Vremea 21 octombrie 2017: Zona unde se vor înregistra temperaturi de vară

Ultimul update: Duminica 29 Octombrie 2017 21:20
Data publicarii: Sambata 21 Octombrie 2017 07:32
Categorie: Vremea

Sâmbătă rămânem cu vremea caldă, deşi în vest şi nord-vest temperaturile scad uşor. În sudul ţării norii apar destul de rar, în rest se adună temporar, iar către seară vor aduce câţiva stropi de ploaie prin nord, nord-est şi centru.

Maximele pleacă de la 17 grade pe litoral şi ajung la 27 de grade în Oltenia.

În Dobrogea şi în Bărăgan. Pe aici găsim vreme foarte frumoasă, după ce se risipeşte ceaţa matinală. Cerul va fi senin, vântul-domol, iar temperaturile vor urcă spre 23...24 de grade - valori mai ridicate decât ar fi normal la această dată.

Mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei vor fi ceva condiţii de ceaţă în orele dimineţii. Apoi vom avea atmosferă plăcută, câţiva nori şi temperaturi peste mediile perioadei.
După prânz se vor înregistra în jur de 22...23 de grade.

În nordul Moldovei şi în Bucovina temperaturile scad uşor faţă de vineri, dar încă avem valori plăcute de până la 20...21 de grade.

Vremea se menține frumoasă vineri, dar se va răci de duminică. Prognoza meteo

La începutul zilei, pe la câmpie s-ar putea să apară ceaţa, iar către seară şi la noapte să vină câteva ploi slabe.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş atmosfera va fi destul de plăcută, deşi apar ceva înnorări şi, mai ales pe înserat, o să picure trecător. Va fi puţin mai răcoare decât vineri, maximele se vor opri pe la 20 de grade.

Temperaturile scad şi în vestul ţării, dar chiar şi aşa va fi mai cald decât în mod obişnuit. Se înnorează din când în când; dar nu sunt anunţate ploi. În ansamblu avem vreme bună şi maxime de 20...21 de grade.

În centrul ţării, este cam frig  dimineaţă, mai ales în depresiuni, pe unde a apărut şi ceaţa. Mai târziu se înseninează şi se încălzeşte: vom avea maxime de la 18; la 22 de grade. Pe seară şi la noapte se anunţă ceva înnorări şi ploi slabe.

În Oltenia avem încă o zi frumoasă, cu atmosferă de vară. Temperaturile nu mai urcă la fel de mult că vineri, când s-au atins 29 de grade; dar şi aşa va fi neobişnuit de cald pentru ultima decadă a lunii octombrie.

Sudul ţării are parte şi sâmbătă de vreme plăcută, cu cer mai mult senin şi temperaturi ridicate.

Dimineaţă este puţină ceaţă în zonele joase; la amiază maximele ajung pe la 23...24 de grade.


Şi în Bucureşti se menţine atmosfera însorită şi caldă. Vântul abia va adia, iar după prânz se vor înregistra cam 24 de grade. Pe seară apar câţiva nori, iar noaptea ne-aduce vreme bună şi o minimă în jur de 9 grade.

La munte avem o zi caldă, cu cer curat pe Valea Prahovei şi câţiva nori în celelate zone montane. Temperaturile coboară uşor în staţiunile din masivele vestice şi din cele nordice; iar la noapte sunt condiţii de ploaie în Apuseni şi în nordul Orientalilor.

Începem cu Bucureştiul, unde avem şi sâmbătă vreme caldă şi frumoasă. Cerul este senin, vântul domol, iar maximă ajunge pe la 24 de grade. Pe seară apar câţiva nori, iar noaptea ne-aduce vreme bună şi minimă în jur de 9 grade.

Duminică avem înnorări temporare, vânt paşnic şi presiune atmosferică staţionară. Nu va plouă, dar se mai răcoreşte. La amiază vor fi 20 de grade, o valoare mai ridicată decât în mod obişnuit.

Luni: vreme urâtă, cer noros şi vânt activ. Ploile vin mai ales pe seară şi în noaptea de luni spre marţi. Termic, încă nu ajungem la normal, valorile se menţin ridicate.

Marţi
se anunţă tot atmosferă mohorâtă, cu ploi în mai multe reprize şi vânt nervos. Se mai răcoreşte puţin: vor fi 17 grade ziua şi în jur de 8 grade noaptea.

La munte, peste weekend prindem vreme destul de plăcută.

Sâmbătă avem o zi caldă, cu cer senin pe Valea Prahovei şi câţiva nori în celelate zone montane. Temperaturile coboară uşor în staţiunile din masivele vestice şi din cele nordice; iar la noapte sunt condiţii de ploaie în Apuseni şi în nordul Orientalilor.

Duminică va fi mai răcoare, norii se adună din când în când şi pe timpul nopţii o să plouă zdravăn în masivele vestice. În rest găsim atmosfera schimbătoare.

Luni
se strică vremea, se răceşte, cerul va fi acoperit de nori şi o să plouă destul de serios. La altitudini mai mari vine lapoviţă.

Marţi avem tot vreme urâtă, se răceşte mai tare şi ploile vin mai cu seama în Meridionali şi în Orientali. Pe creşte vor fi ninsori cu lapoviţă şi vânt mai puternic.

Prognoza ANM: Temperaturi de sub -30 de grade în ianuarie

Prognoza ANM: Temperaturi de sub -30 de grade în ianuarie

frig

Vremea 24 februarie 2018. Zi mohorâtă și rece. Spre seară, va ninge

Vreme închisă cu ninsori în mai multe regiuni. Prognoza meteo

Viscol pe Autostrada Soarelui. Drumarii acționează cu 9 utilaje

Risc de avalanşă în Ceahlău. Temperatura resimţită va fi de - 34 grade

Vreme închisă cu precipitații. Duminică maximele vor fi sub 0 grade

Un val de ger va lovi România. Vortexul polar aduce temperaturi de -10 grade

viscol, ninsori, zapada

Lapoviță și ninsoare în mai multe regiuni din țară. Prognoza meteo

Cod galben de viscol în judeţul Caraş-Severin

Cod portocaliu de vânt puternic, care poate ajunge până la 110 km/h. Avertizarea meteorologilor

Temperaturi modeste, vânt și precipitații, marți. Prognoza meteo până vineri

Informare meteo de vânt puternic şi ninsori. Zonele vizate de avertizare

Ninsori și lapoviță în mai multe regiuni din țară. Prognoza meteo