Vreme de primăvară în cea mai mare parte a țării. Prognoza pentru weekend


Ultimul update: Vineri 14 Februarie 2020 11:15
Data publicarii: Vineri 14 Februarie 2020 09:26
Categorie: Vremea

Vineri rămânem cu vremea caldă, dar o să plouă ziua în jumătatea vestică, iar noaptea prin sudul, estul şi centrul ţării. La munte se anunţă lapoviţă, ninsoare şi un vânt intens în zonele înalte.

Maximele pleacă de la 4 grade în Maramureş şi ating 13 grade prin Bărăgan.

Vremea în fiecare regiune

 

În Dobrogea şi Bărăgan găsim soare şi vreme bună până spre seară, când încep să apară norii de ploaie. Vântul prinde putere, iar temperaturile se menţin ridicate pentru o zi de februarie.

Şi mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei avem tot vreme caldă pentru dată pentru acest moment al anului, cu 10-11 grade pe la amiază. Se înteţeşte vântul, se înnorează treptat, iar peste noapte vin şi ceva ploi.

La fel va fi şi în nordul Moldovei şi în Bucovina: vreme destul de însorită, vânt activ şi temperaturi peste limitele normale. Către seară se-adună norii, iar la noapte o să plouă şi pe aici.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş găsim vreme cam neplăcută, cer noros şi ploi din când în când. Prin Maramureş e posibil să fie şi puţină lapoviţă iar temperaturile vor fi mai modeste dăcât în celelalte zone.

Şi în ţinuturile vestice avem atmosferă închisă şi mai multe reprize de ploaie. Temperaturile scad uşor faţă de ieri, dar chiar şi aşa va fi mai cald decât în mod obişnuit. Pe la amiază se vor înregistra 7-8 grade Cesius.

Se înnorează şi în zona Transilvaniei. Ploile apar mai mult în vestul provinciei, iar pe la munte se anunţă lapoviţă, ninsoare şi un vânt puternic la altitudini mari. Temperaturile se menţin ridicate şi aici.

În Oltenia găsim vreme urâtă, mulţi nori şi ploi frecvente. Ieri, s-au atins 13-14 grade, astăzi se mai răceşte şi vom avea cel mult 9-10 grade.

În ţinuturile sudice ploile ajung după lăsarea nopţii. Până atunci avem vreme destul de bună şi temperaturi mai potrivite pentru lună martie.

Vremea în următoarele zile


Și sâmbătă va fi mai cald decât în mod normal, îndeosebi în jumătatea sudică a ţării. În nord, centru şi în est va domina atmosfera închisă. Dimineaţă o să plouă puţin în Dobrogea, dar pot să apară câţiva stropi şi în Moldova şi Muntenia, iar pe la munte mai sunt ceva fulguieli.

Duminică prindem vreme frumoasă: cer senin în sud-vestul ţării, câţiva nori în rest şi un vânt mai intens pe crestele montane.

Şi luni avem o zi plăcută, însorită şi se face mai cald. Maximele ajung pe la 16 grade, însă dimineaţa, în zonele joase, apar ceva condiţii de ceaţă.

Vremea în București


În Bucureşti rămânem cu atmosfera primăvăratică. Vineri avem vreme frumoasă în prima parte a zilei, apoi încep să să se adune norii, iar la noapte o să picure trecător.

Ziua de sâmbătă ne-aduce vreme schimbătoare, vânt activ şi poate 2-3 stropi de ploaie. Maxima ajunge din nou la 11 grade.

Duminică norii se risipesc şi o să avem o zi plăcută, cu temperaturi de luna martie.

Luni se face şi mai cald. Pe la amiază se ating 15 grade, norii apar destul de rar, iar vântul se menţine activ.

Vremea la munte


La munte, vineri se strică vremea. Lapovița şi ninsorile apar mai întâi în masivele vestice şi nord-vestice, iar noaptea şi în restul zonei montane. Vor fi şi condiţii de polei, iar pe creste, vântul va sufla cu 70-80 KM/h şi va viscoli sau spulbera zăpadă.

Sâmbătă se face mai frig. Norii persistă şi mai aduc ceva ninsori slabe dimineaţa, iar vântul rămâne destul de insistent.
Duminică se înseninează şi temperaturile încep să crească, mai ales în masivele din vestul ţării.

Vreme frumoasă avem şi luni. Continuă să se încălzească; norii apar sporadic, iar vântul mai are unele intensificări la altitudini mari.

VIDEO PROTVPLUS.RO