Vacanta la cort sau in rulota, pe Valea Prahovei. Cum se distreaza turistii, de 1 mai

Ultima actualizare: 31-10-2012 01:20

Valea Prahovei, zarva facuta de turisti se aude pana in varful muntelui. Cei care au ajuns deja, s-au grabit sa-si instaleze corturile.

Altii, in schimb, mai comozi, s-au indreptat spre hoteluri si pensiuni.

Sus, pe Platoul Bucegilor, oamenii fericiti s-au inghesuit sa faca plaja, dupa ultimul viscol de saptamana trecuta.

Pana au ajuns in statiuni, cei mai multi au indurat calvarul de pe DN1. Traficul a inceput sa se aglomereze dupa orele pranzului. Intre Sinaia si Busteni s-a circulat ore bune in coloana.

Revenind la statiuni, gradul de ocupare este de peste 70%, dar hotelierii se asteapta ca, incepand din aceasta seara, locurile ramase sa fie ocupate. Dealtfel, tarifele la cazare au fost reduse cu 40%.

Cei mai multi dintre turisti au urcat la Babele si la cota 2000. Cei care au fugit de zgomotul orasului au avut parte de o zi superba sus, pe Platoul Bucegilor.

Un turist si-a adus cu el si bicicleta, cu care a urcat pana la Cota 2000, prin aerul rece si curat al muntelui.

Altii au facut fotografii si au mers pe traseele de pe platou. In schimb, acest catel, satul probabil de iarna grea, se odihneste, privind linistit la ultimele petice de zapada.

Jos, in statiuni, cei care nu-s amatori de drumetii in bocanci si iubesc mai degraba gratarele si ... berile, si-au instalat corturile si rulotele pe Valea Cerbului.

Cei care au venit cu rulota n-au nicio grija. Au asigurat tot confortul. Si nu le ramane de facut decat sa se bucure de libertate si aer curat.

Cand s-au vazut cu toate lucrurile la locul lor, turistii au incins iute gratarele. Mititeii au ramas, desigur, in topul preferintelor. Iar valurile de turisti continua sa vina.

Ca totul sa fie perfect, meteorologii anunta ca si in urmatoarele zile va fi soare, numai bine pentru drumetii sau pentru o motaiala in sezlong.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO