Vremea rece, lapovita si chiar ninsorile revin in tara noastra incepand de marti. Cum va fi vremea in urmatoarele zile

Ultima actualizare: 09-02-2017 07:01

Avem inca o zi calda. Va ploua slab in Crisana, local in Banat si pe arii restranse in rest. Va fi ceata din est, sud-est si centru, iar vantul va avea intensificari la munte, in sudul si sud-vestul tarii.

Maximele se vor situa intre intre 3 grade in nordul Moldovei si estul Transilvaniei si 13 grade in vest.

In Dobrogea si Baragan gasim atmosfera inchisa si pot sa vina cativa stropi de ploaie. Se inteteste vantul, iar temperaturile scad fata de duminica.

In Moldova sudica si in nordul Munteniei cerul ramane acoperit toata ziua si e posibil sa picure trecator.

Aceeleasi conditii meteo se anunta si in jumatatea nordica a Moldovei: multi nori, ploi sporadice si ceata in zonele joase la inceputul zilei. A fost emis un cod galben de ceata pentru judetele Bacau, Iasi, Suceava, Neamt si Botosani. Peste noapte o sa ninga.

In nordul Transilvaniei si in Maramures temperaturile se mentin ridicate, dar va fi innorat aproape toata ziua si ar putea sa ploua trecator.

In vestul tarii gasim tot vreme calda pentru aceasta data. Maximele ajung la 12 - 13 grade; norii vor fi numerosi si va ploua slab.

In centrul Romaniei vom avea o zi mohorata;vor fi si conditii de ploaie slaba, iar pe crestele montane se anunta ninsori si lapovita. E posibil sa se depuna polei.

In sud-vestul tarii innorarile persista; ziua e posibil sa ploua slab, iar peste noapte ploile se intetesc si se extind. Vantul prinde putere, iar temperaturile depasesc valorile normale la aceasta data si ajung la 10...11 grade.

In tinuturile sudice gasim atmosfera inchisa, vant destul de intens si conditii de ploaie slaba. Temperaturile urca pana la 10 grade.

In Bucuresti: vreme usor mai calda decat ar fi normal, cu o maxima in jur de 6 grade. Atmosfera va fi mohorata, iar vantul va deveni activ. Peste noapte cresc sansele de ploaie, iar minima ajunge la 2 grade.

La munte: tot vreme calda. Pe timpul zilei o sa vina cateva ploi slabe, iar in nordul Carpatilor Orientali, vor fi si lapovite si ninsori. Noaptea, precipitatiile se extind si vor fi mai intense in Muntii Banatului si in vestul Carpatilor Meridionali. Vor domina ploile, dar la peste 1400 m altitudine va ninge si se va depune strat nou de zapada.

Marti se raceste si vor veni precipitatii! In timpul zilei va ninge la munte si in Moldova iar in rest vor fi ploi. Noaptea va ninge, mai consistent in nord-est si la munte, iar in vest, in nord-vest dar si in nordul Munteniei asteptam lapovita si ninsoare! In rest vor fi precipitatii mixte.

Miercuri se face mai rece si asteptam precipitatii in estul si sudul tarii si pe spatii mai mici in rest. In Moldova si la munte, va ninge, iar in celelalte regiuni asteptam lapovita in prima parte a zilei si ninsoare noaptea.

Joi va continua sa se raceasca! Va mai ninge slab in sudul si sud-vestul tarii si pe arii restrinse in rest, dar spre seara se va insenina cam peste tot.

 

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO