Vremea azi, 6 noiembrie. Vreme bună și câţiva nori de ploaie în sud-vestul ţării

×
Codul embed a fost copiat

Ziua de vineri ne aduce vreme bună, câţiva nori de ploaie în sud-vestul ţării şi condiţii de ceaţă dimineaţa, în zonele joase.

Vântul suflă mai tare pe crestele montane, iar maximele pleacă de la 9 grade în Moldova şi ajung pe la 16 grade în Oltenia.

Vremea în fiecare regiune

 

 

În Dobrogea şi Bărăgan, se anunţă o zi destul de frumoasă, deşi dimineaţa va fi cam înnorat şi s-ar putea să apară ceaţa. Apoi se arată soarele, vântul se menţine activ şi temperaturile urcă până la 12...13 grade.

Mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei, avem soare, un pic de vânt şi temperaturi potrivite perioadei. Pe la amiază se ating 13...14 grade, însă la începutul zilei apar condiţii de ceaţă şi aici. După lăsarea nopţii e posibil să burniţeze.

Citește și
„Ce se întâmplă e nebunie curată. Și-au ieşit din minţi. Sunt ruşinea Rusiei”. Omul interzis în Rusia lui Putin vine la București

Şi în jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina domină atmosfera însorită, dar se înteţeşte puţin şi vântul. Temperaturile se opresc pe la 12 grade dar în Bucovina va fi mai răcoare decât în restul ţării.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş găsim vreme frumoasă, dar după ce se risipeşte ceaţa din zonele joase. Temperaturile, la fel ca ieri, ajung pe la 11...12 grade.

În ţinuturile vestice, avem atmosfera destul de plăcută, soare cu nori şi maxime cu un grad, două mai ridicate decât ieri. Doar prin sudul Banatului e posibil să picure trecător.

În zona Transilvaniei, ceața este prezentă dimineaţa în depresiuni şi poate să mai dureze câteva ore. Apoi, atmosfera se dezmorţeşte treptat şi temperaturile urcă până la 12...13 de grade.

În Oltenia, se mai aduna norii şi s-ar putea să lase câţiva stropi de ploaie. Nu lipsesc perioadele cu soare, iar temperaturile, mai ridicate decât în celelalte zone, ajung pe la 16 grade.

În ţinuturile sudice avem vreme destul de frumoasă, un pic de ceaţă în orele dimineţii, soare, atmosferă plăcută după prânz şi maxime în jur de 14 grade. Până la ora 9, în judeţul Dolj, este cod galben de ceaţă densă, iar vizibilitatea este scăzută izolat sub 50 de metri.

Vremea în București

 

 

În Bucureşti, vineri va fi cam înnorat la începutul zilei, apoi se înseninează şi maxima ajunge pe la 15 grade. Noaptea ne-aduce nori de joasă altitudine, poate şi ceaţă, iar temperatura coboară până la 4 grade în centru şi la 2 grade la marginea oraşului.

Vremea la munte

 

 

La munte, găsim vreme bună, deşi mai apar ceva înnorări şi s-ar putea să picure în masivele sud-vestice. Vântul prinde putere la altitudini mari, iar în Carpaţii Meridionali va sufla cu viteze de peste 60...70 Km/h.

Vremea în următoarele zile

 

 

 

Ziua de vineri ne-aduce vreme bună, soare, câţiva nori de ploaie în sud-vest şi condiţii de ceaţă, dimineaţa în zonele joase. Temperaturile se menţin în limitele normale.

Sâmbătă se încălzeşte uşor la deal la munte, prin sudul şi estul ţării. Ziua începe cu ceaţă, poate şi burniţa pe la câmpie, dar amiază ne-aduce atmosfera însorită aproape peste tot.

Duminică, în zonele înalte, se face mult mai cald decât ar fi normal. În Subcarpații de Curbură se ating chiar şi 19 grade. Pe la câmpie, dimineaţa avem din nou ceaţă şi condiţii de burniţă, iar dacă ceața persistă, temperaturile rămân modeste.

La fel va fi şi şi luni: soare şi temperaturi ridicate la deal şi la munte; atmosferă cam mohorâtă, cu ceață şi burniţă în zonele joase.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Lovitură grea pentru Ianis Hagi! Anunțul făcut de scoțieni
NEWS ALERT Lovitură grea pentru Ianis Hagi! Anunțul făcut de scoțieni
Citește și...
Vreme schimbătoare în această săptămână. O masă de aer rece traversează țara
Vreme schimbătoare în această săptămână. O masă de aer rece traversează țara

Avem vreme schimbătoare în această săptămână. Marți o să plouă în multe zone, miercuri se arată soarele, iar joi vin alte ploi.

Recomandări
Ursula von der Leyen avertizează: Putin îşi concentrează atacurile hibride asupra Finlandei, prin trimiterea de migranţi
Ursula von der Leyen avertizează: Putin îşi concentrează atacurile hibride asupra Finlandei, prin trimiterea de migranţi

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat vineri că Rusia îşi concentrează atacurile sale hibride asupra Finlandei, prin trimiterea de migranţi, informează AFP.

Trei dintre avioanele de luptă F-16 cumpărate de MApN din Norvegia au ajuns în România. GALERIE FOTO
Trei dintre avioanele de luptă F-16 cumpărate de MApN din Norvegia au ajuns în România. GALERIE FOTO

Ministerul Apărării Naţionale anunţă că vineri trei aeronave F-16 Fighting Falcon achiziţionate de România de la Regatul Norvegiei au aterizat în Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu", de la Câmpia Turzii, în vederea dotării Escadrilei 48 Vânătoare.

Reacție neașteptată a Iranului după atacul atribuit Israelului. „Mai degrabă infiltrare decât atac”
Reacție neașteptată a Iranului după atacul atribuit Israelului. „Mai degrabă infiltrare decât atac”

Teheranul minimizează exploziile de vineri atribuite Israelului şi anunţă că nu intenţionează să se răzbune, în dorinţa de a evita un război în regiune.