Turismul de aventură. Cei care au încercat odată, nu se mai întorc la concediile obișnuite
Turismul de aventură ia avant în România. Sunt cereri pentru rafting, expediții în peșteri și trasee montane grele.
Numărul de participanți este limitat, astfel că rezervările pentru asemenea experiențe se fac și cu un an înainte.
Peste hotare, turiștii au oferte mai complexe, noi încă ne luptăm cu gunoaiele de pe munți, avem amenajări mai sărace, dar și prețurile, la o treime făță de cele de afară.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
La noi în țară, de exemplu, un pachet complet care include timp de 4 zile rafting, expediție pe munte și în peșteri, în Cheile Nerei, din Caraș Severin costă 650 lei.
Pentru o experiență mai complexă în Uganda, Africa, pentru 11 zile de expediție în junglă, pe munte, la peste 5000 de metri altitudine și rafting, turiștii plătesc peste 10.000 de lei.
Alexandru Boru, ghid montan: ”Întâlnești minuni de flori, orhidee, animale, cameleoni ... extraordinar!! Iar porțiunea superioară capătă aspect alpin, trebuie străbătuți ghețari. Din Uganda izvorește Nilul alb și se pretează foarte bine la rafting.”
Pentru aventura pe apă, diferențele sunt clare, în țară avem puține râuri pentru rafting, iar cele din străînătate au volum mai mare de apă, sunt mai repezi dar și mai curate.
Ca să prindă curaj pentru asemenea escapade, românii încearcă în primul rând vacanțele din țară. Grupurile sunt mici, cuprind între 4 și 16 persoane. În România pentru o zi, în medie, se plătește 150 de lei, iar peste hotare prețurile încep de la 400 de lei. Cereri mari sunt și pentru caiac și via ferată.
Cei care au încercat odată astfel de experiențe nu se mai pot întoarce la concediile obișnuite, recunoaște și o doamnă care a ajuns la peste 5.600 de metri altitudine în Caucaz.
Gabriela Olărescu, turistă: ”Este nemaipomenit, este o satisfacție cum în altă parte nu reușesc să o obțin, se simte mult de tot adrenalină, adrenalina lucrează și ne ajută să ajungem în vârf.”
Trebuie să șțiți că locurile de cazare nu sunt de lux, cazarile sunt în corturi sau cabane, iar banii sunt investiți în special în experiențe.
Echipamentele sunt incluse în preț.