Ninsori și ploi în aproape toată țara, joi. Temperaturile cresc puțin sâmbătă

Dată publicare: 08-04-2021 07:39
Dată actualizare: 08-04-2021 09:40


Joi avem vreme rece. La deal şi la munte predomină ninsorile, iar în vest și pe spaţii mici, în rest, o să plouă. Vântul se înteţeşte în sud-vest, în centru şi în zona montană. Maximele se încadrează între 3 şi 13 grade Celsius.

În Dobrogea şi Bărăgan prindem atmosferă schimbătoare. Vor fi perioade cu soare, dar din când în când norii se înmulţesc şi o să plouă pe spaţii mici. Maximele se opresc la 11...12 grade Celsius.

O situaţie similară avem şi în Moldova sudică şi în nordul Munteniei. Vor fi momente însorite, s-ar putea să vină câteva ploi pe arii restrânse, iar temperaturile rămân la valori scăzute pentru această perioadă.

În jumătatea de nord a Moldovei şi în Bucovina soarele se arată trecător. Pe la câmpie apar câteva ploi, dar la deal şi la munte predomina ninsorile. La altitudini mari, vântul va spulbera zăpadă cu viteze de peste 80 de km/h.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş găsim atmosferă schimbătoare, cu ploi trecătoare în regiunile joase şi ninsori în zonele mai înalte. Va fi foarte frig, iar maximele nu trec de 7...8 grade Celsius

În ţinuturile vestice vor fi scurte momente însorite, dar pe parcursul zilei se înnorează, o să plouă, iar la munte va ninge. Vremea se menţine deosebit de rece, iar la amiază nu vor fi mai mult de 8...9 grade în termometre.

Şi în Transilvania urmează o zi friguroasă, cu maxime între 3 grade în depresiuni şi 9 grade în vestul provinciei. În zonele mai joase o să plouă, iar la deal şi la munte apar ninsori. Vântul se înteţeşte, iar la munte va viscoli ninsoarea de pe creşte cu rafale de peste 80 de km/h.

În Oltenia găsim vreme mai bună. Va domina atmosfera însorită, dar vântul va avea intensificări şi va atinge viteze de până la 55 de km/h.

În ţinuturile sudice vor fi perioade cu soare, dar din când în când se adună norii şi o să plouă pe la câmpie, dar în zonele de deal e posibil să ningă. În Lunca Dunării se va înregistra maxima zilei: 13 grade, la Giurgiu.

În Bucureşti se mai încălzeşte, dar vremea rămâne tot rece, iar maxima se opreşte la 11 grade. Va fi soare în prima parte a zilei, dar mai apoi se adună norii şi e posibil să plouă slab. La noapte cerul se degajează, iar temperatura coboară până la 1 grad.

La munte se anunţă încă o zi friguroasă şi va ninge mai ales în masivele vestice. Vântul se înteţeşte în toată zona montană, pe unde va viscoli ninsoarea şi va spulbera zăpadă cu viteze de 70...80 de km/h.

Vineri atmosfera se menţine rece, dar mai scăpăm de precipitaţii. În Orientali şi în Meridionali izolat va mai fulgui, iar în centru, în est şi în sud-est s-ar putea să plouă trecător.

Sâmbătă temperaturile cresc puţin, dar vremea rămâne rece. Va domina atmosfera însorită, iar vântul va avea intensificări în zonă înaltă de munte.

Duminică, în jumătatea sud-vestică maximele se apropie de valorile normale. Se anunţă o zi cu soare, dar în vest şi în sud-vest se mai adună norii şi s-ar putea să plouă slab.


VIDEO PROTVPLUS.RO