Zăpușeala și vremea caniculară persistă în România. Maximele vor atinge 35 de grade

Ultima actualizare: 11-08-2020 09:36

Marți căldura persista în zonele joase. Prin vestul ţării avem multă zăpuşeala, iar în Lunca Dunării se ating 35 de grade. 

Spre seară, la munte prin centru şi prin sud-vest apar ploi rapide şi zgomotoase.

Vremea pe regiuni

 

În Dobrogea şi Bărăgan va fi foarte cald şi marți, în special prin Bărăgan, unde maximele se apropie de pragul caniculei. Şi în Dobrogea se menţine atmosfera caldă, dar cu temperaturi ceva mai mici: 30-32 de grade Celsius.

În Moldova sudică şi în nordul Munteniei, amiaza va fi tot una călduroasă. Norii se înmulţesc din când în când, dar sunt nori de vreme bună, ce nu vor aduce ploi.

În nordul Moldovei şi în Bucovina, căldura nu mai dogoreşte la fel ca în sudul ţării: temperaturile trec rar de 30 de grade iar, la Suceava atmosferă va fi chiar plăcută, cu numai 27 de grade în termometre.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş urmează o altă zi destul de caldă. Norii vor mai brăzda cerul, iar maximele se vor opri pe la 31 de grade Celsius.

În ţinuturile vestice, temperaturile nu trec de 32 de grade dar avem multă umezeală şi asta înseamnă disconfort termic ridicat. După-amiază şi seara apar câteva ploi, în zonele de munte.

Şi în Transilvania o să plouă după prânz. Nu lipsesc perioadele cu soare, iar aversele vor fi mai consistente în regiunile montane. Temperaturile se opresc pe la 25-27 de grade în depresiuni şi nu vor depăşi 30 de grade în restul provinciei.

În Oltenia, căldură mare şi marți, chiar caniculă în unele zone, cu 35 de grade la umbră şi multă zăpuşeală. În a doua parte a zilei vin ploi destul de consistente, dar pe arii restrânse.

În ţinuturile sudice, atmosferă va fi însorita iar în sudul extrem temperaturile pot atinge pragul caniculei. În regiunile deluroase, mai pe seara, e posibil să plouă.

Vremea în Capitală

 

În Bucureşti, marți avem încă o amiază călduroasă, cu un pic de vânt şi 33 de grade la umbră. Miercuri prindem încă o zi însorită, cu vânt activ şi temperaturi foarte ridicate. E drept că va fi puţin mai bine decât marți: după prânz se vor înregistra în jur de 33 de grade.

Căldură mare avem şi miercuri: 34 de grade, la umbră, dar şi ceva condiţii de averse, la apropierea serii. Joi rămânem cu atmosfera călduroasă; nu mai sunt şanse de ploaie, iar maximă se opreşte pe la 33 de grade.

 

Vremea la munte 

 

La munte, găsim vreme frumoasă în prima parte a zilei, însă atmosfera devine instabilă mai târziu. Apar averse ce pot aduce 25 de litri de apă pe metru pătrat şi se menţin condiţiile de grindină.

Miercuri, vin alte ploi zgomotoase, tot în a doua parte a zilei. Se mai pot strânge cantităţi însemnate de apă şi se menţin condiţiile de grindină. 

Joi, instabilitatea creşte din nou după-prânz şi apar alte serii de averse, cu tunete, fulgere şi vânt puternic.

Vremea pe litoral

 

La mare rămânem cu vremea caldă şi frumoasă. Vântul mai are unele intensificări, iar după prânz apar înnorări trecătoare, dar nu sunt anunţate ploi.

Miercuri se mai încălzeşte puţin; după-amiază apar ceva înnorări, dar fără ploi, iar temperaturile urcă până la 31 de grade. Şi miercuri domină timpul frumos. Către seară se mai adună norii, însă e puţin probabil să plouă. În rest avem soare, briză activă şi până la 30 de grade pe plajă.

Joi se răcoreşte, temperaturile se opresc pe la 27 de grade, iar mai pe seara cresc şansele de ploaie.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO