Atmosferă închisă, cu lapoviță și vânt, în majoritatea regiunilor. Unde va fi cel mai frig


Ultimul update: Marti 11 Februarie 2020 09:30
Data publicarii: Marti 11 Februarie 2020 09:06
Categorie: Vremea

Marți domină atmosfera închisă. În nord, centru şi prin Dealurile de Vest aşteptăm ceva lapoviţă, în rest o să mai plouă. Nu se domoleşte nici vântul, iar maximele sunt de la 2 la 12 grade.

 

Vremea pe regiuni

 

În Dobrogea şi Bărăgan se face un pic mai cald, luni au fost 6 grade la Tulcea, dar umezeala creşte şi o să plouă temporar. Vântul va fi destul de nervos, iar noaptea avem, în continuare, valori pozitive.

În Moldova sudică şi în nordul Munteniei, găsim vreme mai bună, cu temperaturi în creştere. Vântul se înteţeşte, iar peste noapte avem cer senin şi în jur de zero grade.

În nordul Moldovei şi în Bucovina, norii persistă, aduc şi un pic de ploaie, dar vântul ne deranjează mai tare. Pot fi rafale cu viteze de 55 km/h. La noapte se mai răceşte faţă de noaptea trecută.

În nordul Transilvaniei şi prin Maramureş prindem vreme urâtă. Vântul va sufla cu putere, iar pe creste va fi viscol în toată regula. Se încălzeşte faţă de luni, aşa că o să plouă. La marți noapte sunt condiţii de ninsoare.

În vestul ţării, vine ploaia. Termic, percepem o uşoară răcire faţă de luni, dar vremea va fi amestecată, cu ploi temporare şi vânt în rafale. Noapte se înseninează şi se răceşte uşor.

Vreme ploioasă găsim şi în Transilvania. Se încălzeşte faţă de luni, însă vântul rămâne nervos şi atinge viteze de 65 km/h. Peste noapte se răceşte: minimele alunecă sub pragul îngheţului.

Şi în Oltenia vin ceva ploi, dar termic, nu sunt schimbări importante. Vântul va fi mai activ în vestul provinciei, iar la munte găsim ceva lapoviţă.

Deschidem umbrela şi prin sudul ţării, dar se încălzeşte perceptibil. Şi vântul va fi destul de nervos, iar presiunea atmosferică se menţine scăzută, sub normal.

Vremea în București


În Bucureşti, vremea se încălzeşte, dar se înteţeşte vântul şi vine ploaia. Dimineaţa se ating 2-3 grade, iar rafalele vântului pot atinge viteze de 40 km/h. Aşteptăm ceva ploi după prânz, iar vântul va avea răbufniri frecvente. Pe seară poate atinge şi 55 km/h. Presiunea atmosferică rămâne scăzută, iar maximă termică urcă şi atinge 8-9 grade.

Miercuri, avem vreme caldă, destul de mulţi nori şi vânt cu viteze de 30 km/h. Presiunea atmosferică va creşte şi ajunge la normal.

Şi joi dimineaţa mai sunt ceva condiţii de ploaie, însă mai târziu se arată soarele. Vântul rămâne activ, iar atmosfera devine primăvăratica.

Vineri aşteptam alte ploi, ceva răbufniri ale vântului şi în jur de 10 grade.

Vremea la munte


La munte se anunţă ninsoare şi viscol. În orele următoare va ninge destul de mult, stratul de zăpadă va creşte în masivele nordice, iar la mare altitudine va fi viscol şi vizibilitate foarte scăzută. Se răceşte faţă de luni.

Miercuri, vântul continua să sufle cu putere, va mai ninge din când în când, iar zăpada va fi spulberată. Rafalele de vânt pot depăşi 100 km/h.

Joi, ninsorile se mai domolesc şi abia dacă mai vin câţiva fulgi de zăpadă. Vântul scade în intensitate, dar nu se linişteşte, iar prin staţiuni, temperaturile se menţin modeste.

Ziua de vineri, ne-aduce vreme mai caldă, însă vin alte ninsori. Va ninge aproape peste tot.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO