Prognoza ANM pentru următoarele două săptămâni. Anunțul făcut de meteorologi

vreme
iStock

Vremea va rămâne, în general, caldă pe durata următoarelor două săptămâni, dar odată cu avansare către începutul lunii septembrie, şansele de ploaie vor creşte la nivelul întregii ţări şi pe arii destul de extinse, relevă prognoza ANM.

În Banat, până în data de 24 august vremea va fi călduroasă în orele amiezelor, media temperaturii maxime urmând a se situa în jurul valorii de 33 de grade. În următoarele trei zile valorile diurne vor scădea treptat, astfel că în ziua de 27 august media pe întreaga regiune va fi de cel mult 25 - 26 de grade. Ulterior, vremea va intra într-un proces de încălzire uşoară, urmând ca, până spre sfârşitul intervalului, media regională să fie de 28 - 29 de grade. În ceea ce priveşte temperaturile minime, până în data de 26 august, variaţiile vor fi nesemnificative, media regională situându-se în jurul a 18 grade. După această dată, valorile termice vor scădea până spre medii de 12 grade în zilele de 28 şi de 29 august, pentru ca până la sfârşitul intervalului mediile temperaturilor minime să crească uşor şi să ajungă la 14 grade. Probabilitatea de apariţie a averselor pe arii relativ extinse şi mai însemnate cantitativ va fi ridicată între 23 şi 28 august.

În Crişana, în prima săptămână a intervalului de prognoză, vremea va fi călduroasă, media regională a maximelor urmând a se situa în jurul valorii de 33 de grade. Ulterior, temperaturile maxime vor scădea şi vor ajunge la medii de 24 de grade, în 27 august, apoi până spre sfârşitul celei de-a doua săptămâni vor creşte uşor şi vor atinge 27 - 28 de grade, în medie. Până în data de 26 august, valorile termice nocturne nu vor varia semnificativ, situându-se în jurul mediei de 16 grade, apoi vor scădea spre medii de 11 grade, pentru ca ulterior, până la sfârşitul intervalului, să se atingă în medie valori de 12 - 13 grade. Probabilitatea de apariţie a averselor va fi mai ridicată în intervalul 22 - 28 august, iar între 25 şi 27 august acestea vor fi mai însemnate cantitativ.

În Transilvania, în intervalul 20 - 25 august, vremea va fi mai caldă decât în mod normal pentru această perioadă, călduroasă după-amiaza în zona de câmpie a regiunii, iar media regională a maximelor va fi de 30 - 31 de grade. Până în data de 28 august, maximele vor coborî însă până spre 24 de grade,după care, până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni, temperaturile diurne vor creşte uşor şi vor atinge 25 - 26 de grade, în medie. Temperaturile minime nu vor varia în prima săptămână semnificativ, media regională fiind de 14 - 15 grade. Ulterior, valorile medii ale temperaturilor nocturne vor coborî spre 10 grade în data de 28 august, pentru ca apoi, până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni, variaţiile să nu fie notabile, media regională urmând a se situa în jurul valorii de 11 grade. Vor fi averse în fiecare zi, dar mai ales între 23 şi 28 august, când vor fi pe arii extinse şi mai importante cantitativ.

În Maramureş, vremea va fi călduroasă în intervalul 20 - 24 august, când temperaturile maxime se vor situa, în medie, în jurul valorii de 32 de grade. Din data de 25 august, vremea se va afla într-un proces de răcire care va conduce la scăderea mediilor temperaturii maxime până spre 24 de grade, în zilele de 27 şi 28 august. După acest interval, maximele termice vor creşte treptat, până la o medie de cel mult 28 de grade. Media temperaturilor minime va fi de 15 - 16 grade în prima săptămână, apoi va scădea spre medii în jurul a 10 grade, în 29 august. După această dată media minimelor nocturne va fi relativ constantă, de 11 - 12 grade. La nivel de precipitaţii, se anunţă ploi în fiecare zi, dar mai importante cantitativ cel mai probabil în zilele de 26 şi 27 august.

Citește și
italian romania
Reacția unui italian care și-a pierdut numărul la mașină pe o stradă inundată din România
Lovitură pentru Serghei Șoigu. În Rusia e scandal uriaș, a fost arestată o a treia persoană anchetată în dosarul viceministrului rus al Apărării

În Moldova, în prima săptămână de prognoză, valorile termice diurne nu vor avea variaţii importante, iar media lor se va situa în jurul valorii de 31 de grade. În primele două zile ale celei de-a doua săptămâni, vremea se va răcori, astfel că în data de 28 august media maximelor termice va fi de doar 25 - 26 de grade. Mai târziu, până la sfârşitul intervalului, temperaturile nu se vor mai modifica semnificativ, iar media lor va atinge cel mult 27 de grade. Evoluţia minimelor termice va fi asemănătoare, media lor va fi de 17 - 18 grade, în prima jumătate a intervalului, în zilele de 27 şi de 28 august va scădea cu aproximativ 3 - 4 grade, apoi nu se va mai modifica semnificativ şi va fi de 13 - 14 grade. Instabilitatea atmosferică va fi în general redusă. Excepţie vor face zilele de 26 şi de 27 august, când probabilitatea ca aversele să fie importante cantitativ şi pe arii extinse va fi mare.

În Dobrogea, până în data de 26 august, media maximelor termice va avea variaţii între 29 şi 31 de grade, în următoarele două zile va scădea cu aproximativ 4 - 5 grade, apoi va creşte uşor, dar, cel mai probabil, până la sfârşitul intervalului de prognoză, nu va mai depăşi 28 de grade. Media minimelor termice se va situa în jurul valorii de 20 de grade până la începutul celei de-a doua săptămâni, în dimineţile de 28 şi 29 august va fi mai răcoare, se vor atinge aproximativ 16 - 18 grade, după care nu vor mai fi variaţii semnificative. Începutul celei de-a doua săptămâni va aduce averse pe arii mai extinse şi importante cantitativ.

În Muntenia, vremea va fi călduroasă până în data de 26 august, iar media valorilor termice diurne se va situa între 31 şi 33 de grade. În următoarele două zile se va răci, astfel că în 28 august media temperaturilor maxime pe întreaga regiune va ajunge la 27 de grade. Ulterior, vor mai fi doar uşoare variaţii în jurul valorii de 28 de grade. Media minimelor termice va fi în jurul valorii de 17 grade în prima săptămână şi mai scăzută, de aproximativ 14 - 15 grade, în cea de-a doua. Vor fi condiţii pentru ploi de scurtă durată în fiecare zi, pe arii restrânse şi îndeosebi în zonele de deal şi de munte. Excepţie va face perioada 26 - 28 august, când probabilitatea ca aversele să cuprindă arii mai extinse şi să fie mai importante cantitativ va fi ridicată.

În Oltenia, în prima săptămână, valorile termice diurne vor caracteriza o vreme călduroasă, media lor situându-se în jurul valorii de 32 de grade. În cea de-a doua săptămână se va răci, iar temperaturile maxime vor fi, în medie, între 26 şi 28 de grade. Minimele diurne vor avea o evoluţie asemănătoare, până în data de 27 august media lor se va situa în jurul valorii de 17 grade, apoi va fi de doar 13 - 14 grade. Gradul de instabilitate va fi mai mare în 26 şi în 27 august. Condiţii pentru averse vor fi şi în celelalte zile, dar cel mai probabil vor fi pe arii restrânse şi, în general, slabe cantitativ.

La munte, până în data de 26 august, valorile termice nu vor avea variaţii semnificative, media maximelor va fi de 19 - 20 de grade, iar a minimelor se va situa în jurul valorii de 11 grade. În următoarele zile se va resimţi o răcorire de aproximativ 4 - 5 grade, după care atât temperaturile maxime, cât şi cele minime, nu se vor mai modifica semnificativ. Vor fi intervale cu averse în fiecare zi, dar mai intense şi pe arii mai extinse vor fi cele ce vor cădea între 26 şi 28 august.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
Citește și...
Vreme deosebit de caldă și ploi torențiale, luni. Prognoza meteo până joi
Vreme deosebit de caldă și ploi torențiale, luni. Prognoza meteo până joi

Luni, vremea va fi cãlduroasã cam peste tot, iar în regiunile vestice şi sudice apare disconfortul termic. Din a doua parte a zilei vor veni ploi, care pot fi torenţiale în zonele înalte, dar şi în regiunile sud-vestice şi pe suprafeţe mai mici în rest.

Reacția unui italian care și-a pierdut numărul la mașină pe o stradă inundată din România
Reacția unui italian care și-a pierdut numărul la mașină pe o stradă inundată din România

După zile caniculare vremea a întors foaia în acest sfârşit de săptămână. În Dâmboviţa, mai multe gospodarii şi străzi au fost inundate, iar grindina a distrus grădinile.

Duminică după amiază se întorc ploile în România. Prognoza meteo până miercuri
Duminică după amiază se întorc ploile în România. Prognoza meteo până miercuri

Astăzi vom avea vreme călduroasă şi disconfort termic mai ales în jumătatea sudică a ţării, iar după-prânz se întorc şi ploile.

Recomandări
Parlamentul European a alocat 4,8 miliarde de euro pentru sprijinul Ucrainei
Parlamentul European a alocat 4,8 miliarde de euro pentru sprijinul Ucrainei

Parlamentul European a decis alocarea a 4,8 de miliarde de euro pentru sprijinirea Ucrainei, la inițiativa deputatului Siegfried Mureşan (PPE/PNL). Raportul său, care conține și această prevedere, a fost votat joi cu largă majoritate.

Politico: Klaus Iohannis, pe lista scurtă pentru șefia Comisiei Europene. Ce șanse are să o înlocuiască pe von der Leyen
Politico: Klaus Iohannis, pe lista scurtă pentru șefia Comisiei Europene. Ce șanse are să o înlocuiască pe von der Leyen

Politico a enumerat o serie de posibili succesori ai Ursulei von der Leyen, șefa Comisiei Europene. Printre ei se numără și președintele României, Klaus Iohannis.  

Banca Transilvania, OTP Bank și Exim Banca Românească, procese câștigate cu ANPC. Nu plătesc amenzi și nu oferă rate egale
Banca Transilvania, OTP Bank și Exim Banca Românească, procese câștigate cu ANPC. Nu plătesc amenzi și nu oferă rate egale

Alte trei bănci au câștigat procesele cu Autoritatea Națională a Consumatorilor, care le obligase să emită scandețare cu rate egale la credite pentru toși clienții. La acest moment sunt cinci instituții bancare care au avut căștig de cauză.