Adormirea Maicii Domnului. Premierul s-a impartit intre ortodocsi, la Putna si catolici, la Cacica

Dată publicare: 15-08-2013 08:42
Dată actualizare: 18-08-2013 07:02


Si premierul Victor Ponta a avut o zi plina. A ajuns dimineata, impreuna cu sotia sa Daciana si cu fiica lor Irina, la Manastirea Putna pentru Liturghie.

Nu a zabovit insa, pentru ca a vrut sa asiste si la slujba oficiata in Catedrala Catolica de la Cacica.

Victor Ponta a ajuns Putna in jurul orei 10. Seful Guvernului a marturisit ca indrageste aceste locuri inca de cand era copil.

Premierul a intrat apoi in biserica, s-a oprit la mormantul lui Stefan cel Mare, dupa care a asistat cateva clipe la slujba religioasa oficiata in curtea manastirii. Sotia sa a ramas la sfanta liturghie insa Victor Ponta a plecat spre Catedrala Catolica de la Cacica.

Sarbatoarea Adormirii Maicii Domnului a adunat si anul acesta mii de credinciosi catolici la Cacica, in apropiere de Suceava.

Oamenii au venit din toate colturile tarii ca sa se inchine la icoana facatoare de minuni, denumita si "Madona Neagra".

Aseara, pelerinii au participat la Procesiunea Lumanarilor si s-au rugat la Maica Domnului, pentru sanatate si belsug.

"Aceasta celebrare marcata de prezenta ei, de lumina, sa ne apropie mai mult de adevarata iubire, sa ne apropie mai mult de Maria, cea imbracata in razele de soare, care sa ne conduca la Fiul ei, Iisus.",
spune Petru Gherghel, episcopul de Iasi.

Mii de suflete s-au rugat la icoana miraculoasa a Preacuratei Fecioare Maria, copie a Madonei Negre de la Cestokowa, din Polonia. Si au participat la o impresionanta "Procesiune a lumanarilor".

"Cand ma duc la Cacica parca sunt langa Dumnezeu, nu pot fara Cacica. Am fost si la Radna, am fost si la Miercurea Ciuc, nicaieri nu este asa de frumos ca la Cacica."

"Cerem de la Dumnezeu, de la Sfanta Fecioara sa ne ajute pentru sanatate, pace, liniste in casa, harul sa ne dea pace, sa ne apere de cel rau, sa ne apere de grindina, sa ne dea ploaie curata, sa aiba vitele ce manca."

Cei mai multi dintre pelerini au innoptat sub cerul liber. Altii s-au adapostit in corturi.

Dupa o noapte de cant si rugaciune, credinciosii catolici sunt asteptati astazi la Sfanta Liturghie, de Adormirea Maicii Domnului.


VIDEO PROTVPLUS.RO