Vremea azi, 11 aprilie. Temperaturi cu adevărat de primăvară. Care vor fi maximele termice

Ultima actualizare: 11-04-2021 10:00

Vremea continua să se încălzească. Duminică, temperaturile urcă până la 20 de grade, iar la începutul săptămânii se ating şi 22 de grade. Miercuri, însă, se răceşte din nou, o să plouă în cea mai mare parte a ţării, iar la munte se întorc ninsorile.

 

Dar vedem mai întâi ce se întâmplă în Europa. Ziua de astăzi aduce soare şi vreme bună în est şi în nord-est. În celelalte regiuni, va fi destul de înnorat iar precipitaţiile, îndeosebi ploi, vor veni mai mult în ţările vestice, în centrul Europei şi în zona Italiei. Temperaturile cresc faţă de ziua trecută, în sud şi în sud-est.

Vântul suflă cu putere pe ocean, la vest de Peninsula Scandinavă şi de Peninsula Iberică.

Intensificări ale vântului sunt anunţate şi pe Marea Mediterană, în timp ce în interiorul continentului atmosfera se menţine destul de calmă. Precipitaţiile din zonele vestice traversează centrul Europei şi zona Mediteranei, iar mai târziu ajung în est şi în sud-est, inclusiv în zona noastră.

Şi în regimul termic apar schimbări importante. În timp ce aerul cald cuprinde sudul şi estul continentului, o masă de aer rece se extinde dinspre nord-vest. Aceasta va acoperi vestul şi centrul Europei, iar la mijlocul săptămânii va ajunge şi în sud şi în sud-est. Miercuri se răceşte foarte tare şi în zona noastră.

Până atunci, în România se mai încălzeşte puţin. Astăzi ajungem la normal cu temperaturile şi o să avem vreme frumoasă aproape peste tot. Spre seară şi la noapte, în zonele vestice, se adună norii şi e posibil să picure trecător. În rest, găsim atmosferă cu soare, un vânt mai insistent în sudul Banatului şi maxime de la 12 grade pe litoral, până la 20 de grade în vestul ţării.

Vremea, pe regiuni

Vedem ce se întâmplă în fiecare regiune şi începem cu Dobrogea şi cu Bărăganul. Pe aici găsim soare, vreme bună şi temperaturi puţin mai ridicate decât ieri. După prânz se ating frecvent 15 grade, însă pe litoral va fi mai răcoare şi se vor înregistra în jur de 12 grade.

Şi mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei, avem cer senin şi atmosferă foarte plăcută la orele amiezii. Temperaturile vor urca până la 17 grade, iar vântul rămâne destul de liniştit.

În jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina este cam frig acum, dimineaţa, iar în unele zone a apărut bruma. Soarele încălzeşte treptat atmosfera şi maximele ajung la valori agreabile, de 15...16 grade.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş, se face şi mai cald. Pe aici se ating 17...18 grade, însă apar şi câţiva nori, iar pe seară şi la noapte este posibil să plouă slab.

Şi în vestul ţării vor fi înnorări şi condiţii de ploaie în a doua parte a zilei. Până atunci, însă, avem vreme frumoasă, un vânt activ în sudul Banatului şi temperaturi mai ridicate decât în celelale regiuni, în jur de 19...20 de grade.

În Transilvania, începem ziua cu vreme rece şi brumă, mai ales în zona depresionară. Apoi se încălzeşte de la o oră la alta; cerul se păstrează curat, iar în vestul provinciei se ating 17...18 grade.

Şi în Oltenia ne-aşteaptă o zi foarte frumoasă, cu temperaturi plăcute şi cer mai mult senin. Maximele ajung şi aici la 17...18 grade, iar după lăsarea nopţii e posibil să apară ceața.


Condiţii meteo foarte bune găsim astăzi şi în sudul ţării: soare, vânt domol şi temperaturi în creştere faţă de ziua trecută.

 

Vremea la București

 

Se mai încălzeşte şi în zona Capitalei. Nu prea zărim norii şi amiaza ne-aduce atmosfera cât se poate de plăcută şi 18 grade în termometre. Urmează o noapte destul de rece. Temperatura coboară până la zero grade în cartierele de la marginea oraşului, pe unde s-ar putea să apară şi bruma.

Încălzirea vremii continuă şi în zonele de munte. E drept că dimineaţa este cam frig, iar mai pe seară, în Munţii Apuseni, e posibil să picure trecător. Între timp, avem vreme frumoasă şi un vânt mai insistent în masivele din sud-vestul ţării.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO