Vremea 21 octombrie 2018. Temperaturile scad spre 0 grade iar la munte ninge


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Duminica 21 Octombrie 2018 09:02
Categorie: Vremea

Astăzi, vremea va fi urâtă şi mai rece ca ieri, cu ploi destul de serioase în jumătatea vestică şi lapoviţă cu ninsoare pe crestele montane. Maximele vor fi de la 11 la 20 grade.

Vremea în fiecare regiune a ţării
Vedem cum va arăta vremea în fiecare regiune a ţării şi începem cu Bărăganul şi Dobrogea. Găsim atmosfera neplăcută pe aici, deşi este puţin probabil să plouă. Maximele pierd vreo două-trei grade şi umezeala creşte.

Mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei avem aceeaşi situaţie: vreme mohorâtă, ceva mai frig ca ieri şi condiţii să picure trecător.

În jumătatea nordică a Moldovei şi prin Bucovina, prindem vreme închisă şi umedă, cu temperaturi modeste şi ceva ploi. Ieri s-au înregistrat şi 21 de grade la Vaslui; azi avem cu cinci grade mai puţin.

Cam neplăcută vremea şi în nordul Transilvaniei şi prin Maramureş. O să plouă temporar, la munte se strâng cantităţi mai mari de apă, iar pe creşte o să ningă. Se raceseste faţă de ieri.

Şi în vestul ţării se schimbă vremea şi o să plouă. Ieri a fost soare şi destul de plăcut la amiază. Azi se răceşte simţitor. Maximele pierd vreo cinci grade, iar ploile mai apar trecător şi la noapte.

Vine ploaia şi în zona Transilvaniei. Vremea se schimbă dramatic şi după o zi cu soare şi 19-20 de grade la amiază, azi ne adaptăm la cele 15-16 grade. La munte, pe creste, apar ninsori cu lapoviţă.

O să plouă şi în Oltenia. Vremea schimba foaia şi aici, temperaturile se opresc pe la 16 grade, iar ploile vor fi consistente.

Nu mai zărim soarele nici în sud. Ploile apar destul de rar în zonă, însă atmosferă va fi neplăcută şi rece, pentru că vântul va accentua senzaţia de frig.

În Bucureşti, astăzi se anunţă destul de mulţi nori, mai pot veni câţiva stropi şi vântul va agita atmosfera. Maximă va ajunge la 18 grade, însă vom percepe o temperatură mai mică din cauza vântului. Ieri am avut 20 de grade. La munte, astăzi va ploua pe suprafeţe mari şi se mai răceşte un pic. Se pot acumula cantităţi de 20 de litri pe metru pătrat, mai ales în masivele sudice şi vestice. Pe creste apar ninsorile şi lapoviţă.

Vremea în următoarele 3 zile
În ţară mâine se anunţă vreme mai bună, se arată soarele temporar şi o să mai picure doar prin sud şi sud-vest. În Meridionali mai sunt condiţii de lapoviţă şi ninsoare, vântul va fi mai nervos prin sudul ţării, iar presiunea atmosferică scade. Coboară treptat şi minimele termice şi se opresc pe la 10 grade.

Marţi avem vreme caldă în sud şi atmosferă plăcută cam peste tot. Prin nord apar câţiva nori de ploaie, dar vremea se strică abia în noaptea următoare, când în ţara pătrunde un nou val de ploi. Acesta ia cu asalt vestul, centrul şi nordul ţării. Se înteţeşte şi vântul la munte, în nord-vest şi centru.

Miercuri asistăm la o nouă răcire a vremii. Temperaturile abia ating 16 grade ziua şi 6 grade în noaptea următoare. Ploile apar aproape peste tot, iar la munte vorbim deja despre lapoviţa şi la altitudini mai mici, nu doar pe creşte.

În Bucureşti luni dimineaţă norii persistă, dar mai târziu se porneşte vântul şi se înseninează. Nu sunt semne de ploaie, însă barometrele vor arăta o tendinţă de scădere. Marţi se încălzeşte şi avem vreme însorită, ziua se ating din nou 20 de grade, iar noaptea în jur de 7 grade.

De miercuri, însă, vremea se va răci. Atmosferă va fi schimbătoare, norii se înmulţesc şi sunt ceva şanse de ploaie. Vântul prinde putere, iar maxima abia atinge 15-16 grade. În noaptea de miercuri spre joi vom avea doar 2-3 grade.

Ajungem în zona de munte. Şi aici sunt schimbări în perioada următoare. Luni se aşteaptă vreme mai bună. Ceva ploi mai pot veni prin masivele sudice, dar slabe şi trecătoare. Şi marţi prindem vreme plăcută. Va domina timpul frumos, însă din noaptea următoare pătrund alte ploi în Apuseni, Munţii Banatului şi în mare parte a Orientalilor. Ziua de miercuri va fi tare neplăcută. Se răceşte, vântul se intensifică şi în loc de ploi apare lapoviţă cam peste tot pe la munte.

VIDEO PROTVPLUS.RO