Vremea 30 august 2018. Regiunile unde va ploua în acest week-end

×
Codul embed a fost copiat

Astăzi prindem soare şi vreme caldă, chiar prea caldă în sud şi est, pe unde se ating şi 32-33 de grade la umbră. Ploile vor fi rare şi apar doar la deal şi la munte.

Vremea în fiecare regiune a ţării

Vedem cum va arăta vremea în fiecare regiune şi începem cu Bărăganul şi Dobrogea. Cer senin peste tot, temperaturi în creştere, vânt domol şi căldura toropitoare după prânz. La noapte se mai răcoreşte faţă de ultima perioadă.

Vreme însorită avem şi în Moldova sudică şi în nordul Munteniei. Norii apar după prânz, sunt de vreme bună, dar atmosferă va fi din ce în ce mai fierbinte.

Se face mai cald ca ieri şi în nordul Moldovei şi în Bucovina. Saltul termic este unul perceptibil, chiar dacă maximele rămân sub 30 de grade. Ceva ploi apar la deal şi la munte, dar vin pe suprafeţe mici.

Citește și
casting now
Primul oraș din România care va avea panouri electronice cu avertizările meteo
„Ce se întâmplă e nebunie curată. Și-au ieşit din minţi. Sunt ruşinea Rusiei”. Omul interzis în Rusia lui Putin vine la București

Vreme caldă şi frumoasă găsim şi în nordul Transilvaniei şi Maramureş. Ieri au fost 27...28 de grade, azi se ating chiar şi 30 de grade.

Timp frumos se anunţă şi în vestul ţării. Se încălzeşte uşor, iar aici la noapte va fi mai cald decât în nopţile trecute.

În zona Transilvaniei, atmosferă va fi plăcută şi mai caldă ca ieri. Se încălzeşte şi pe timpul nopţii, iar ploile apar sporadic pe la munte.

În Oltenia, ziua va fi cel puţin la fel de caldă ca ieri, iar la sfârşitul după-amiezii cresc şansele de averse în zonele mai înalte.

În sud avem vreme mai caldă, cer senin dimineaţa şi doi, trei nori după prânz. Nu sunt semne de ploaie. Noaptea va fi puţin mai răcoroasă decât ultimele.

În Bucureşti, cam aceeaşi poveste: cer senin mare parte a zilei, vânt domol şi o maximă în jur de 31 de grade. Presiunea atmosferică rămâne scăzută.

La munte, vreme bună în următoarea perioadă. Astăzi va fi soare şi mai cald ca ieri, iar aversele apar, trecător, prin zonă Meridionalilor.

Pe litoral, astăzi, vremea se anunţă foarte plăcută. Norii nu prea apar, temperaturile vor fi în continuare, ridicate, iar vântul va avea unele intensificări pe parcursul zilei.

Vremea în următoarele 3 zile

Mâine, vremea rămâne frumoasă, se face şi mai cald, iar după prânz aerul se încinge în majoritatea zonelor. Averse mai sunt posibile, trecător, în Munţii Banatului, în zona Meridionalilor şi prin vestul ţării.

Sâmbătă avem cam aceleaşi condiţii: soare, căldură mare după prânz şi condiţii de averse pe zone din  centru, nord şi pe la munte.

Duminică avem aceleaşi probleme: căldura greu de suportat în toată ţara, nori puţini până după prânz, apoi o aversă, două prin zonă de munte. Vântul prinde din nou putere în sud-est, se înteţeşte şi în sud-vest, iar temperaturile rămân de luna lui Cuptor.

În Bucureşti vineri apar foarte puţini nori, se mai încălzeşte cu două grade, aşa că atmosfera redevine sufocantă după prânz.

Sâmbătă: exact aceleaşi condiţii, cu menţiunea că aerul se încinge şi mai tare, iar vântul se mai înteţeşte.

Foarte cald va fi şi duminică. Avem vreme frumoasă în general, darexagerat de caldă după-amiază: 34 de grade la umbră şi un vânt mai nervos.

La munte, vreme bună în următoarea perioadă. Mâine se anunţă atmosferă plăcută în cele mai multe masive. Condiţii de ploaie vor fi, totuşi, în Munţii Banatului şi prin Meridionali. Sâmbătă prindem destul de mult soare, dar vremea va fi schimbătoare în masivele vestice, pe unde mai pot apărea câţiva stropi. Duminică se anunţă timp frumos, un vânt mai activ în orele dimineţii şi doi-trei nori târziu după prânz.

Pe Litoral, prindem câteva zile superbe. Mâine se metine atmosfera însorită, briza va fi activă, iar maximele ajung din nou la 30 de grade.

Sâmbătă este posibil să se înteţească vântul, aşa că marea va fi destul de agitată. Pe plajă, însă, condiţii optime: până la 31 de grade în aer şi în jur de 25 de grade în apă.

Şi duminică va fi vreme de plajă, cu cer senin, vânt cam nervos şi temperaturi ridicate.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Lovitură grea pentru Ianis Hagi! Anunțul făcut de scoțieni
NEWS ALERT Lovitură grea pentru Ianis Hagi! Anunțul făcut de scoțieni
Citește și...
ANM: Cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni
ANM: Cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni

Temperaturile se mențin, în următoarele patru săptămâni, peste normele climatologice ale intervalului. Cu toate acestea, va ploua în zonele de munte, conform prognozei Administrației Naționale de Meteorologie valabilă până în 24 septembrie.

Primul oraș din România care va avea panouri electronice cu avertizările meteo
Primul oraș din România care va avea panouri electronice cu avertizările meteo

Numai în această vară, capriciile vremii au provocat pagube mari şi chiar victime omeneşti în aproape toate regiunile ţării.

Recomandări
Cătălin Cîrstoiu va susține o conferință de presă la 18:30. Ar putea face un anunț privind candidatura la Primăria Capitalei
Cătălin Cîrstoiu va susține o conferință de presă la 18:30. Ar putea face un anunț privind candidatura la Primăria Capitalei

Cătălin Cârstoiu organizează vineri seară o conferință de presă, în care ar urma să răspundă acuzaţiilor de incompatibilitate şi în care ar putea face şi un anunţ referitor la prezenţa în cursa electorală.

Trei dintre avioanele de luptă F-16 cumpărate de MApN din Norvegia au ajuns în România. GALERIE FOTO
Trei dintre avioanele de luptă F-16 cumpărate de MApN din Norvegia au ajuns în România. GALERIE FOTO

Ministerul Apărării Naţionale anunţă că vineri trei aeronave F-16 Fighting Falcon achiziţionate de România de la Regatul Norvegiei au aterizat în Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu", de la Câmpia Turzii, în vederea dotării Escadrilei 48 Vânătoare.

Reacție neașteptată a Iranului după atacul atribuit Israelului. „Mai degrabă infiltrare decât atac”
Reacție neașteptată a Iranului după atacul atribuit Israelului. „Mai degrabă infiltrare decât atac”

Teheranul minimizează exploziile de vineri atribuite Israelului şi anunţă că nu intenţionează să se răzbune, în dorinţa de a evita un război în regiune.