Vremea 21 noiembrie 2018. Când scăpăm de ger şi ninsori

Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Miercuri 21 Noiembrie 2018 09:13
Categorie: Vremea

Astăzi rămânem cu vremea închisă şi rece. În jumătatea sudică a ţării vin ploi serioase; în nord-est şi la munte va ninge, iar vântul va sufla mai tare în sud-estul ţării. Maximele se vor situa între minus 2 şi 10 grade Celsius.

Vremea în fiecare regiune a ţării

Vedem cum va arăta vremea în fiecare regiune şi începem cu Dobrogea şi Bărăganul. Pe aici găsim atmosfera închisă, norii persistă şi o să plouă. Se vor strânge cantităţi mai însemnate de apă şi vântul sporeşte senzaţia de frig. Se încălzeşte uşor şi la amiază vor fi cel mult 10 grade pe litoral.

Mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei, acum dimineaţa avem ceaţa şi polei în multe zone. Cerul va fi cer acoperit şi vin ploi consistente iar în zonele mai înalte aşteptam lapoviţa şi ninsoare. Vântul va fi activ şi temperaturile vor fi modeste.

În nordul Moldovei şi în Bucovina, atmosferă va fi închisă şi rece iar acum se semnalează ceaţa şi polei. Ninsorile apar pe suprafeţe extinse iar maximele termice se vor situa sub zero grade Celsius.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş se încălzeşte faţă de ziua trecută şi maximele urcă spre 9-10 grade. Înnorările persistă şi vin câteva ploi.

Şi în ţinuturile vestice, o să avem vreme urâtă, cu ploi mai consistente în zona Banatului. Temperaturile se menţin la valorile de ieri iar ploile continuă şi după lăsarea nopţii.

În ţinuturile centrale se anunţă mulţi nori şi o dimineaţă extrem de rece, mai ales în zona depresionară iar acum avem şi polei în judeţul Harghita. Mai târziu, prin vestul provinciei se ating 5-6 grade, dar îşi fac apariţia ploile.

În sud-vesul ţării, găsim vreme urâtă cu ploi serioase, ce pot lăsa 15 de litri de apă pe metru pătrat. Maximele termice cresc uşor faţă de ziua trecută iar la noapte aşteptam lapoviţă peste tot.

În regiunile sudice, o să avem vreme urâtă şi rece, cu ploi peste tot. Temperaturile se opresc pe la 4-5 grade şi vântul va accentua senzaţia de frig.

În Bucureşti, astăzi o să plouă din când în când, se pot acumula 15 litri de apă pe metru pătrat, iar riscul de apariţie a poleiului se menţine ridicat. Maximă se opreşte pe la 2-3 grade, însă din pricina vântului, valorile resimţite vor fi mai scăzute decât cele indicate de termometre.

La munte, norii persistă şi vor aduce alte precipitaţii, mai consistente în masivele din sudul ţării. Vor fi ninsori în Carpaţii Orientali şi lapoviţă în rest; vântul va sufla mai tare pe creste, iar pe şosele mai apare poleiul, aşa că mare atenţie!

Vremea în următoarele 3 zile
Mâine se răceşte şi mai tare în sudul şi în estul ţării. O să mai plouă prin sud şi vest; la munte vor domina ninsorile, dar prin centru şi nord-est zărim un pic soarele. Foarte frig va fi şi vineri. Dimineaţa, în zonele joase apare ceaţă, dar peste zi cerul se degajează. În vestul ţării, mai sunt ceva condiţii de ploaie, iar în noaptea următoare o să fie ger în Moldova şi în estul Transilvaniei. Sâmbătă, deşi temperaturile cresc uşor, avem tot vreme rece în sud şi în est, cu cele mai scăzute valori prin Bucovina. Dimineaţa revin condiţiile de ceaţă; însă amiază va fi destul de însorită, iar maximele vor urca până la 10 grade.

În Bucureşti, foarte frig va fi şi mâine. Norii persistă, iar dimineaţa ne-aduce câţiva fulgi de zăpadă. Termometrele vor indica cel mult 1 grad ziua şi minus 5 grade în noaptea următoare. Ziua de vineri începe cu vreme rece, poate şi puţină ceaţă, apoi se arată soarele şi maximă ajunge pe la 5 grade. Sâmbătă avem atmosfera schimbătoare; frig şi condiţii de ceaţă dimineaţa; temperaturi în uşoară creştere după prânz, când se ating 6-7 grade.

La munte, joi va fi cam înnorat, iar în masivele din vestul ţării, mai vine puţină lapoviţa şi e posibil să apară poleiul. Temperaturile scad, mai cu seamă în noaptea de joi spre vineri. Vineri scăpăm de precipitaţii, apare un pic şi soarele, dar va fi foarte frig, îndeosebi în primele ore ale zilei. Sâmbătă rămânem cu atmosfera schimbătoare. Avem încă o dimineaţă extrem de rece; dar peste zi se încălzeşte uşor.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Primele școli închise din cauza ninsorii. Elevii nu vor merge nici marți la ore
Primele școli închise din cauza ninsorii. Elevii nu vor merge nici marți la ore
VIDEO PROTVPLUS.RO
iarna
Vreme de primăvară pentru două zile. Sâmbătă se anunţa ninsori sau chiar burniţa
Cod galben de viscol, până joi. Lista județelor vizate de avertizarea ANM
VREMEA 16 ianuarie 2019. Zona în care temperatura va ajunge la 11 grade
Ne vom confrunta cu ger cumplit, urmat de fenomene extreme. Explicațiile ANM
Avertizare de Cod Portocaliu. Vântul va depăşi 125 de kilometri pe oră
Vremea 15 ianuarie 2019. Temperaturi scăzute și vânt puternic în multe regiuni din țară
vremea, ger, ninsori, viscol
Cod galben de viscol în zone din 27 de judeţe până miercuri seara; vânt şi precipitaţii, în rest
Vremea 14 ianuarie 2019. Zona din țară în care vor fi 8 grade
Un ciclon din Atlantic lovește România. Zonele afectate de zăpadă și vânt puternic
Cod galben de ninsoare și viscol în 12 județe. Avertizarea în vigoare pentru restul țării
Vremea 13 ianuarie 2019. Zonele care nu vor scăpa de ger
Vremea 12 ianuarie 2019. Zona în care sunt minus 16 grade