Duminică după amiază se întorc ploile în România. Prognoza meteo până miercuri

×
Codul embed a fost copiat

Astăzi vom avea vreme călduroasă şi disconfort termic mai ales în jumătatea sudică a ţării, iar după-prânz se întorc şi ploile.

Acestea vor udă zonele montane, dar apar local şi prin sudul, estul şi centrul ţării. Se menţin condiţiile de grindină şi se mai pot acumula 30-40 de litri de apă pe metru pătrat. Vom avea maxime de la 26 de grade în depresiuni, până la 34-35 de grade Celsius în vest şi în sud-vest.

În Dobrogea şi Bărăgan va predomina vremea frumoasă şi doar izolat e posibil să vină ploi de scurtă durată. Vântul se va înteţi trecător la malul mării. Temperaturile cresc de la o oră la alta, iar pe la amiază se ating 34 de grade, la umbră şi disconfortul termic va creşte.

Şi în Moldova sudică şi în nordul Munteniei se anunţă soare în prima parte a zilei, însă mai târziu se-adună norii şi vor aduce câteva ploi, îndeosebi în zonele mai înalte. Maximele ajung la 32-33 de grade şi indicele temperatură-umezeală va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

În jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina, instabilitatea creşte după prânz şi vin alte serii de averse, cu tunete, fulgere şi vijelii. Se vor strânge cantităţi mari de apă, într-un timp foarte scurt şi la amiază vor fi 31-32 de grade Celsius.

Citește și
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

În nordul Transilvaniei şi prin Maramureş, atmosfera va fi însorită şi călduroasă. Maximele termice vor ajunge până la 32-33 de grade Celsius.

În vestul ţării, norii apar pentru scurte momente însă doar pe la munte sunt anunţate ploi zgomotoase. Temperaturile cresc faţă de ieri şi la amiază vom avea canicula şi disconfort termic.

În ţinuturile centrale, norii se înmulţesc după-amiaza şi seara, când vor fi intervale cu ploi serioase, ce pot lăsa în urmă şi cantităţi de 30-40 de litri de apă pe metru pătrat. Se face mai cald şi se vor înregistra 33 de grade Celsius pe partea vestică a provinciei.

În sud-vestul ţării, se mai strâng norii şi din a doua parte a zilei, pot să vină ploi de scurtă durată, cu fenomene electrice şi intensificări de vânt. La amiază, vor fi 35 de grade în termometre şi indicele temperatura umezeala va depăşi pragul critic de 80 de unităţi iar aerul va fi greu de respirat.

În sudul ţării, va fi plăcut în prima parte a zilei însă spre seară sunt posibile şi aici câteva averse. Maximele vor ajunge la 34, poate chiar 35 de grade şi disconfortul termic va creşte.

În Bucureşti, va fi vreme bună dimineaţa, însă mai târziu se adună norii şi vor fi condtii de averse, fenomene electrice şi vânt mai nervos. La amiază se ating 34 de grade Celsius şi disconfortul termic va creşte.

La munte se anunţă vreme instabilă şi se răcoreşte. Spre seară, vin ploi zgomotoase. Vorbim despre averse, care vor fi însoţite de fenomene electrice, vijelii şi izolat e posibil să cadă grindină. În intervale scurte de timp se vor strânge cantităţi de apã ce vor depăşi izolat 40 l/mp.

Pe litoral, va fi vreme bună în orele dimineţii însă mai târziu se adună norii şi e posibil să vină ploi de scurtă durată şi vântul va avea intensificãri trecãtoare. Se răcoreşte şi termometrele vor indica cel mult 30 de grade iar disconfortul termic va fi ridicat la orele amiezii. Apa mării va fi caldă, va avea 26-27 de grade Celsius.

Prognoza meteo pentru 3 zile

Astăzi, vremea va fi călduroasă şi disconfortul termic ridicat în jumătatea de sud a ţării iar după-prânz se întorc şi ploile. Acestea vor udă zonele montane, dar apar local şi prin sudul, estul şi centrul ţării. Vorbim tot despre averse, cu tunete, fulgere şi răbufniri de vânt.

Maine vremea va fi călduroasă în majoritatea zonelor ţării iar după-amiaza ne-aduce alte ploi zgomotoase la munte, în sud-vest şi doar sporadic în celelalte regiuni.

Marţi vor fi averse locale, tot în a doua parte a zilei, la munte şi în sud-vest. S-ar putea să vină o ploaie rapidă şi în celelalte zone, iar pe la câmpie se vor atinge din nou 34 de grade.

Miercuri căldura persista în cea mai mare parte a tãrii. După-amiaza şi seara o să plouă în zonele de munte şi pe spaţii mai restrânse în regiunile sud-vestice, sudice şi în cele centrale.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Cod galben de vânt în România, raportat sâmbătă după-amiază. Care sunt localitățile vizate
Cod galben de vânt în România, raportat sâmbătă după-amiază. Care sunt localitățile vizate

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare nowcasting Cod galben de vânt valabilă sâmbătă, până la ora 17:00, în mai multe localităţi din judeţele Constanţa şi Tulcea.

 

Vremea azi, 20 aprilie. Ploi, temperaturi scăzute și atmosferă înorată în cea mai mare parte a țării
Vremea azi, 20 aprilie. Ploi, temperaturi scăzute și atmosferă înorată în cea mai mare parte a țării

Avem o dimineață rece în multe zone, dar temperaturile cresc ușor peste zi. Norii se înmulțesc și o să plouă, mai ales în Dobrogea, în Oltenia și în Transilvania.  

Cum va fi vremea de Paște. ANM a emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. HARTĂ
Cum va fi vremea de Paște. ANM a emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. HARTĂ

Administrația Națională de Meteorologie a emis, vineri, prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Potrivit acestora, temperaturile la începutul lunii mai, în perioada Sărbătorilor Pascale, vor fi apropiate de cele normale.

Recomandări
Ședință decisivă a coaliției luni, după explicațiile lui Cîrstoiu. „Eram un om respectat, acum am devenit omul negru”
Ședință decisivă a coaliției luni, după explicațiile lui Cîrstoiu. „Eram un om respectat, acum am devenit omul negru”

După ce liderii PSD și PNL i-au cerut să lămurească acuzațiile de incompatibilitate, medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul comun al celor două partide la primăria Capitalei, a anunțat ieri că mandatul său este pe masa coaliției.

Marcel Boloș: „În ultimul an, agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă” dar „e loc de creștere”
Marcel Boloș: „În ultimul an, agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă” dar „e loc de creștere”

România are un rating suveran și o perspectivă stabilă economic, confirmată de agențiile internaționale de rating, „dar asta nu înseamnă că nu există loc de creștere”, afirmă ministrul Finanțelor, Marcel Boloș.

Zelenski îi trage de mânecă pe aliații NATO: „Ucraina are nevoie de cel puțin șapte sisteme de apărare antiaeriană Patriot”
Zelenski îi trage de mânecă pe aliații NATO: „Ucraina are nevoie de cel puțin șapte sisteme de apărare antiaeriană Patriot”

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, le-a spus liderilor din Alianța Nord-Atlantică (NATO) de ce ar avea nevoie țara sa pentru a putea face față atacurilor aeriene lansate fără oprire de armata Kremlinului.