Turismul religios, tot mai popular. Cât costă un pelerinaj de Paşte

Ultimul update: Luni 02 Aprilie 2018 20:57
Data publicarii: Luni 02 Aprilie 2018 19:19
Categorie: Travel

Românii sunt tot mai atrași de turismul religios, iar cele mai multe oferte sunt, oarecum firesc în Israel şi Grecia, mai ales în perioada Paștelui.

În România, călătoriile au aceleaşi preţuri, ca cele din străînătate, așa că oamenii, vor să descopere ceva nou. Disperați să nu rămână cu chiliile goale, reprezentanții mânăstirilor au început să îşi facă reclamă, inclusiv în mediul on-line.

Slujba din noaptea de Înviere de la Mormântul Sfânt este principala atracție pentru cei care pleacă acum în Israel, prin intermediul firmelor private de turism.

LARISA CHIRILĂ, director agenţie de turism: "Un pachet de 5 zile, 4 nopți de cazare, cu 2 mese pe zi, cu ghid, preot însoțitor... undeva la 500 de euro de persoană, cu avionul."

Centrul de pelerinaj Sfânta Parascheva din Iași are pachete cu 7 nopți de cazare în Țară Sfântă, iar 200 de turiști au plătit deja aproape 800 de euro de persoană.

COSTEL DAMIAN, director centrul de pelerinaj Sfânta Parascheva: "Profilul pelerinilor sunt oameni de vârstă a două. Nu recomandăm de obicei în perioada această să meargă cu copii, pentru că este foarte aglomerat și securitatea este maximă."

CONSTANTIN STURZU, preot: "Spre deosebire de o vacanță obișnuită mergem pentru a ne folosi duhovnicește. Ne înarmam cu rugăciune, cu post, participăm la slujbe."

Pe harta turismului ecumenic, mulți bifează destinații din Grecia. Doritorii pot vizită mănăstirile de maici, iar bărbații pot ajunge și pe muntele Athos.

Adormirea Maicii Domnului. Premierul s-a impartit intre ortodocsi, la Putna si catolici, la Cacica

Un pelerinaj în acesta zona costă 350 de euro de persoană însă mai multe despre acest loc cu totul aparte aflați duminică într-o ediție specială a emisiunii ''România, te iubesc. "

În țară, există oferte pentru mănăstirea Nicula din Cluj, dar și pentru Bucovina. Aici, pachetele cu 4 nopți de cazare și mic dejun inclus, la un hotel de 4 stele, costă 450 de euro. La pensiuni, e ceva mai ieftin.

GHEORGHE BIHOLAR, proprietarul unei pensiuni: "Eminescu spunea: Putna este Ierusalimul nostru românesc. Gradul de ocupare este mai mic decât în ceilalți ani, din cauza vremii."

Mulți preferă să își facă singuri rezervările online, ca să obțină discount.

Cea mai căutată este mănăstirea Putna. 10 mii de turiști au ales această destinație anul trecut, potrivit autorităților. Aici există 200 de locuri de cazare, gratuite.

Părintele Melchisedec, Stareţul Mănăstirii Putna: "Vor veni atâția câți au inima deschisă și Dumnezeu le va da în gând. Vin și din țară și din străînătate și tineri. Noi avem condiții, modeste, de cazare pelerinilor, unde se pot odihni după slujba de Înviere."

Enoriașă: "E un loc al Dumnezeirii. Asta atrage omul. Chiar dacă nu știi ce te atrage, vii și pleci îmbogățit. Observ și că zilele astea, de dinainte de Înviere, curg pelerini."

La Mănăstirea Brâncoveanu de la Sâmbătă de Sus, turiștii plătesc între 100 și 200 de lei.

În Bușteni, la mănăstirea Caraiman, sunt 100 de locuri de cazare, dar numai pentru cei care participa la slujbe. Turiștii primesc 3 mese pe zi.

 

Crestinii ortodocsi din Romania vor celebra 4 noi sfinti. Cine sunt preotii canonizati de Sinodul Bisericii Ortodoxe

Crestinii ortodocsi din Romania vor celebra 4 noi sfinti. Cine sunt preotii canonizati de Sinodul Bisericii Ortodoxe

fete pe litoral

Criză uriașă de angajați pe litoral. Patronii oferă salarii și de 3.000 de euro

23 de grade în Brașov. Turiștii s-au bucurat de prima zi ideală pentru un bronz de munte

Plajă la final de aprilie, în Mamaia. Turiștii s-au bucurat de căldură și de mâncare gratis

Românii vor plăti, în medie, 955 de lei/cameră de 1 Mai. Cele mai căutate stațiuni

Brunch în satele săsești de lângă Sibiu. Meniu bogat și plimbări pentru 75 de lei

Vidra, un loc cu peisaje de poveste, perfect pentru mini-vacanţa de 1 mai

turism

Delta, o destinație perfectă pentru vacanța de 1 Mai. Prețurile pentru cazare

Imagini spectaculoase în România. În hamace la înălțime, deasupra stâncilor

Sute de ciclişti au pornit pe Drumul Vinului din Prahova. Cum s-a terminat cursa

Orașe din România care au 100 km de piste pentru biciclete sau care le închiriază gratuit

Delta Neajlovului, loc de escapadă pentru cei sătui de aglomerația din București

Locul unde puteți admira laleaua pestriță, floare protejată de lege