Vremea azi, 5 noiembrie. Se răcoreşte şi o să plouă în vestul şi în nordul ţării

×
Codul embed a fost copiat

Joi se răcoreşte şi o să plouă în vestul şi în nordul ţării. În celelalte zone, avem vreme bună, soare, dar şi condiţii de ceaţă acum, în orele dimineţii.

Maximele pleacă de la 8...9 grade în Bucovina şi ajung pe la 16 grade în vestul Olteniei.

Vremea în fiecare regiune

 

 

 

În Dobrogea şi Bărăgan, dimineaţa, a apărut deja ceaţă; apoi, atmosfera devine plăcută şi temperaturile ajung pe la 14...15 grade - valori potrivite pentru acest moment al anului.

Citește și
Arma care-i sperie pe ruși ar putea ajunge în Ucraina. Moscova amenință că va extinde „zona-tampon”

Şi mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei ne aşteaptă o zi destul de însorită, cu temperaturi în limitele normale şi în jur de 14 grade după prânz. Dimineaţa sunt ceva condiţii de ceaţă pe la câmpie.

În jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina, avem o zi cam mohorâtă, s-ar putea să picure trecător, iar în zona Bucovinei va fi mai răcoare decât ieri. Pe aici se vor înregistra cele mai scăzute temperaturi din ţară, în jur de 8...9 grade.

Se răcoreşte şi în nordul Transilvaniei şi în Maramureş. Ieri s-au atins şi 18...19 grade în zonă, astăzi maximele se opresc pe la 13...14 grade - valori normale pentru data din calendar. Cerul rămâne acoperit de nori şi o să plouă din când în când.

Şi în ţinuturile vestice găsim atmosferă închisă, ploi slabe şi temperaturi în scădere. Pe la amiază vor fi cel mult 12...13 grade, iar vântul va fi mai activ în vestul extrem.

În zona Transilvaniei avem vreme destul de bună, deşi dimineaţa este frig şi ceaţă în depresiuni. Apoi, atmosfera se dezmorţeşte şi temperaturile ajung pe la 13...14 grade.

În Oltenia se încălzeşte faţă de ziua trecută. Norii se risipesc treptat, iar în vestul provinciei se ating 16 grade. La noapte însă e posibil să vină 2...3 stropi de ploaie.

În ţinuturile sudice avem o zi însorită, dar destul de rece în primele ore, când s-ar putea să apară puţină ceaţa şi aici. Maximele, comparabile cu cele de miercuri, vor fi în jur de 14 grade.

Vremea în București

 

 

 

Vreme frumoasă găsim şi în zona Capitalei, soare, vânt domol şi 14...15 la orele amiezii.

Joi noapte se vor atinge 6 grade în centru şi vreo 4 grade la marginea oraşului, iar spre dimineaţă vor fi condiţii de ceaţă.

Vremea la munte

 

 

 

La munte, se înnorează şi o să plouă în masivele din vestul şi nordul ţării. În rest, domina atmosfera însorită, dar vântul rămâne de intens pe creste, iar temperaturile scad uşor faţă de ieri.

Vremea în următoarele zile

 

 

 

Joi, se răcoreşte în vestul şi nordul ţării, pe unde o să avem atmosferă închisă şi o să plouă trecător. În rest, găsim soare, vreme bună şi un pic de ceaţă la începutul zilei.

Vineri, mai apar câţiva nori de ploaie prin sud-vest şi în nord-estul ţării, dar în majoritatea zonelor va fi timp frumos. Vântul prinde putere pe crestele montane, dar devine activ şi în ţinuturile estice, iar dimineaţa, pe la câmpie apar din nou condiţii de ceaţă.

Sâmbătă, se mai încălzeşte la deal şi la munte; în rest, temperaturile se menţin în limitele normale. Ceața revine dimineaţa în zonele joase, dar amiază ne-aduce atmosfera însorită aproape peste tot.

Duminică, avem vreme caldă pentru acesta perioadă, în special la deal şi la munte şi până la 19 grade în Subcarpații de Curbură. În schimb, în zonele joase, regimul termic va fi influenţat de ceaţă. Dacă aceasta persistă, temperaturile rămân destul de modeste.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
Citește și...
Vreme schimbătoare în această săptămână. O masă de aer rece traversează țara
Vreme schimbătoare în această săptămână. O masă de aer rece traversează țara

Avem vreme schimbătoare în această săptămână. Marți o să plouă în multe zone, miercuri se arată soarele, iar joi vin alte ploi.

Recomandări
Dosarul Mineriadei. Petre Roman şi Gelu Voican Voiculescu, chemați la Parchet. Iliescu, audiat la domiciliu
Dosarul Mineriadei. Petre Roman şi Gelu Voican Voiculescu, chemați la Parchet. Iliescu, audiat la domiciliu

Fostul premier Petre Roman, Gelu Voican Voiculescu şi fostul director SRI Virgil Măgureanu au fost citaţi, joi dimineaţa, la sediul Parchetului General, pentru a li se aduce la cunoştinţă că au fost puşi din nou sub acuzare în dosarul Mineriadei.

VIDEO. Moment extrem de bizar, „silenzio stampa”, cu judecătoarea care a întrebat dacă tânărul ucis de Vlad Pascu e în sală
VIDEO. Moment extrem de bizar, „silenzio stampa”, cu judecătoarea care a întrebat dacă tânărul ucis de Vlad Pascu e în sală

Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu, Ioana Ancuța Popoviciu, care a provocat furia familiei victimelor după ce a întrebat dacă tânărul mort în accident e în sală, a fost protagonista unui moment foarte bizar, miercuri.

Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați
Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați

Este anchetă la Spitalul Județean de Urgență din Giurgiu, după ce un medic ginecolog a fost prins în flagrant în timp ce lua mită pentru o operație de cezariană, acoperită de asigurarea medicală.