbacu de Sus, cetatea de la Făgăraș, herghelia de la Sâmbăta de Jos, parcul de aventură de la Drăguș sau biserica fortificată de la Cincu.

În ultima zi, bloggerii vor opri la cetatea Rupea, dar și la Racoș, o adevarată minune a naturii care merită descoperită de cât mai mulți români.

Printre participanți se număra Cezar Dumitru de la Imperator Travel, Mihai Jurca, Eddie Tone de la Tuktuk, Marian Crăciun de la The Trends, Iliuta Pogar, precum și instagramerita Mihaela Popa de la World Travel Bug. Aceștia vor putea descoperi și scrie despre Țara Făgărașului, care a fost declarată cu ocazia evenimentului precedent drept “Destinația Turistică a Anului 2020 în România”.

“Călătoriile de informare pentru creatorii de conținut turistic este o practică de success deosebit de cultivată în întreaga lume. De aceea, o parte din eforturile de promovare se face prin intermediul celor mai urmăriți creatori de conținut din România, urmând ca în anul următor să invităm și bloggeri de succes din străinătate. Sunt bucuroasă să fi văzut încântarea lor din prima călătorie desfășurata în iulie 2020 și sunt absolut convinsă ca și participanții la cea de-a doua călătorie de prezentare vor fi la fel de plăcut surprinși. Prin intermediul lor, dorim să prezentăm frumusețile acestei regiuni care merită descoperită de cât mai mulți turiști. Țara Făgărașului nu înseamnă doar Munții Făgăraș, ci și tradiții ancestrale înca păstrate, sate fotogenice, monumente istorice de prim ordin, peisaje naturale memorabile și experiențe cât mai variate” a declarat Ioana Bogdan, director executiv al ADI Țara Făgărașului.

Pe lânga proiectele de promovare a destinației, cetatea Făgărașului (recent inclusa intr-un top 3 al celor mai frumoase castele din lume de catre publicația Huffington Post) se afla într-un proces complex de restaurare exterioară în valoare de 30 milioane lei dupa finalizarea restaurarii sălilor interioare și transformarea lor în muzeu.

Alți 3,5 milioane lei vor fi folosiți pentru restaurarea palatului baroc Brukenthal de la Sambata de Jos, alte investiții urmând să revigoreze turismul făgărășan în perioada imediat următoare.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO