Vreme deosebit de caldă și ploi torențiale, luni. Prognoza meteo până joi

×
Codul embed a fost copiat

Luni, vremea va fi cãlduroasã cam peste tot, iar în regiunile vestice şi sudice apare disconfortul termic. Din a doua parte a zilei vor veni ploi, care pot fi torenţiale în zonele înalte, dar şi în regiunile sud-vestice şi pe suprafeţe mai mici în rest.

Temperaturile maxime scad în sud şi vom avea între 25 şi 34 de grade Celsius.

În Dobrogea şi Bărăgan găsim mult soare, după prânz se strâng norii şi e posibil să vină ploi de scurtă durată la malul mării şi tot aici vântul va avea intensificări trecătoare. Temperaturile ajung până la 33 de grade Celsius.

Mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei se anunţă vreme bună în prima parte a zilei, maximele ajung la 33 de grade şi e posibil să fie disconfort termic. Mai târziu se-adună norii şi o să plouă îndeosebi în zonele mai înalte.

În nordul Moldovei şi în Bucovina vor fi multe perioade cu soare, dar şi înnorări trecătoare şi sunt posibile averse pe suprafeţe mici. La amiază vor fi cel mult 31 de grade Celsius.

Citește și
„Ei sunt ruşinea Rusiei. Și-au vândut sufletul și conștiința”. Interzis în Rusia lui Putin, părintele rockului alternativ sovietic vine la București

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş, atmosfera va fi însorită, se încălzeşte puţin şi termometrele vor indica 32-33 de grade Celsius.

În vestul ţării va predomina vremea frumoasă şi doar pe la munte sunt anunţate ploi zgomotoase. Va fi foarte cald, la amiază se vor inregistra 33-34 de grade Celsius şi disconfortul termic va creşte.

În centrul României, norii se înmulţesc după-amiaza şi seara, când vor fi intervale cu ploi serioase, ce pot lăsa în urmă şi 20-30 de litri de apă pe metru pătrat, mai ales la munte. Termic, nu apar schimbări importante: în vestul provinciei se vor înregistra 31-32 de grade.

În Oltenia, după prânz vin ploi zgomotoase cu vijelii şi grindină şi se pot strânge cantităţi mai însemnate de apă, mai ales în zonele de deal şi de munte. La amiază, termometrele vor indica 31-32 de grade şi disconfortul termic va creşte.

În ţinuturile sudice se anunţă vreme bună în ansamblu şi doar pe înserat sunt anunţate ploi zgomotoase. Temperaturile scad puţin faţă de ieri, însă tot se vor înregistra 32 de grade, iar indicele temperatură umezeală va atinge şi depăşi uşor pragul critic de 80 de unităţi.

În Bucureşti, astăzi vremea va fi cãlduroasã, se vor atinge 32 de grade Celsius la orele amiezii iar indicele temperaturã umezealã, se va apropia de pragul critic de 80 de unităţi. Spre seară, sunt posibile ploi zgomotoase şi vântul avea unele porniri.

În zonele de munte, instabilitatea continuă şi vin alte serii de averse spre seară, în Carpaţii Orientali şi Meridionali şi pe spaţii mai mici în rest. Se vor strânge cantităţi mai însemnate de apă şi va cãdea grindinã. Temperatura aerului va fi în uşoara scădere faţă de ieri.

Pe litoral, astăzi vremea va fi caldă. Pe plajă, temperaturile urcă până la 29 de grade iar apa mării va avea 26...27 de grade Celsius. Dupã-amiaza, se adună norii şi s-ar putea să vină ploi de scurtă durată iar vântul se va înteţi trecãtor.

Prognoza meteo pentru 3 zile

Luni, se anunţă vreme cãlduroasã, iar în regiunile vestice şi sudice va fi disconfort termic. Din a doua parte a zilei vor veni ploi care pot fi torenţiale în zonele înalte dar şi prin sud-vest.

Marți vor fi averse tot în a doua parte a zilei, la munte şi pe arii restrânse în rest. În zonele de câmpie din vestul şi sudul ţării se pot atinge 35 de grade şi disconfortul termic va creşte.

Miercuri, căldura persista în cea mai mare parte a tãrii. După-amiaza şi seara o să plouă la munte şi pe spaţii mai restrânse în regiunile sud-vestice, sudice şi în cele centrale.

Joi instabilitatea creşte treptat la munte dar şi prin vestul, sud-vestul şi centrul ţării şi vor veni alte ploi zgomotoase. În rest, se anunţă vreme bună.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Articol recomandat de sport.ro
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
Citește și...
Temperaturi mai ridicate decât media climatologică. Prognoza ANM pentru următoarea perioadă
Temperaturi mai ridicate decât media climatologică. Prognoza ANM pentru următoarea perioadă

Valorile termice prognozate de către meteorologi pentru următoarele patru săptămâni vor fi, în general, mai ridicate decât media climatologică a perioadei, în timp ce ploile îşi vor face simţită prezenţa în special în zonele montane.

Recomandări
Israelul a atacat Iranul. Presa iraniană anunță că „nu au fost raportate daune sau explozii la scară largă”
Israelul a atacat Iranul. Presa iraniană anunță că „nu au fost raportate daune sau explozii la scară largă”

Israelul a lansat joi noapte un atac asupra Iranului, după acțiunea din weekend asupra teritoriului său. Explozii puternice s-au auzit în centrul țării, în orașul Isfahan, în apropierea unei baze militare.

Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară
Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară

Nicolae Ciucă, a declarat, joi, că România nu are pregătită infrastructura necesară pentru introducerea serviciului militar obligatoriu în următorii doi ani, el menţionând şi că "s-au dus vremurile" în care oamenii să fie aduşi cu arcanul la armată.

Cristian Pîrvulescu: A fost un atac ”farmaceutic”al Israelului, Iranul se va preface că nu a existat nimic
Cristian Pîrvulescu: A fost un atac ”farmaceutic”al Israelului, Iranul se va preface că nu a existat nimic

Israelul a lansat vineri dimineață un atac asupra Iranului, după atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute.