Vremea azi, 17 iunie. Se anunță ploi torențiale în mai multe zone

×
Codul embed a fost copiat

Vineri, instabilitatea cuprinde majoritatea zonelor și apar ploi torențiale, cu descărcări electrice și rafale puternice de vânt. Se pot strânge chiar și peste 40 de litri de apă pe metru pătrat.

Maximele pleacă de la 20-21 de grade în Bucovina și se opresc la 30 de grade în Lunca Dunării.

În Dobrogea și Bărăgan găsim vreme destul de frumoasă, soare și până la 30 de grade în Bărăgan. Ploile vin mai ales pe seară și după lăsarea nopții și vor fi însoțite de tunete, fulgere și intensificări ale vântului.

În Moldova sudică și în nordul Munteniei avem atmosfera însorită în prima parte a zilei, după care se înnorează și apar aversele. Se pot strânge cantități însemnate de apă și vor fi condiții de grindină. Temperaturile ajung la valori normale pentru o zi de iunie și vor fi 28-29 de grade.

Instabilitatea crește după prânz și în jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina. O să plouă în mai multe reprize și vor fi averse consistente, descărcări electrice, dar și condiții de grindină și vijelii. Temperaturile se opresc pe la 21 de grade în zona Bucovinei, dar ajung la 28 de grade în Bacău.

Citește și
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”

În nordul Transilvaniei și în Maramureș mai vin câteva ploi zgomotoase, dar se arată și soarele din când în când. Se face mai răcoare decât joi și vor fi cel mult 25-26 de grade. La noapte norii se risipesc și temperaturile coboară până la 10 grade în Maramureș.

Și în ținuturile vestice se mai adună norii și vor aduce alte serii de averse, mai ales în prima parte a zilei. Temperaturile scad și aici: joi au fost 31 de grade; vineri maximele nu mai trec de 27 de grade.

Instabilitatea crește și în zona Transilvaniei, pe unde o să plouă destul de mult, o să cadă grindină și pot produce vijelii. Maximele se opresc pe la 26, poate 27 de grade în vestul provinciei.

Nici Oltenia nu scapă de ploi. Acestea vin îndeosebi după orele prânzului și vor însoțite de tunete, fulgere și vânt puternic. Temperaturile, comparabile cu cele de joi, ajung pe la 28-29 de grade, iar vremea se liniștește pe timpul nopții.

Atmosfera devine instabilă și în ținuturile sudice. Aversele apar mai ales la apropierea serii și pot aduce cantități însemnate de apă, într-un timp foarte scurt. Până atunci avem o zi destul de însorită, cu 30 de grade în Lunca Dunării.

București

În București avem vreme bună în prima parte a zilei. Temperatura urcă până la 29 de grade, însă mai târziu se înnoreaza și o să plouă. Vor fi averse însoțite de fenomene electrice, intensificări ale vântului, poate și grindină. La noapte se mențin condițiile de ploaie și se ating 16-17 grade.

Munte

La munte instabilitatea se extinde treptat, iar până diseară ploile cuprind toate masivele. Se anunță cantități mari de apă și fenomene meteo severe: căderi de grindină și vijelii. La capitolul temperaturi nu sunt schimbări importante față de joi.

Mare

La mare găsim vreme frumoasă, dar peste noapte ploile ajung și aici. Până atunci avem o zi destul de însorită, cu briză activă și până la 24-25 de grade prin stațiuni. Apă marii are în jur de 23 de grade.

Prognoza meteo pentru următoarele zile

În București, sâmbătă dimineață sunt ceva condiții de ploaie. Apoi, vântul activ împrăștie norii, iar maxima ajunge pe la 28 de grade.

Duminică se înseninează și se face mai cald. Se ating vreo 30 de grade la amiază, dar noaptea aduce temperaturi plăcute, de 15-16 grade.

Luni se încălzește și mai tare. Maxima ajunge pe la 33 de gade, valoare înregistrată la umbră; norii apar destul de rar și vântul se menține activ.

La munte, sâmbătă, mai apar câteva ploi de scurtă durată în masivele sudice. În rest, se îndreaptă vremea. Pe crește se intensifica vântul, iar în estul Carpaților Meridionali și în Carpații de Curbură se face mai răcoare decât vineri.

Duminică, temperaturile încep să crească și vremea frumoasă cuprinde toată zona montană.

Luni, se mai încălzește puțîn și o să avem o zi însorită, dar cu vânt intens. În noaptea de luni spre marți, o să plouă în masivele nordice și în cele estice.

Pe litoral, ziua de sâmbătă aduce vreme cam instabilă, înnorări, averse trecătoare și temperaturi puțin mai scăzute decât vineri.

Duminică se încălzește și revine timpul frumos. În aer vor fi până la 26 de grade, iar apa mării va avea în jur de 22 de grade.

Vreme frumoasă avem și luni: soare, câțiva nori și temperaturi agreabile. În noaptea de luni spre marți se înnoreaza și e posibil să plouă.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
Citește și...
Cod galben de vânt puternic în mai multe județe şi Bucureşti. În unele zone noaptea se va forma brumă
Cod galben de vânt puternic în mai multe județe şi Bucureşti. În unele zone noaptea se va forma brumă

Vremea va fi rece în cea mai mare parte a ţării, până sâmbătă dimineaţă, iar în unele zone noaptea se va forma brumă, anunţă meteorologii.

Vremea azi, 18 aprilie. Continuă să plouă în cea mai mare parte a țării, iar temperaturile scad sub valorile normale
Vremea azi, 18 aprilie. Continuă să plouă în cea mai mare parte a țării, iar temperaturile scad sub valorile normale

Joi avem o zi mohorâtă, cu ploi în cea mai mare parte a ţării şi un vânt destul de insistent. Temperaturile coboară sub valorile normale. Pornesc de la 5 grade în depresiuni şi se opresc la 18 grade în sudul României.

Cod galben de ploi și vijelii pentru mai multe județe. Este valabil până joi. HARTĂ
Cod galben de ploi și vijelii pentru mai multe județe. Este valabil până joi. HARTĂ

Administrația Națională de Meteorologie a emis, miercuri, un cod galben de instabilitate atmsoferică pentru mai multe zone din țară.

Recomandări
Întâlnire de taină la Damasc. Presa din Siria: Șeful Serviciului Secret din România, față în față cu Bashar al-Assad
Întâlnire de taină la Damasc. Presa din Siria: Șeful Serviciului Secret din România, față în față cu Bashar al-Assad

Un diplomat european a dezvăluit, miercuri, pentru Syria TV, că Serviciului Secret din România a vizitat Siria și s-a întâlnit cu președintele Bashar al-Assad și cu directorul serviciilor de informații siriene, Hossam Luke.

Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA
Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA

Israelul și Statele Unite au folosit pentru prima oară într-o situație reală interceptoarele de rachete balistice împotriva proiectilelor lansate de Iran.

România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc
România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc

"Masa caldă" în școli este în peste 60% din cazuri un sendviș sau un pachet cu hrană rece. Programul național funcționează doar într-o treime dintre școlile alese de Ministerul Educației, care dă vina pe incompetența autorităților locale.