Doi turiști, adepți ai teoriei Pământului plat, au vrut să ajungă la capătul lumii. Ce s-a întâmplat cu ei

Ultima actualizare: 10-09-2020 21:52
pamant
Getty

Un cuplu din Veneția, adept al teoriei potrivit căreia Pământul ar fi plat, a fost salvat de un doctor, după ce s-a pierdut în timp ce încerca să ajungă la „capătul lumii”.

Perechea ar fi încercat să ajungă la Lampedusa, o insulă între Sicilia și Africa de Nord, care a devenit un punct de tranzit principal pentru migranții care vor să intre în Europa, transmite Daily Mail.

Cei doi au crezut că lângă insulă se află „capătul lumii” și au vrut să-l vadă. Mai mult, și-ar fi vândut și mașina pentru a cumpăra o barcă din nordul Siciliei înainte de a pleca în călătorie.

Cu toate eforturile, cei doi nu au reușit să ajungă acolo unde credeau că se află „capătul lumii”, nici măcar în Lampedusa, pentru că s-au pierdut în apropiere de insula Ustica, în largul coastei de nord a Siciliei.

În cele din urmă, cuplul a fost salvat de un doctor, după ce s-au pierdut.

„Lucrul cel mai amuzant în toată treaba aceasta a fost faptul că au folosit o busolă, un instrument care funcționează pe baza magnetismului terestru, un principiu pe care adepții teoriei „Pământului plat” îl neagă cu desăvârșire”, a povestit el.

Dat fiind faptul că cei doi au călătorit în ciuda restricțiilor de circulație ca urmare a pandemiei de Covid-19 ei au fost plasați în carantină timp de două săptămâni în Palermo.

Inițial, ei au încercat să scape de două ori, însă de fiecare dată au fost prinși și au acceptat să-și petreacă următoarele zile în carantină.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO