Vreme neobișnuit de caldă pentru această perioadă. Ce ne așteaptă în weekend

Ultima actualizare: 07-11-2020 09:36

Prognoza meteo 7 noiembrie 2020. Ziua de sâmbătă ne aduce vreme bună, dar după ce se risipește ceața matinală.

 

La deal și la munte se face mai cald decât ar fi normal, iar maximele pleacă de la 10 grade în depresiuni și ajung pe la 16 grade în zona Olteniei. 

Vremea în fiecare regiune
 

În Dobrogea și cu Bărăgan, în primele ore ale zilei va fi cam înnorat și s-ar putea să apară ceața. Mai târziu, însă, iese soarele și temperaturile urcă până la 13...14 grade, valori potrivite pentru data din calendar.

În Moldova sudică și în nordul Munteniei avem o dimineață mohorâtă, cu ceață și condiții de burniță pe la câmpie. Amiaza ne aduce însă vreme frumoasă și temperaturi puțin mai ridicate decât vineri. Pe aici se ating 14...15 grade.

Se mai încălzește și în jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina. În zonele mai înalte, atmosfera va fi însorită toată ziua. În rest, găsim înnorări și ceață în prima parte zilei, apoi cerul se degajează și aici.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș avem o zi destul de plăcută, cu mult soare și puțini nori. Temperaturile mai câștigă 2...3 grade față de vineri, iar la deal și la munte va fi mai cald decât în mod obișnuit.

În ținuturile vestice, dimineața este destul de frig și s-a lăsat ceața. Zonele joase din județul Timiș se află chiar sub cod galben de ceață densă până la ora 10. Apoi, vremea se îmbunează: norii nu prea se arată, vântul adie plăcut, iar temperaturile, în ușoară creștere față de ziua trecută, ajung pe la 13 grade.

În Transilvania sunt destui de mulți nori dimineața. Apoi, soarele încălzește treptat atmosfera și temperaturile ating și depășesc 10 grade aproape peste tot.

Ziua începe cu mulți nori și ceață și în zona Olteniei. E posibil să burnițeze trecător. Dacă ceața se risipește rapid, temperaturile reușesc să ajungă pe la 15...16 grade. Altfel, va fi mai răcoare.

Și în ținuturile sudice vor fi condiții de ceață pe la câmpie. În schimb, mai sus, la deal și la munte, va domina atmosfera însorită și temperaturile vor depăși mediile perioadei.

București
 

În București, norii persistă la începutul zilei, când s-ar putea să apară și un pic de ceață. Mai târziu se arată soarele și maxima ajunge pe la 15 grade. Noaptea ne aduce atmosferă liniștită și, din nou, condiții de ceață spre dimineață, când se ating în jur de 4 grade.

Munte


La munte găsim vreme frumoasă și temperaturi în creștere. Norii apar destul de rar, vântul nu mai pune probleme și se face mai cald decât ar fi normal la această dată. Sigurul fenomen care ne atrage atenția este ceața, care se formează pe văi și în depresiuni.

Prognoza meteo pe următoarele 3 zile
 

București


Duminică: mulți nori și condiții de ceață la începutul zilei, soare și vreme bună după prânz. Temperatura urcă până la 16 grade.

Luni se mai răcorește puțin. Cerul rămâne înnorat o bună parte a zilei. Vorbim despre nori de joasă altitudine, care creează o atmosferă cenușie, apăsătoare. Vântul rămâne domol și maxima se oprește pe la 13...14 grade.

Marți, temperaturile continuă să scadă. O să avem cel mult 11 grade, atmosferă închisă și s-ar putea să burnițeze trecător.

La munte


Duminică se face mult mai cald decât ar fi normal. Nu prea zărim norii, nici vântul nu pune probleme, însă dimineața avem din nou ceață în depresiunile intramontane.

La fel va fi și luni: atmosfera însorită și temperaturi neobișnuit de mari pentru acest moment al anului.

Însă marți se schimbă vremea. Apar din ce în ce mai mulți nori și se răcește. De fapt ajungem la un regim termic mai potrivit pentru această perioadă.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO