Alertă de vremea rea. ANM anunță Cod galben de ploi torențiale, vijelii și grindină. Zonele afectate

Ultima actualizare: 16-08-2020 09:24

Ne așteaptă o zi cu ploi torențiale, tunete, fulgere și vijelii. Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare Cod galben de vreme instabilă, ce va afecta peste trei sferturi din ţară.

Potrivit ANM, până la ora 10.00, este în vigoare un Cod galben de vreme rea în cea mai mare parte a ţării. Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse care vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii şi grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantităţi de apă ce vor depăşi 20 - 25 l/mp şi, pe arii restrânse, 40 - 60 l/mp.

De asemenea, conform prognozei, pe parcursul zilei de duminică, între orele 10:00 - 23:00, va fi informare de instabilitate atmosferică accentuată în majoritatea regiunilor, dar îndeosebi în jumătatea de vest. Vor fi averse ce vor avea şi caracter torenţial, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii, descărcări electrice şi izolat grindină.

Cantităţile de apă vor depăşi 25 l/mp şi, pe suprafeţe mici, 40 - 50 l/mp.

Furtună puternică în Reșița

 

Sâmbătă seară, o ploaie torențială s-a abătut asupra orașului Reșița, iar apa care a căzut a dat peste cap traficul. Sistemul de canalizare nu a mai făcut față, așa că străzile s-au transformat în râuri.

În zonele de munte ale județului Caraș-Severin, vântul puternic a lăsat fără energie electrică aproape două mii de locuințe.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO