Temperaturile scad până la -15 grade. Unde va fi cel mai frig în următoarele două săptămâni

vremea decembrie 2021
Shutterstock

Vremea va continua să se răcească la nivelul întregii ţări, iar probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor sub formă de ploaie, lapoviţă, dar şi ninsoare, va ridicată pe parcursul următoarelor două săptămâni, informează ANM, conform Agerpres.

În Banat, vremea va intra într-un proces de răcire în prima jumătate a săptămânii, astfel că, de la o medie a temperaturilor maxime de 2 - 4 grade în prima zi a intervalului de prognoză, se va ajunge la valori negative, de la -2 la 0 grade, în 12 şi 13 ianuarie, când şi minimele la nivelul regiunii vor scădea la un ecart între -9 şi -7 grade. După acest interval sunt estimate temperaturi ce se vor situa în jurul mediilor multianuale, respectiv o medie a temperaturilor maxime de 3 - 4 grade şi minime, în general între -5 şi -2 grade. Temporar, vor fi precipitaţii în primele zile ale intervalului când izolat se pot acumula şi cantităţi de apă mai însemnate. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi relativ ridicată şi după data de 17 ianuarie.

În Crişana, în primele două zile ale intervalului, media temperaturilor maxime va fi de 1 - 3 grade, iar cea a valorilor minime se va situa în jurul a -3 grade. Ulterior, în zilele de 12 şi 13 ianuarie, vremea va deveni rece, geroasă pe timpul nopţilor, cu maxime termice negative, de -2 grade, şi minime local sub -8 până la -10 grade. După aceste zile se va reveni la un regim termic, în general apropiat de normal, cu o medie regională a maximelor de 1 - 3 grade şi minime, în medie ce vor oscila între -5 şi -2 grade. Pe parcursul primei săptămâni de prognoză, doar pe arii restrânse vor mai fi precipitaţii slabe, iar pentru a doua săptămână, mai ales după 17 ianuarie, probabilitatea de apariţie a acestora va fi în creştere.

În Transilvania, vremea se va răci treptat în primele zile ale intervalului, iar de la o medie regională a temperaturilor maxime de 4 grade, în prima zi, se va ajunge la -3 grade în 12 şi 13 ianuarie, când şi nopţile vor fi geroase, cu minime cuprinse între -12 şi -10 grade. Pentru perioada 14 - 23 ianuarie sunt estimate valori termice apropiate de media multianuală, media maximelor urmând să înregistreze valori de 0 - 2 grade şi minime, cuprinse în general, între -8 şi -3 grade. Pe parcursul primei săptămâni de prognoză, doar pe arii restrânse vor mai fi precipitaţii slabe. Pentru a doua săptămână, în speciale după data de 17 ianuarie, probabilitatea de apariţie a acestora va fi mai ridicată.

În Maramureş, în prima zi a intervalului, se vor înregistra valori termice apropiate de normalul climatologic al perioadei, respectiv la nivelul regiunii, maxime de 3 grade şi minime de la -6 la -5 grade. Ulterior, vremea va deveni rece, geroasă în timpul nopţilor şi dimineţilor, îndeosebi pe 12 şi 13 ianuarie, când se va ajunge la valori diurne negative, la o medie de -3 grade, şi minime între -12 şi -10 grade. După acest interval sunt estimate temperaturi ce se vor situa în jurul mediilor multianuale caracteristice lunii ianuarie, respectiv o medie a temperaturilor maxime de până la un grad şi minime, în general de la -6 la -2 grade. După 13 ianuarie, temporar, vor fi precipitaţii, probabilitatea fiind mai ridicată în 14 ianuarie şi după 17 ianuarie.

Citește și
viscol romania
Prognoza meteo pentru următoarele două zile. ANM a emis cod portocaliu și galben de viscol. Care sunt zonele vizate | HARTĂ

În zona Moldovei, vremea va intra într-un proces de răcire ce se va generaliza la nivelul întregii regiuni, astfel că pe 11 şi 12 ianuarie, media maximelor va ajunge la -4 grade, iar în noaptea de miercuri spre joi (12/13 ianuarie) vor fi minime local sub -10 grade. În 13 şi 14 ianuarie, temperatura aerului va marca o creştere semnificativă, până la medii ale maximelor de 3 - 6 grade şi ale minimelor în jurul a zero grade, ce vor caracteriza o vreme mai caldă pentru această dată. Pentru restul intervalului sunt estimate temperaturi maxime, în medie de 3 - 4 grade, şi minime între -4 şi -3 grade, o nouă răcire fiind posibilă după 22 ianuarie. Pe parcursul celor două săptămâni, precipitaţiile vor fi în general slabe cantitativ, iar probabilitatea de apariţie a acestora va fi mai mare pe 10, 11 şi 14 ianuarie şi spre sfârşitul intervalului.

În Dobrogea, vremea va deveni rece în perioada 11 - 13 ianuarie, când la nivelul regiunii vor fi temperaturi maxime de la -2 la 0 grade, iar cele mai scăzute minime vor fi în noaptea de miercuri spre joi (12/13 ianuarie), până la o medie de -7 grade. După data de 14 ianuarie se va încălzi, iar până la finalul intervalului media temperaturilor maxime va oscila între 4 şi 7 grade, în timp ce minimele se vor situa, în general, între -3 grade şi un grad. Pe parcursul celor două săptămâni, precipitaţiile vor fi în general slabe cantitativ, iar probabilitatea de apariţie a acestora va fi mai mare 10 şi 11 ianuarie şi spre sfârşitul intervalului.

În Muntenia, vremea va intra într-un proces de răcire ce se va generaliza în toată regiunea în zilele de 11, 12 şi 13 ianuarie, când media temperaturilor maxime va fi de 0 - 2 grade, iar cele mai scăzute minime se vor înregistra în noaptea de miercuri spre joi (12/13 ianuarie), la valori între -10 şi -8 grade îndeosebi în zona subcarpatică. Pentru perioada 14 - 23 ianuarie sunt estimate temperaturi maxime, în medie, de 5 - 7 grade, şi minime de la -4 la -2 grade, valori mai scăzute fiind posibile după data de 22 ianuarie. Pe durata celor două săptămâni de prognoză, precipitaţiile vor fi în general slabe cantitativ, iar probabilitatea de apariţie a acestora va fi mai mare pe 10 şi 11 ianuarie, precum şi spre sfârşitul intervalului.

În Oltenia, vremea se va răci semnificativ, astfel că, în zilele de 11, 12 şi 13 ianuarie, media temperaturilor maxime va fi de 0 - 2 grade. Cele mai scăzute minime se vor înregistra în noaptea de miercuri spre joi (12/13 ianuarie), la valori locale de sub -10 grade, îndeosebi în zona subcarpatică. Pentru perioada 14 - 23 ianuarie sunt estimate temperaturi maxime, în medie de 5 - 7 grade, şi minime de până la -4 grade, cu valori posibil mai scăzute după 22 ianuarie. În 10 şi 11 ianuarie, temporar, se vor semnala precipitaţii, iar izolat cantităţile de apă vor fi însemnate. Precipitaţiile vor fi în general slabe cantitativ, iar probabilitatea de apariţie a acestora va fi în creştere după 17 ianuarie.

La munte, la începutul primei săptămâni, vremea va fi într-un proces de răcire, astfel că, de la o medie a temperaturilor maxime între -2 şi 0 grade, în prima zi, se va ajunge la -8 grade, în 12 ianuarie. Ulterior, temperatura va creşte uşor, iar până spre 23 ianuarie, media maximelor se va situa între -5 şi -2 grade. Evoluţia va fi asemănătoare şi pentru temperaturile minime, ce vor prezenta o medie de -6 grade, în primele două nopţi, apoi se va înregistra o scădere semnificativă în 12 şi 13 ianuarie, la valori cuprinse între -15 şi -12 grade. Pentru restul intervalului sunt estimate valori termice ce vor oscila între -10 şi -8 grade. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai ridicată, în zilele de 10 şi 11 ianuarie şi după 14 ianuarie.

Articol recomandat de sport.ro
Kosovarii nu au uitat de România! Cum au reacționat după tragerea la sorți a preliminariilor Cupei Mondiale
Kosovarii nu au uitat de România! Cum au reacționat după tragerea la sorți a preliminariilor Cupei Mondiale
Citește și...
Prognoza meteo pentru următoarele două zile. ANM a emis cod portocaliu și galben de viscol. Care sunt zonele vizate | HARTĂ
Prognoza meteo pentru următoarele două zile. ANM a emis cod portocaliu și galben de viscol. Care sunt zonele vizate | HARTĂ

Pentru următoarele două zile, Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis coduri portocalii și galbene de viscol care vor viza mai multe regiuni ale țării.

 

Vremea azi, 15 decembrie. Zonele din țară în care se face mai cald decât ar fi normal. Maximele termice
Vremea azi, 15 decembrie. Zonele din țară în care se face mai cald decât ar fi normal. Maximele termice

Duminică, 15 decembrie, atmosfera devine însorită în sudul și în sud-estul țării, pe unde se face mai cald decât ar fi normal. Se vor atinge 8...9 grade.

Cod galben de ninsoare și vânt puternic în județul Cluj. Vizibilitatea va fi sub 100 de metri
Cod galben de ninsoare și vânt puternic în județul Cluj. Vizibilitatea va fi sub 100 de metri

Meteorologii au emis, sâmbătă seară, o avertizare cod galben de ninsoare şi vânt puternic pentru zona montană înaltă a judeţului Cluj.   

Recomandări
Surse | Răsturnare de situație în privința candidatului comun. Ruptura produsă deja în noul Guvern
Surse | Răsturnare de situație în privința candidatului comun. Ruptura produsă deja în noul Guvern

Candidatul comun pentru alegerile prezidențiale de anul viitor este pus sub semnul întrebării în noul Executiv.

Sebastian Burduja, triumfător pe Facebook: România exportă curent din energie eoliană, „verde și ieftină”
Sebastian Burduja, triumfător pe Facebook: România exportă curent din energie eoliană, „verde și ieftină”

România exportă din nou energie, produsă acum din centralele eoliene, afirmă ministrul de resort Sebastian Burduja, care pledează pentru acest tip de energie verde. Apa din lacurile de acumulare, pentru energia hidro, trebuie păstrată, spune el.

Dezinformări în mediul online. Reacția MApN după campania de fake news legată de „legea dronelor”. Prevederile proiectului
Dezinformări în mediul online. Reacția MApN după campania de fake news legată de „legea dronelor”. Prevederile proiectului

Apărarea și securitatea României nu sunt amenințate de Aliați și parteneri, spune răspicat MApN, care dezminte astfel dezinformările apărute pe tema modificărilor legislative în ceea ce privește apărarea spațiului aerian național împreună cu NATO.