Vreme neobișnuită pentru luna februarie. Unde va fi cel mai cald


Ultimul update: Sambata 15 Februarie 2020 10:27
Data publicarii: Sambata 15 Februarie 2020 08:45
Categorie: Vremea

Sâmbătă avem în continuare vreme caldă pentru o zi de februarie, dar prin ținuturile estice și prin centru mai vin câțiva stropi de ploaie.

Pe la munte apare și un pic lapovița. Maximele pleacă de la 4 grade în estul Transilvaniei și ating 14 grade în Oltenia vestică.

Vremea în fiecare regiune

 

În Dobrogea și Bărăgan găsim atmosferă închisă și poate câțiva stropi de ploaie. Vântul suflă mai tare în prima parte a zilei și ajunge la viteze de 40...50 km/h, iar temperaturile se mențin la valori de martie, în jur de 10 ...11 grade.

La fel va fi și în Moldova sudică și în nordul Munteniei: înnorări persistente, condiții de ploaie slabă și temperaturi peste limitele normale.

Și în nordul Moldovei și în Bucovina cerul rămâne acoperit toată ziua și e posibil să picure din când în când. Va fi, însă, destul de cald pentru mijlocul lunii februarie: maximele vor ajunge pe la 7...8 grade.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș găsim vreme mai bună, apare trecător și soarele și se face puțin mai cald decât vineri.

Și în ținuturile vestice va fi destul de bine după ce se risipește ceața. Scăpăm de ploi și peste zi se mai înnorează din când în când.

În Transilvania domină atmosfera închisă. O să mai plouă puțin, iar pe la munte vine un pic de lapoviță și vântul suflă tare pe creste.

În schimb, din Oltenia norii se risipesc și o să avem vreme frumoasă, cu temperaturi în creștere. În vestul provinciei se vor atinge 14 grade.

Vremea rămâne caldă și în ținuturile sudice, însă pe aici va fi cam înnorat și o să picure din când în când.

București


În București se anunță o zi mai neplăcută, cu cer acoperit, vânt activ și ploi slabe, trecătoare. Temperaturile se mențin ridicate pentru acest moment al anului. Maxima ajunge pe la 9...10 grade, în condițiile în care, o valoare obișnuită ar fi în jur de 5...6 grade. Și vineri s-au atins tot vreo 9 grade.

La munte
 

La munte, sâmbătă ne așteaptă vreme mohorâtă, cu puțină lapoviță și un vânt mai intens pe crestele Carpaților Meridionali și de Curbură. Dimineața, vântul va depăși viteze de 65...70 km/h și la altitudini mari, zăpada va fi în continuare spulberată.

Prognoza meteo pe următoarele 3 zile
 


București
 

Vreme caldă avem și duminică. Se arată soarele din când în când, iar maxima ajunge pe la 11 grade.

Luni se face și mai cald. O să avem soare, atmosferă plăcută și 15 grade pe la amiază.

Și marți va fi nefiresc de cald pentru o zi de februarie. Se ating 16 grade, norii apar destul de rar, însă dimineața sunt ceva condiții de ceață.

La munte
 

Duminică norii se risipesc și o să avem o zi plăcută, cu soare și temperaturi în creștere. Vântul prinde putere în nordul Carpaților Orientali.

Luni rămânem cu vreme frumoasă și continuă să se încălzească. În noaptea următoare, în masivele nordice se adună norii de ploaie.

Marți se mai răcește și o să avem vreme schimbătoare, ploi sporadice și un vânt intens la altitudini mari.

Pe
Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO