Meteo azi, 10 august. Prognoza pentru București și țară - caniculă în sud și averse la munte

Ultima actualizare: 10-08-2020 09:14

Luni avem vreme foarte caldă, canicula în ţinuturile sudice şi un disconfort ridicat prin sud-vest. După prânz, aversele cuprind zonele de deal şi munte, dar apar sporadic şi prin centrul şi nord-estul ţării.

Maximele pleacă de la 25 de grade în Bucovina şi ating 36 de grade în Lunca Dunării.

În Dobrogea şi Bărăgan se face mai cald decât ieri; temperaturile ating pragul caniculei în zona Bărăganului şi doar pe litoral găsim valori sub 30 de grade. Şi la tot la malul mării, vântul mai are unele intensificări. În Moldova sudică şi în nordul Munteniei, avem soare şi atmosfera călduroasă în miezul zilei. Spre seară, în regiunile mai înalte, se adună norii şi cresc şansele de ploaie.

În nordul Moldovei şi în Bucovina, maximele se opresc pe la 30...31 de grade, iar în Suceava şi Piatra Neamţ vor fi DOAR 26 de grade. Pe aici găsim vreme schimbătoare şi câteva reprize de ploaie, îndeosebi la apropierea serii. E posibil să plouă şi după lăsarea nopţii.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş avem TOT vreme caldă, deşi temperaturile scad cu vreo 2 grade faţă de ziua trecută. În zonele montane, mai pe seară vin ploi destul de abundente, cu tunete, fulgere şi vânt intens.

În ţinuturile vestice va fi la fel de cald ca ieri, iar ploile îşi vor face apariţia, pe la munte, TOT în a doua parte a zilei. Şi în Transilvania o să plouă după prânz. Nu lipsesc perioadele cu soare, iar aversele vor fi mai consistente în regiunile montane. Temperaturile se opresc pe la 26 de grade în depresiuni, dar ajung la 30 de grade în vestul provinciei.

În Oltenia, se face foarte cald; maximele se apropie de pragul caniculei, iar aversele vin mai pe seară în zona deluroasă.

În ţinuturile sudice avem caniculă pe la câmpie, 36 de grade în Lunca Dunari şi ceva condiţii de ploaie în dealurile Munteniei.

În Bucureşti se încălzeşte foarte tare; norii apar destul de rar, iar temperatura urca până la 35 de grade. Cald va fi şi pe timpul nopţii, abia spre dimineaţă se vor înregistra 19, poate 20 de grade.

La munte, găsim vreme frumoasă în prima parte a zilei, însă atmosfera devine instabilă mai târziu. Sunt anunţate averse torenţiale, cu tunete, fulgere, vânt puternic şi se pot strânge cantităţi însemnate de apă, în intervale scurte de timp.

La mare, rămânem cu vremea caldă şi frumoasă. Nu prea zărim norii; vântul mai are unele porniri, iar prin staţiuni se ating cel mult 30 de grade. Apa se mai încălzeşte puţin şi va avea 27 de grade în nordul litoralului.

Şi marți o să fie foarte cald, îndeosebi pe la câmpie, iar în Lunca Dunării se mai pot atinge 35 de grade. Instabilitatea creşte după prânz şi aversele apar la munte, în nord, est şi centru, dar e posibil să plouă şi prin sud. Vor fi şi ploi abundente şi s-ar putea să cadă grindină.

Miercuri prindem încă o amiază călduroasă în zonele de câmpie şi podiş. Mai târziu, vin alte serii de averse, pe la munte şi sporadic prin sudul, estul şi centrul ţării.

Joi, caldura persistă în toate zonele joase, în timp ce pe la munte, dupa-amiaza aduce noi reprize de ploaie. Maximele se opresc pe la 34 grade.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO