Vremea se raceste semnificativ si ploua in toata tara. Luni seara va ninge in zona montana

×
Codul embed a fost copiat

In vest, centru si nord scad temperaturile, va ploua pe arii extinse si izolat se vor strange cantitati mai mari de apa. In restul tarii temperaturile scad usor, dimineata va mai fi ceata iar mai tarziu va ploua slab pe arii restranse.

UPDATE Administratia Nationala de Meteorologie avertizeaza ca in intervalul 03 octombrie, ora 23 - 06 octombrie, ora 23, in vestul, centrul si nordul teritoriului, temporar va ploua si se vor totaliza local peste 20 l/mp si izolat 40-50 l/mp. In zona montana, treptat, incepand din a doua parte a zilei de marti (04 octombrie), ploile se vor transforma in lapovita si ninsoare, iar mai ales in masivele din nordul teritoriului se va depune strat de zapada. Pe spatii restranse si pentru scurt timp sunt posibile precipitatii sub forma de lapovita sau ninsoare in Dealurile de Vest, in Maramures, in nordul si estul Transilvaniei, precum si in nordul Moldovei.

Vantul se va intensifica in majoritatea regiunilor si va avea viteze mai mari in cele vestice, sud-vestice si la munte, unde la rafala se vor depasi 50...60 km/h, iar pe crestele montane va sufla tare.

Temperaturile vor scadea accentuat, iar in regiunile intracarpatice si in jumatatea de nord a Moldovei, miercuri (05 octombrie) si joi (06 octombrie), vremea va fi deosebit de rece.

Vremea in Europa
In Europa va fi timp frumos prin vest, centru si prin zonele sudice. Va ploua pe spatii mari in vestul Rusiei, in tarile central-estice si prin Irlanda. Se va incalzi usor in sud-vest si vest si va fi mai rece in nord. Ploile vor ajunge treptat in partea central-estica a continentului si in Peninsula Balcanica iar la final vor urca spre nord-est si spre zona central-nordica si va ploua si in vestul Bazinului Mediteranean.

Citește și
fata salvamar
Week-end de vara pe Litoral, la inceput de octombrie. Povestea singurei fete salvamar: "Toti barbatii ma asculta"
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

Vremea in fiecare regiune a tarii
Vedem cum va arata vremea in fiecare regiune si incepem cu Dobrogea si Baraganul. Aici in orele diminetii va fi ceata, mai tarziu vor fi innorari si ploi slabe dar vom zari si soarele din cind in cind. Temperatura aerului scade cu 2-3 grade fata de ieri.

In Moldova sudica si in nordul Munteniei mai zarim putin soarele astazi dupa ce se risipeste ceata matinala. E posibil sa ploua slab si pe spatii mici si temperatura aerului scade usor.

In nordul Moldovei si in Bucovina se anunta o zi urita cu ceata dimineata, multi nori pe timpul zilei si cateva ploi. Temperatura aerului scade cu 5-6 grade in zonele nordice.

In nordul Transilvaniei si in Maramures gasim atmosfera inchisa si si se pot stringe cantitati de apa de 15-20 l/mp. Maximele termice scad cu 6-7 grade fata de ieri.

Si in vestul tarii se raceste semnificativ si vor fi ploi consistente, pe spatii mari. Dupa prinz se vor inregistra cel mult 21 de grade Celsius.

In centrul Romaniei atmosfera va fi inchisa si va ploua temporar. Mai ales in zonele de munte se pot stringe cantitati mai insemnate de apa. Pe parte vestica a provinciei temperaturile scad chiar si cu 8 grade Celsius fata de ziua trecuta.

In sud-vestul tarii se anunta o innorari si ploi iar maximele termice scad usor.

In tinuturile sudice gasim ceata in orele diminetii si innorari si ploi slabe pe timpul zilei. Dupa prinz se vor inregistra cel mult 23 de grade dupa ce ieri au fost chiar si 29 de grade.

In Bucuresti, dimineata va fi ceata, apoi se string norii si ar putea sa ploua slab. Maxima, in scadere fata de ieri va ajunge la 22 de grade si se va situa cu putin peste normalul perioadei.

La munte se raceste si vor veni ploi zgomotoase. Se vor stringe cantitati mai mari de apa in Muntii Apuseni si in nordul Carpatilor Orientali. Vantul va creste in intensitate seara si noaptea.

Vremea in urmatoarele 3 zile
In Bucuresti, maine innorarile vor fi temporare si pot sa cada ploi slabe. Vantul va avea unele intensificari. Miercuri vremea va deveni rece pentru aceasta data - 14 grade. Va ploua din cind in cind si vintul se mai inteteste. Joi se mai incalzeste putin dar tot va fi rece - 16 grade. Mai apar cativa nori pe cer insa nu e sigur ca o sa ploua. Vantul va fi activ.

La munte, marti va continua sa se raceasca si valorile termice se vor situa sub nivelul normal pentru inceputul lunii octombrie. Pe timpul zilei vor fi precipitatii mixte, insa noaptea, mai ales in masivele inalte, vor predomina ninsorile. Izolat, cantitatile de apa vor fi mai insemnate. Miercuri vremea va deveni deosebit de rece.

Va ninge in Muntii Apuseni si in nordul Carpatilor Orientali iar in restul zonei montane va fi lapovita. Pe arii restranse cantitatile de apa vor fi insemnate. Vantul va avea intensificari temporare iar pe creste va sufla tare.Si joi va fi foarte rece si local vor mai fi precipitatii mixte. Vantul va continua sa se inteteasca in zona inalta.

Articol recomandat de sport.ro
„Drăgușin a luat-o pe un drum greșit!” Genoa a povestit TOT: suma reală a mutării și oferta „mult mai mare” refuzată
„Drăgușin a luat-o pe un drum greșit!” Genoa a povestit TOT: suma reală a mutării și oferta „mult mai mare” refuzată
Citește și...
Ploi si temperaturi scazute la inceput de saptamana. Zonele in care miercuri o sa ninga
Ploi si temperaturi scazute la inceput de saptamana. Zonele in care miercuri o sa ninga

Duminica avem tot vreme calda si frumoasa cu cer mai mult senin. Dimineata va fi ceata in est, sud-est dar si in depresiuni. In vestul extrem al tarii se strang norii spre seara si e posibil sa ploua. Maximele vor fi cuprinse intre 20 si 29 de grade.

Week-end de vara pe Litoral, la inceput de octombrie. Povestea singurei fete salvamar:
Week-end de vara pe Litoral, la inceput de octombrie. Povestea singurei fete salvamar: "Toti barbatii ma asculta"

 Vara s-a intors pe litoral. La malul marii a fost o adevarata zi de plaja, cu un soare arzator. Iar daca vreti sa va plimbati, luati in calcul ca vremea va fi la fel de frumoasa si in weekend.

Maxime de 28 de grade si o vreme calda pentru final de septembrie. Prognoza meteo pentru urmatoarele trei zile
Maxime de 28 de grade si o vreme calda pentru final de septembrie. Prognoza meteo pentru urmatoarele trei zile

Vineri ramanem cu vremea frumoasa si temperaturile vor depasi valorile normale pentru aceasta perioada. Dimineata, in zonele joase ar putea sa apara ceata. Dupa pranz se vor inregistra intre 21 si 28 de grade Celsius.

Recomandări
Ion Iliescu, pus oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei. Este inculpat pentru săvârșirea de infracțiuni contra umanității
Ion Iliescu, pus oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei. Este inculpat pentru săvârșirea de infracțiuni contra umanității

Parchetul General a anunţat oficial, vineri, punerea sub acuzare a fostului preşedinte Ion Iliescu pentru săvârşirea de infracţiuni contra umanităţii, în dosarul Mineriadei din iunie 1990.

Reuniune a aliaților Ucrainei în format „Ramstein”. Occidentul sare în ajutorul Kievului după un deficit de ajutor militar
Reuniune a aliaților Ucrainei în format „Ramstein”. Occidentul sare în ajutorul Kievului după un deficit de ajutor militar

SUA vor găzdui vineri o reuniune virtuală a donatorilor de ajutor internaţional pentru Ucraina, aşa-numitul Grup de contact în format Ramstein, după ce Congresul american a aprobat un pachet de ajutor de 61 de miliarde de dolari pentru Kiev.

Sorina Pintea, condamnată la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru luare de mită. Decizia nu este definitivă
Sorina Pintea, condamnată la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru luare de mită. Decizia nu este definitivă

Sorina Pintea, fostul ministru social-democrat al Sănătății, a fost condamnată, vineri, la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru luare de mită în formă continuată. Decizia instanței nu este definitivă.