Zona din România considerată de turiști „Raiul pe Pământ”. Prețurile, mai mici decât pe Valea Prahovei

Ultima actualizare: 14-09-2020 19:43

Dacă vreţi să vă bucuraţi de toamnă în tihnă şi să petreceţi câteva zile liniştite departe de lumea dezlănţuită, zona Sălciua, din munţii Apuseni, poate fi o destinaţie.

Localitatea este înconjurată de stânci spectaculoase, care ascund peşteri şi cascade. Gazdele sunt primitoare, iar pe lângă drumeţii, puteţi face plimbări cu mocăniţa şi chiar ture de rafting pe Arieş.

Odată ajunşi în Sălciua, turiştii se minunează când văd căsuţele vechi cu acoperişuri din cetină.

Pădurile încă verzi şi crestele munţilor îţi dau impresia că locuieşti într-o carte poştală.

Turist: “Am putea compara cu ceea ce zice Dumnezeu, cu Raiul pe Pământ. Am ieşit pe balcon la ora 7 şi apăreau şi dispăreau munţii dintre nori.”

Turist: “Mă relaxează, mă simt minunat. Mie îmi plac foarte mult şi drumeţiile şi zona aceasta e cu verde mult şi aer curat. Am fost la cascada Şipote, am fost la Poarta Zmeilor.”

Elena Marta, responsabil pensiune: “Turiştii sunt din zona de Sud, din zona Moldovei foarte mulţi. Anul acesta am avut foarte mulţi turişti, lunile iulie şi august pline şi mai avem rezevari şi în această lună."

Turistă: Am descoperit în fiecare zi trasee, cascade şi râuri interesante
Reporter: Preţurile cum vi se par?
Turistă: Faţă de Valea Prahovei mi se par mai ok, mai bune preţuri. Este accesul mai greu, că faci vreo 6 ore din Bucureşti.

Cristian Ciobotarescu, ghid turistic: “Se poate vizita intrarea de la Peştera lui Huda lui Papară, care este peşteră care adăposteşte cea mai mare colonie de lilieci din Europa, 80.000 de lilieci. Putem vizita Scărița Belioara care e mai jos, în zonă sunt cascade"

Pentru o noapte de cazare în zona gazdele cer de la 130 de lei în sus însă îşi aşteaptă oaspeţii cu prânzul cald.

Ilie Lombrea, responsabil pensiune: "Din toată România, Timisioara, Moldova, Bucureşti au profitat de faptul că nu au putut pleca afară şi au venit să descopere aici liniştea şi produsele tradiţionale.”

Nu trebuie să rataţi nici plimbările cu mocăniţa şi de ce nu, turele de rafting.

Majoritatea locurilor în pensiunile şi cabanele din Sălciua au fost deja rezervate pentru sărbătorile de iarnă, însă sunt libere în extra sezon.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO