Masini blocate in nameti, copaci cazuti si localitati fara curent, dupa 2 zile de ninsori. Drumurile nationale inchise

×
Codul embed a fost copiat

Este iarna in aprilie si a nins atat de mult incat au fost blocate drumuri, mai multi copaci au cazut peste masini si zeci de localitati au ramas fara curent.

Traficul feroviar intre statiile Petrosani-Banita si Tecuci-Marasesti este blocat, patru trenuri fiind afectate

Traficul feroviar intre statiile Petrosani-Banita si Tecuci-Marasesti este blocat vineri, patru trenuri fiind afectate. Circulatia intre statiile Targu Ocna si Onesti a fost reluata, iar garniturile stationate si-au reluat deplasarea, avand intarzieri. Potrivit CFR, intre statiile Petrosani si Banita circulatia feroviara este temporar intrerupta, din cauza unui copac cazut care a afectat linia de contact.

Echipele de interventie se afla la fata locului si lucreaza pentru inlaturarea copacului si punerea sub tensiune a liniei de contact, astfel incat circulatia sa se reia in cel mai scurt timp. Trenurile IR 1823 Bucuresti Nord - Targu Jiu si IR 1821 Constanta - Arad stationeaza momentan in statiile adiacente pana la redeschiderea circulatiei.

De asemenea, circulatia feroviara este intrerupta in prezent si intre statiile Tecuci si Marasesti, trenurile IR 1662 Iasi – Bucuresti Nord si IR 10661 Bucuresti Nord – Iasi fiind afectate. Pe de alta parte, s-a redeschis circulatia intre statiile Targu Ocna si Onesti, iar trenurile R 5202 Suceava – Pascani, R 5201 Marasesti – Miercurea Ciuc, IR 1541 Iasi – Brasov vor ajunge la destinatii cu intarzieri.

Traficul rutier pe DN24 si DN 24C, in judetul Iasi, blocat; alte sapte drumuri nationale din Galati, Vaslui si Neamt, inchise

Traficul rutier pe DN 24 Vaslui – Bucium si DN 24C Vanatori - Petricani, in judetul Iasi, este blocat, vineri, din cauza viscolului. De asemenea, sunt inchise circulatiei alte sapte drumuri nationale din Galati, Vaslui si Neamt. Centrul Infotrafic al Politiei Romane informeaza ca, la ora 10.30, in judetul Iasi, traficul rutier este intrerupt, din cauza viscolului, pe DN24 Vaslui – Bucium si DN 24 C Vanatori - Petricani.

Citește și
accident in Slovacia
Viscolul din Slovacia a provocat un grav accident de circulatie. 40 de masini au fost implicate intr-un urias carambol
Alertă maximă la Iași după moartea liderului interlop Costel Corduneanu. Planul conceput de poliție, echivalent cu un cod roșu la accidente rutiere: „Suntem mai mulți ca de obicei”

De asemenea, la ora 10.00, din cauza zapezii si a viscolului, mai erau inchise traficului:
- DN26 Foltesti - Blagesti, in judetul Vaslui;
- DN24D Balabanesti – Cuca, in judetul Galati,
- DN24A Murgeni – Falciu, in judetul Vaslui ;
- DN24B Albita – Husi, judetul Vaslui;
- DN2F Vladia – Ivanesti, in judetul Vaslui;
- DN15D Piatra Neamt – Roman, judetul Neamt;
- DN11A Podu Turcului - Barlad, in judetul Vaslui.
In judetul Tulcea, traficul rutier este blocat pe DN22A Ciucurova – Topolog, din cauza unui autotren care a derapat, ca urmare a zapezii viscolite.
In judetul Bacau, traficul rutier este blocat din cauza unui autotren care a derapat, pe DN2G Bacau- Moinesti, la kilometrul 20+700.
In judetul Prahova, traficul rutier este blocat din cauza unui autotren care a derapat, pe DN1A Brasov - Cheia, la kilometrul 159+60.
In judetul Iasi, este restrictionata circulatia autovehiculelor cu masa totala maxima autorizata mai mare de 7,5 tone pe DN 28A Targu Frumos - Pascani, din cauza ninsorii viscolite.
In judetul Constanta, din cauza vantului puternic, sunt suspendate manevrele in porturile de la Marea Neagra (Constanta-Nord, Constanta-Sud, Midia si Mangalia).

Iasi: O femeie a nascut intr-o autospeciala de interventie, in drum spre maternitate

O femeie din localitatea ieseana Voinesti a nascut intr-o autospeciala de interventie a ISU Iasi, in drum spre maternitate, in timp ce in cazul unei alte femei insarcinate, din comuna Dagata, a fost trimisa senilata, din cauza drumului acoperit cu zapada. Potrivit reprezentantilor ISU Iasi, o gravida din comuna Voinesti a nascut in autospeciala de transport victime multiple, care a ajuns cu intarziere din cauza drumului blocat de zapada. Totodata, reprezentantii ISU au precizat ca o senilata si o ambulanta au plecat catre comuna Dagata, pentru salvarea unei alte femei gravide.

”O gravida a nascut in autospeciala de transport victime multiple, asistata de o asistenta. Femeia si copilul au fost adusi la maternitatea din Iasi si se simt bine. O a doua gravida se afla in contractii la Dagata. Au plecat senilata si ambulanta, drumul fiind inaccesibil din cauza zapezii”, a declarat pentru News.ro, Silvia Bolohan, purtatorul de cuvant al ISU Iasi.

Vaslui: O femeie cu probleme grave de sanatate aflata intr-o masina ramasa inzapezita asteapta de cinci ore sa fie preluata de ambulanta

O femeie cu probleme grave de sanatate, din localitatea vasluiana Rafaila, aflata intr-o masina ramasa inzapezita pe un drum judetean asteapta de peste cinci ore sa fie preluata de un echipaj medical, dupa ce ambulanta solicitata nu a putut ajunge la aceasta, din cauza zapezii. Autoritatile au trimis autospeciala cu senile a pompierilor pentru a o recupera pe vasluianca.

Autosanitara trimisa initial la femeia bolnava a ramas blocata la aproximativ cinci kilometri de satul in carte locuieste aceasta. In aceste conditii, conducerea Serviciului de Ambulanta Judetean (SAJ) Vaslui a solicitat sprijinul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) si al Primariei Rafaila. Autoritatile locale au preluat-o pe femeia de 61 de ani cu o masina cu tractiune integrala, care insa nu a putut ajunge la autosanitara, ramanand inzapezita.

”La ora 7.20 a fost cel de-al doilea apel in acest caz, prin care am fost anuntati ca pacienta, cu observatie de accident vascular, se afla in stare de inconstienta. Acum asteptam ca autosenilata trimisa la caz sa preia femeia si sa o aduca la ambulanta, pentru a putea fi transportata ulterior la spital”, a declarat, vineri, pentru News.ro directorul medical al SAJ Vaslui, Ana Maria Ungureanu.

Vaslui: Autocar cu zeci de pasageri, inzapezit intre Vama Albita si Husi, unde s-a rasturnat si o cisterna

Un autocar cu zeci de pasageri din Republica Moldova a ramas inzapezit, vineri, intre Vama Albita si Husi, iar o cisterna s-a rasturnat pe acelasi sector de drum. Un copil care urma sa ajunga pentru un transplant la Iasi impreuna cu mama sa a fost recuperat de pompieri din masina ramasa blocata in zapada.
Mai multe masini, intre care si un autocar, au ramas inzapezite intre Vama Albita si municipiul Husi, autoritatile cautand solutii pentru salvarea persoanelor ramase izolate.

Prefectul judetului Vaslui, Isabel Bogdan, a solicitat sprijinul Politiei de Frontiera pentru a prelua, cu autoturismele de teren din dotarea institutiei, soferii si pasagerii masinilor care sunt blocate in trafic.

Un copil care era transportat cu masina de catre mama sa la Iasi pentru un transplant a fost salvat de catre autoritati, fiind dus in conditii de siguranta la Husi.

Un autocar cu zeci de pasageri din Republica Moldova a ramas blocat in trafic, din cauza zapezii, in zona localitatii Valea Grecului. ”Am reusit si am ajuns personal la acel autocar si am constatat ca persoanele sunt in siguranta. Deocamdata, nu se pune problema evacuarii calatorilor. Prioritate pentru noi in momentul de fata sunt persoanele ramase izolate in autoturisme, pe care le vom prelua pe rand si le vom duce la Husi”, a declarat, vineri, pentru News.ro prefectul Isabel Bogdan.

Pe acelasi sector de drum, intre Husi si Vama Albita, o cisterna s-a rasturnat, fara a se cunoaste, deocamdata, daca exista scurgeri de combustibil. Mai multe cabluri de electricitate au cazut pe sosea, pe drumul european E 581, in apropiere de municipiul Barlad, dupa ce un stalp de inalta tensiune s-a rupt. Politia a blocat traficul spre si dinspre Vaslui.

Aproape 7.000 de gospodarii din judetul Braila sunt nealimentate cu energie electrica

Aproape 7.000 de gospodarii din judetul Braila sunt nealimentate cu energie electrica, vineri dimineata din cauza avariilor aparute in retelele de distributie, din cauza ninsorilor.

Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Braila, Stefan Stoian, 6.782 de abonati din 23 de localitati au ramas fara curent electric.

Avarii la reteaua de distributie se inregistreza in localitatile Oprisenesti, Plopu, Tirlele Filiului, Batogu, Ionesti, Gurguieti, Sihleanu, Scortaru Nou, Constantinesti, Ramnicelu, Corbu Nou, Maxineni, Maru Rosu, Lacu Rezii, Cuza Voda, Salcia Tudor, Gradistea, Custura, Boarca, Racovita, Corbeni, Gemenele, Gavani. In unele dintre cazuri, oamenii nu au curent de aproape 24 de ore.

Din cauza vantului puternic, noua copaci au fost doborati la pamant in ultimele ore, echipaje ale ISU intervenind pentru indepartarea acestora.

Peste 90 de localitati din zona centrala si de nord a Moldovei, fara curent. Toate comunele din judetul Vaslui, afectate

Un numar de 94 de localitati din cinci judete din zona centrala si de nord a Moldovei sunt nealimentate total sau partial cu energie electrica, vineri dimineata, din cauza ninsorilor abundente si a rafalelor de vant. Toate comunele din judetul Vaslui, sustin reprezentantii Delgaz Grid, sunt afectate de intreruperea curentului.

Sunt nealimentate cu energie electrica 57 de localitati din Bacau, 17 din Iasi, zece din Suceava, sase din Botosani si patru din Neamt.

Cele mai mari probleme sunt in judetul Vaslui, unde, protrivit reprezentantilor Delgaz Grid, toate unitatile administrativ teritoriale se confrunta cu intreruperi ale alimentarii cu energie electrica.

”Inrautatirea conditiilor meteorologice a provocat avarii importante in reteaua de distributie a energiei electrice. In judetul Vaslui exista in zona Barlad – Murgeni stalpi de inalta tensiuni rupti, fiind astfel afectate magistrale de transport a energie electrice”, a declarat, vineri, pentru News.ro responsabilul mass-media al Delgaz Grid, Cornel Zait.

Echipe ale companiei de furnizare a energiei electrice si ale contractorilor se afla in teren pentru remedierea defectiunilor, insa ”anumite lucrari necesita timp pentru realizarea in siguranta, atat pentru consumatori, cat si pentru electricieni”, sustin reprezentantii Delgaz Grid.

Buzau: O autosenilata si o autospeciala intervin de zece ore pentru preluarea a patru persoane care au nevoie de dializa

O autosenilata si o autospeciala de transport victime multiple intervin in judetul Buzau, de mai mult de zece ore, pentru preluarea a patru persoane care au nevoie de dializa. In jurul orei 5.00, doi dintre bolnavi au fost adusi la o ambulanta, iar pentru preluarea celorlalti doi echipajele medicale asteapta un utilaj pentru a curata drumul, zapada in zona ajungand chiar si la doi metri.

Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Buzau, Vasile Prahoveanu, joi seara o autosenilata si o autospeciala de transport persoane si victime multiple s-au deplasat in zona Bisoca si Sarulesti, pentru a prelua si transporta la Spitalul Judetean Buzau patru persoane programate vineri pentru dializa. Din cauza drumului greu accesibil, in zona zapada ajungand pe alocuri si la doi metri inaltime, in jurul orei 5.00 doi dintre bolnavi au fost adusi in zona circulabila si au fost preluati de o ambulanta.

Masini blocate in nameti, copaci cazuti si localitati fara curent, dupa 2 zile de ninsori.

Joi seara, in Vrancea, o ambulanta - cu 5 pacienti care au nevoie de dializa - a ramas inzapezita. Si s-a putut urni abia dupa ce au intervenit cei de la ISU si drumarii. Desi suntem in aprilie, imaginile cu viscolul care spulbera zapada sunt de iarna adevarata. Zeci de persoane s-au trezit intre nameti inalti de un metru. In Vrancea, viscolul a rupt copacii ca pe niste bete de chibrit si i-a aruncat peste masinile parcate. 11 autoturisme au fost strivite de trunchiurile grele.

In judetul Galati, 30 de masini au ramas mai multe ore blocate in trafic din cauza unui camion care a derapat si a ajuns de-a curmezisul pe soseaua ninsa. Vantul puternic imprastia zapada. Douasprezece persoane, intre care si doi copii, aflate intr-un microbuz blocat pe un drum inzapezit din judetul Vaslui, au fost cazate in unitatea militara din municipiul Husi.

Nimeni nu a fost pregatit de aceasta iarna instalata in mijlocul primaverii. In Pasul Tihuta, panourile care opresc zapada au fost demontate si omatul de pe camp a ajuns pe sosea. In zonele de munte, stratul alb masoara si jumatate de metru. Drumarii care au fost trimisi sa curete asfaltul reusesc cu greu sa inainteze. Din cauza poleiului, in judetul Neamt doua masini s-au izbit frontal, iar una a luat foc. Trei oameni au fost raniti.

Pe DN1, s-a circulat cu dificultate toata ziua, iar spre seara traficul s-a blocat complet. Asa se circula in acst moment la iesirea din Brasov spre Bucuresti. Au fost mai multe accidente pe drum, mai multe masini au derapat, iar poleiul le-a dat batai de cap soferilor."

Zeci de masini au asteptat in coloana, ore in sir, ca sa poata depasi ambuteiajul. Si pe strazile din Brasov a fost ca in plina iarna. Pe drumurile inguste unde nu au ajuns masinile de deszapezire, s-a format derdelus, iar masinile care nu au anvelope de iarna urca cu greu.

Viscolul a inchis circulatia pe drumul care strabate Bucegii, de la Sinaia spre platoul Padina-Pestera. Desi ne apropiem de 1 mai, la Bran, stratul de zapada e consistent, iar oamenii au pus mana pe lopeti.

Daca in urma cu doua zile clujenii se bucurau pe aceste terase de cocktail-urile pline cu fructe si gheata, acum au intrat in cafenele, iar cea mai consumata bautura a fost ceaiul. Atentie soferi, politistii ii vor amenda pe cei care nu au cauciucuri de iarna, iar turistii care au plecat inainte sa se strice vremea vor fi indrumati sa ramana in locurile de cazare.

Articol recomandat de sport.ro
Duminică seară s-a prăbușit pe gazon, iar luni doctorii i-au anunțat decesul
Duminică seară s-a prăbușit pe gazon, iar luni doctorii i-au anunțat decesul
Citește și...
Accident mortal intre Bacau si Vaslui, din cauza zapezii de pe sosea. Soferul a pierdut directia si a intrat intr-un copac
Accident mortal intre Bacau si Vaslui, din cauza zapezii de pe sosea. Soferul a pierdut directia si a intrat intr-un copac

Accident mortal produs pe drumul ce leaga Bacaul de Vaslui. Un barbat de 50 de ani, din Bucuresti, si-a pierdut viata, dupa ce masina pe care o conducea a derapat pe zapada si s-a izbit de un copac.

Viscolul din Slovacia a provocat un grav accident de circulatie. 40 de masini au fost implicate intr-un urias carambol
Viscolul din Slovacia a provocat un grav accident de circulatie. 40 de masini au fost implicate intr-un urias carambol

Viscolul care si-a facut simtita prezenta in Romania, se face vinovat si de un grav accident de circulatie, in nord-estul Slovaciei.

Din cauza zapezii, trenurile si avioanele au avut intarzieri si de 5 ore. Turistii straini, luati prin surprindere
Din cauza zapezii, trenurile si avioanele au avut intarzieri si de 5 ore. Turistii straini, luati prin surprindere

A fost nevoie de acest episod de vreme rea ca sa ne amintim in ce stare este transportul din tara noastra.

Iarna neasteptata provoaca probleme agriculturii din Romania. Fermierii spera sa primeasca despagubiri de la Guvern
Iarna neasteptata provoaca probleme agriculturii din Romania. Fermierii spera sa primeasca despagubiri de la Guvern

Iarna din toiul primaverii ridica probleme pentru agricultorii din toata tara. Culturile de legume si fructe abia au apucat sa rasara si acum tremura sub stratul consistent de zapada.

Recomandări
Comisia Europeană a făcut anunțul momentului. Ce trebuie să se întâmple pentru ca România să adere complet la Schengen
Comisia Europeană a făcut anunțul momentului. Ce trebuie să se întâmple pentru ca România să adere complet la Schengen

Comisia Europeană a publicat, marţi, un raport cu privire la starea Spaţiului Schengen în anul care a trecut. Cu această ocazie, au fost anunțate priorităţile pentru anul următor.

 

Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu

Administrația Prezidențială a anunțat, marți, că a transmis ministrului Justiției, Alina Gorghiu, conform procedurii, cererile de urmărire penală față de fostul premier Petre Roman și fostul vicepremier Gelu-Voican Voiculescu.

Inspecţia Judiciară a propus suspendarea judecătoarei din procesul lui Vlad Pascu. Aceasta l-a căutat în sală pe tânărul mort
Inspecţia Judiciară a propus suspendarea judecătoarei din procesul lui Vlad Pascu. Aceasta l-a căutat în sală pe tânărul mort

Inspecţia Judiciară a anunţat, marţi, că a trimis Secţiei pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii propunerea de suspendare din funcţie, până la finalizarea procedurilor disciplinare, a Ioanei Ancuţa Popoviciu.