Vremea 20 octombrie. Temperaturile scad până la 6 grade şi încep ninsorile

×
Codul embed a fost copiat

Astăzi avem atmosfera destul de mohorâtă, cu ploi în sudul ţării, vânt prin ţinuturile estice şi temperaturi în scădere la sud şi la est de Carpaţi. Maximele vor fi de la 14 la 22 de grade.

Vremea în fiecare regiune a ţării
Vedem cum arată vremea în fiecare regiune a ţării şi începem cu Dobrogea şi Bărăganul. Pe aici se anunţă o zi cam neplăcută, cer noros, ploi locale şi un vânt destul de insistent. Temperaturile, scad uşor faţă de ieri.

Se mai răcoreşte puţin şi în Moldova sudică şi în nordul Munteniei, dar deocamdată avem valori peste cele normale. Domina atmosfera închisă, vântul devine activ şi e posibil să cadă câţiva stropi.

În nordul Moldovei şi în Bucovina găsim vreme mai bună. Apare şi soarele din când în când, iar şansele de ploaie cresc pe timpul nopţii. Vântul se înteţeşte şi aici, iar maximele urcă spre 20 de grade.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş avem atmosfera destul de plăcută pe timpul zilei, înnorări trecătoare, dar şi momente însorite. Acum, însă, ceata acoperă multe zone şi avem avertizare cod galben, în vigoare până la ora 10. După prânz se ating 19-20 de grade, valori mai ridicate decât în mod obişnuit. La noapte o să plouă.

Citește și
vreme
ANM: Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”

În vestul ţării, ceata persista, este şi un cod galben emis de meteorologi pentru zone din judeţele Timiş şi Arad, cod valabil până la ora 10. Aşadar mare grijă pe şosele! Vremea se anunţă schimbătoare, cu înnorări persistente şi ploi după lăsarea nopţii. Maximele se opresc pe la 20 de grade.

Norii persistă şi în zona Transilvaniei, dar ploile apar mai ales pe timpul nopţii. În depresiuni a apărut ceaţă, iar amiază ne-aduce temperaturi puţin mai scăzute decât ieri.

În Oltenia găsim mai mulţi nori şi ploi locale în estul provinciei, dar vreme mai bună în vest, pe unde temperaturile ajung la 21, poate 22 de grade.

În schimb, în ţinuturile sudice nu prea zărim soarele, o să plouă din când în când şi se răcoreşte faţă de ziua trecută.

Şi în Bucureşti prindem vreme neplăcută, cu înnorări persistente şi ploi slabe, mai ales în prima parte a zilei. Acum sunt 15 grade, iar maximă termică ajunge pe la 18...19 grade. Şi la noaptea s-ar putea să mai cadă câţiva stropi, iar minimă va ajunge pe la 10 grade.

La munte, week-endul vine cu ploi şi cu vreme mai rece. Astăzi va ploua local prin masivele sudice, vântul prinde putere peste tot, iar la noapte, ploile apar şi în celelalte zone.

Vremea în următoarele 3 zile
Noaptea ne-aduce mulţi nori şi ploi mai ales în nord-vestul, în nordul şi centrul ţării. O să mai picure puţin şi prin ţinuturile sudice, iar temperaturile se menţin ridicate pentru acest moment al anului. Minimele ajung la 6 grade în depresiunile din estul Transilvaniei şi la 14 grade pe litoral. Mâine vine frigul şi o să avem între 10 şi cel mult 18 grade. Cel mai tare se răceşte în vest, nord-vest şi centru, unde temperaturile scad sub limitele perioadei şi vântul va fi mai insistent. Odată cu răcirea, sosesc şi ploile; vor fi consistente şi se pot acumula 20-30 l/mp. În sud-est o să plouă mai puţin, însă la munte vor fi şi ninsori cu lapoviţă.

Luni avem vreme puţin mai bună, norii se retrag în jumătatea sudică şi o să plouă trecător prin Oltenia şi cu totul sporadic în rest. Pe crestele Meridionalilor mai sunt condiţii de ninsoare, iar vântul rămâne activ în sud-est şi la munte. Marţi avem vreme schimbătoare, uşor mai caldă decât luni şi un vânt în intensificare treptată. În noaptea de marţi spre miercuri vor veni alte ploi.

În Capitală mâine va fi şi mai neplăcut. Se răceşte şi o să plouă destul de mult, vântul va avea răbufniri frecvente, presiunea atmosferică va creşte şi maximă se opreşte pe la 16 grade. Luni nu o să mai plouă, dar norii apar destul de des, vântul va sufla cu putere şi probabil că vom percepe temperaturi mai mici decât cele din termometre. Marţi se arată soarele, se mai încălzeşte puţin şi vântul rămâne activ.

La munte, week-endul vine cu ploi şi cu vreme mai rece. Duminică se face mai frig în masivele vestice, ploile continuă şi vor fi destul de serioase, iar în zona crestelor apar ninsorile către seară. Luni, ploile se mai domolesc, apare soarele şi abia dacă va mai picura prin Munţii Banatului şi în zona Carpaţilor Meridionali. Pe creşte mai vin câţiva fulgi, iar prin staţiuni, temperaturile urcă lejer. Marţi se anunţă vreme bună, cu înnorări temporare şi vânt nervos, dar se răceşte din nou. Pe seară şi în noaptea de marţi spre miercuri, sosesc alte ploi.

Articol recomandat de sport.ro
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
Citește și...
România, lovită de un val de aer polar. Ninsori în jumătate de țară
România, lovită de un val de aer polar. Ninsori în jumătate de țară

Vremea frumoasă devine o amintire pentru că din acest weekend, o masă de aer polar se abate peste România.

ANM: Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni
ANM: Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Temperaturile vor ajunge la 23-24 de grade în următoarea săptămână, urmând ca după aceea să fie chiar și cu 10 grade mai scăzute, potrivit prognozei Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) pentru intervalul 15-28 octombrie.

Val neobișnuit de căldură în Europa. Zonele unde vor fi temperaturi anormal de mari
Val neobișnuit de căldură în Europa. Zonele unde vor fi temperaturi anormal de mari

Vremea se va încălzi, în toată Europa, la finalul acestei săptămâni, iar temperaturile vor fi cu 7-10 grade Celsius mai mari decât normalul acestei perioade, informează severe-weather.eu.

Recomandări
Israelul a atacat Iranul. Presa iraniană anunță că „nu au fost raportate daune sau explozii la scară largă”
Israelul a atacat Iranul. Presa iraniană anunță că „nu au fost raportate daune sau explozii la scară largă”

Israelul a lansat joi noapte un atac asupra Iranului, după acțiunea din weekend asupra teritoriului său. Explozii puternice s-au auzit în centrul țării, în orașul Isfahan, în apropierea unei baze militare.

Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară
Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară

Nicolae Ciucă, a declarat, joi, că România nu are pregătită infrastructura necesară pentru introducerea serviciului militar obligatoriu în următorii doi ani, el menţionând şi că "s-au dus vremurile" în care oamenii să fie aduşi cu arcanul la armată.

Cristian Pîrvulescu: A fost un atac ”farmaceutic”al Israelului, Iranul se va preface că nu a existat nimic
Cristian Pîrvulescu: A fost un atac ”farmaceutic”al Israelului, Iranul se va preface că nu a existat nimic

Israelul a lansat vineri dimineață un atac asupra Iranului, după atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute.