Turismul religios, tot mai popular. Cât costă un pelerinaj de Paşte

Ultimul update: Luni 02 Aprilie 2018 20:57
Data publicarii: Luni 02 Aprilie 2018 19:19
Categorie: Travel

Românii sunt tot mai atrași de turismul religios, iar cele mai multe oferte sunt, oarecum firesc în Israel şi Grecia, mai ales în perioada Paștelui.

În România, călătoriile au aceleaşi preţuri, ca cele din străînătate, așa că oamenii, vor să descopere ceva nou. Disperați să nu rămână cu chiliile goale, reprezentanții mânăstirilor au început să îşi facă reclamă, inclusiv în mediul on-line.

Slujba din noaptea de Înviere de la Mormântul Sfânt este principala atracție pentru cei care pleacă acum în Israel, prin intermediul firmelor private de turism.

LARISA CHIRILĂ, director agenţie de turism: "Un pachet de 5 zile, 4 nopți de cazare, cu 2 mese pe zi, cu ghid, preot însoțitor... undeva la 500 de euro de persoană, cu avionul."

Centrul de pelerinaj Sfânta Parascheva din Iași are pachete cu 7 nopți de cazare în Țară Sfântă, iar 200 de turiști au plătit deja aproape 800 de euro de persoană.

COSTEL DAMIAN, director centrul de pelerinaj Sfânta Parascheva: "Profilul pelerinilor sunt oameni de vârstă a două. Nu recomandăm de obicei în perioada această să meargă cu copii, pentru că este foarte aglomerat și securitatea este maximă."

CONSTANTIN STURZU, preot: "Spre deosebire de o vacanță obișnuită mergem pentru a ne folosi duhovnicește. Ne înarmam cu rugăciune, cu post, participăm la slujbe."

Pe harta turismului ecumenic, mulți bifează destinații din Grecia. Doritorii pot vizită mănăstirile de maici, iar bărbații pot ajunge și pe muntele Athos.

Adormirea Maicii Domnului. Premierul s-a impartit intre ortodocsi, la Putna si catolici, la Cacica

Un pelerinaj în acesta zona costă 350 de euro de persoană însă mai multe despre acest loc cu totul aparte aflați duminică într-o ediție specială a emisiunii ''România, te iubesc. "

În țară, există oferte pentru mănăstirea Nicula din Cluj, dar și pentru Bucovina. Aici, pachetele cu 4 nopți de cazare și mic dejun inclus, la un hotel de 4 stele, costă 450 de euro. La pensiuni, e ceva mai ieftin.

GHEORGHE BIHOLAR, proprietarul unei pensiuni: "Eminescu spunea: Putna este Ierusalimul nostru românesc. Gradul de ocupare este mai mic decât în ceilalți ani, din cauza vremii."

Mulți preferă să își facă singuri rezervările online, ca să obțină discount.

Cea mai căutată este mănăstirea Putna. 10 mii de turiști au ales această destinație anul trecut, potrivit autorităților. Aici există 200 de locuri de cazare, gratuite.

Părintele Melchisedec, Stareţul Mănăstirii Putna: "Vor veni atâția câți au inima deschisă și Dumnezeu le va da în gând. Vin și din țară și din străînătate și tineri. Noi avem condiții, modeste, de cazare pelerinilor, unde se pot odihni după slujba de Înviere."

Enoriașă: "E un loc al Dumnezeirii. Asta atrage omul. Chiar dacă nu știi ce te atrage, vii și pleci îmbogățit. Observ și că zilele astea, de dinainte de Înviere, curg pelerini."

La Mănăstirea Brâncoveanu de la Sâmbătă de Sus, turiștii plătesc între 100 și 200 de lei.

În Bușteni, la mănăstirea Caraiman, sunt 100 de locuri de cazare, dar numai pentru cei care participa la slujbe. Turiștii primesc 3 mese pe zi.

 

Crestinii ortodocsi din Romania vor celebra 4 noi sfinti. Cine sunt preotii canonizati de Sinodul Bisericii Ortodoxe

Crestinii ortodocsi din Romania vor celebra 4 noi sfinti. Cine sunt preotii canonizati de Sinodul Bisericii Ortodoxe

VIDEO PROTVPLUS.RO

electric castle

Electric Castle a adus prosperitate în Bonțida: "Mi-am construit casă. E mană cerească festivalul ăsta”

Harta cherhanalelor de pe litoralul românesc devenite obiective turistice: ”Luăm tot ce scot pescarii și gătim pe loc”

Afacerile înfloritoare dezvoltate în Băile Tușnad. Prețurile la cazare și mâncare

Problemele de care se lovesc românii care vor să meargă cu animalele în vacanță pe litoral

Răspunsul unui turist din Mamaia la întrebarea: Ce părere ai despre cei care fură din camera de hotel?

Lecții de caiac, în parcurile din Capitală: „Adrenalină și emoții”

marea neagra

Harta "comorilor" subacvatice. Locurile unde Marea Neagră rivalizează cu insulele grecești

Zilele din săptămână când prețurile pe litoral scad cu 25%. ”Clienţii pot găsi tarife mai bune ”

Zeci de mii de tineri petrec în cea mai ieftină stațiune de pe litoral. Prețurile la mâncare

Festival căutat de turişti din întreaga lume, într-un sat din Braşov. Ce vedete vin

Satul din inima Maramureșului care atrage anual zeci de mii de turiști

Cum se refac petrecăreții din Mamaia după o noapte de distracție