Vremea azi, 9 aprilie. Temperaturile rămân scăzute, iar la munte s-ar putea să ningă puțin

Ultima actualizare: 09-04-2021 09:41

Vremea rămâne rece şi vineri. O să avem o zi destul de însorită. La munte s-ar putea să ningă puțin, iar spre seară apar câţiva nori de ploaie în centru, est şi sud-est.

Maximele pleacă de la 6 grade în depresiuni şi ajung până la 15 grade în sud-vestul ţării.

Vremea în fiecare regiune

 

 

În Dobrogea şi Bărăgan, temperaturile se menţin scăzute. O să avem cel mult 12 grade, atmosferă cu soare în prima parte a zilei şi condiţii de ploaie slabă mai târziu.

Şi mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei, urmează încă o zi rece pentru această perioadă, deşi temperaturile cresc uşor faţă de ieri. Vremea rămâne frumoasă până spre seară, când s-ar putea să picure şi pe aici.

În jumătatea de nord a Moldovei şi în Bucovina, e posibil să vină o ploaie slabă mai pe seară. Până atunci, atmosfera se menţine însorită, dar regimul termic lasa de dorit. E drept că se mai încălzeşte un pic faţă de ieri, când am avut doar 8...9 grade.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş, va fi în continuare mai frig decât ar trebui, mai ales la începutul zilei. Pe la amiază se vor atinge cel mult 8...9 grade, iar la noapte vor fi din nou valori negative şi brumă în unele zone.

Vremea rămâne rece şi în vestul ţării. Norii apar destul de rar, vântul adie plăcut, dar temperaturile nu reuşesc să treacă de 11 grade, iar acestea sunt valori de luna martie.

Şi în Transilvania o să fie frig, în special în orele dimineţii, când se produce brumă. Norii apar la apropierea serii şi s-ar putea să lase câţiva stropi de ploaie, iar vântul mai are unele intensificări, la munte, la altitudini mari.

În Oltenia, cerul se păstrează curat toată ziua şi se mai încălzeşte faţă de ieri. Maximele ajung pe la 11...12 grade, iar în vestul provinciei se ating 15 grade. Chiar şi aşa avem temperaturi mai scăzute decât ar fi normal.

Şi în sudul ţării găsim atmosferă însorită, dar va fi răcoare pentru acest moment al anului. Temperaturile câştigă însă vreo două grade faţă de ziua trecută, iar noaptea aduce din nou valori negative şi condiţii de brumă.

Vremea în București

 

 

Vremea rămâne rece şi în zona Capitalei. O să avem soare în prima parte a zilei şi înnorări trecătoare mai târziu, iar maxima va fi în jur de 13 grade. La noapte, temperatura coboară sub zero grade la marginea oraşului, pe unde o să avem din nou bruma.

Vremea la munte

 

 

În zonele de munte, atmosferă va fi schimbătoare, cu ceva fulguieli în Carpaţii Orientali şi un vânt mai insistent pe creste. Temperaturile din staţiuni se menţin scăzute pentru luna aprilie.

Vremea în următoarele zile

 

 

 

Vineri, vremea frumoasă cuprinde aproape toată ţara, dar va fi în continuare mai frig decât în mod normal. Dimineaţa aduce brumă în multe zone, iar spre seară apar câţiva nori de ploaie în centru, est şi sud-est.

Sâmbătă, temperaturile cresc uşor, dar vremea rămâne rece, mai ales în orele dimineţii. Norii apar destul de rar, nu sunt anunţate precipitaţii. Doar vântul are unele intensificări în zona montană înaltă.

Duminică, se mai încălzeşte puţin şi ajungem la valori mai potrivite pentru această perioadă. Ziua va fi însorită, dar pe seară şi noaptea e posibil să picure în vest şi în centru.

Luni, se face puţin mai cald decât ar fi normal şi o să avem vreme frumoasă în cea mai mare parte a ţării. Doar prin centru şi nord-est s-ar putea să cadă câţiva stropi de ploaie, iar în Carpaţii Orientali vor fi condiţii de lapoviţă.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO