Vremea ramane foarte rece, cu temperaturi de minus 8 grade, iar in Capitala s-ar putea sa ninga. Cand se va incalzi

11-02-2017 09:28

Ziua de sambata ne-aduce vreme foarte rece si ceva fulguieli in sudul si estul tarii; soare si temperaturi potrivite momentului in rest.

Maximele pleaca de la minus 8 grade in nordul Moldovei si ajung pe la 7 grade in nord-vest.

Dobrogea si Baraganul. Aici cerul ramane acoperit de nori si e posibil sa fulguiasca trecator. Temperaturile se mentin
la valori foarte scazute. La amiaza se vor inregistra minus 4-minus 5 grade, iar vantul va mai avea unele porniri.

Foarte frig va fi si Moldova sudica si in nordul Munteniei. Vom avea in jur de minus 5 grade la orele pranzului. Pe parcursul zilei mai apar ceva conditii de fulguiala si vantul ramane destul de activ.

In jumatatea nordica a Moldovei avem de suportat inca o zi extrem de rece, cu maxime de minus 6-minus 7 grade. Innorarile persista si mai vin cateva ninsori slabe, iar peste noapte revine gerul si temperaturile ajung la minus 10 grade.

In schimb, in nordul Transilvaniei si in Maramures  gasim vreme placuta, cu soare si temperaturi acceptabile. Acum, dimineata este ceata densa in zonele joase din judetul Satu Mare. Maximele urca pana la 6-7 grade, insa la noapte se face si aici foarte frig si temperaturile coboara spre pragul gerului.

In vestul tarii gasim vreme destul de buna, dupa ce se risipeste ceata din zonele de campie. Vantul continua sa sufle mai tare in sudul Banatului. Temperaturile ajung la valori potrivite pentru aceasta data: dupa pranz se vor inregistra 3-4 grade.

In centrul Romaniei avem vreme frumoasa, cu cer mai mult senin, dar in regimul termic sunt diferente majore. Va fi in continuare foarte frig in depresiuni, pe unde gerul persista
dimineata si noaptea. In schimb, in vestul provinciei vom avea 3-4 grade, cu plus.

In sud-vestul tarii asteptam vreme schimbatoare; cativa fulgi de zapada si temperaturi sub limita de inghet. Dimineata ar putea sa apara ceata, asociata cu chiciura.

In sudul tarii gasim vreme inchisa si rece. E posibil sa mai ninga slab; la amiaza se vor inregistra minus 5-minus 6 grade, iar dupa lasarea noptii va fi ger.

Sambata noaptea: Noaptea ne-aduce vreme geroasa in Transilvania, in Moldova, dar si prin Maramures, Oltenia si Muntenia. In tinuturile sudice norii vor fi numerosi si mai pot lasa cativa fulgi de zapada.

In zonele joase vom avea din nou ceata, asociata cu chiciura, iar vantul va continua sa prezinte  intensificari in sudul Banatului si pe crestele montane. Temperaturile minime se vor situa intre minus 19 grade in depresiunile din estul Transilvaniei si minus 4 grade in vestul tarii si pe litoral.

Duminica: Inca o zi foarte rece in sudul si in estul tarii. Si tot pe aici se mai aduna norii si vor fi mai fi ceva conditii de fulguiala. In celelalte regiuni gasim vreme placuta, cu soare si temperaturi in limite normale. In zonele joase e posibil sa apara ceata si chiciura, iar vantul va fi destul de activ in sudul Banatului, pe litoral si la munte, la altitudini mari.

Temperaturile raman sub zero grade in sud, in est si in depresiunile din centrul tarii. Dupa pranz termometrele vor indica intre minus 6 si plus 5 grade.

Luni:  Va fi foarte frig in sud, est si prin Transilvania estica, dar vom avea vreme buna in restul tarii. Mai apar cativa nori de ninsoare: dimineata in Oltenia, iar seara prin Moldova.

Marti:  Vremea se mai imbuneaza un pic. Se anunta o incalzire treptata, dar si ceva precipitatii. Va ninge slab prin Moldova, Baragan si Dobrogea, dar nu lipsesc nici ploile
si se poate depune polei.

 

Bucuresti:   Unde astazi va fi foarte frig. Maxima se va situa in jurul valorii de minus 4 grade; atmosfera va fi mohorata si ar putea sa fulguiasca trecator.

Duminica: Ramanem cu vremea rece. Innorarile persista si se mentin conditiile de fulguiala. La amiaza se vor inregistra minus 3 grade; iar noaptea va fi geroasa: temperatura va cobori pana la minus 13 grade.

Luni:  Avem de suportat inca o zi extrem de rece, cu ger dimineata si din nou dupa lasarea noptii. Maxima se opreste tot pe la minus 3 grade si vom avea atmosfera schimbatoare,
cu innorari, dar si scurte momente insorite.

Marti: Asteptam vreme ceva mai buna. Norii se risipesc si se incalzeste usor. Dupa pranz vor fi in jur de zero grade, iar noaptea scapam de ger si minima se opreste pe la minus 5 grade.

 

Munte: Astazi gasim vreme frumoasa, dar va fi foarte frig dimineata si noaptea. Norii nu prea se arata, asa ca nu vorbim deloc despre ninsori; doar vantul va sufla mai tare in zona inalta, indeosebi in Carpatii de Curbura si in Muntii Banatului.

Duminica: Avem tot vreme buna, cu cer mai mult senin si temperaturi destul de placute.

Luni:  Aproape nicio schimbare in prognoza. Asteptam atmosfera insorita in toate masivele si un vant mai intens in zonele de creasta.

Marti: se aduna norii in Carpatii Orientali si in Muntii Bucegi, pe unde sunt posibile ninsori slabe, trecatoare. Se incalzeste
usor si vantul mai prinde un pic de putere.
 

 


VIDEO PROTVPLUS.RO