Stațiunea de schi din Ucraina, care rivalizează cu cele din Austria sau Italia. Tot mai mulți români o aleg

19-01-2018 19:14


La 200 de kilometri de graniţa României, în Ucraina, românii pasionaţi de sporturi de iarnă au descoperit locul care îi face fericiţi.

Se numeşte Bukovel şi este una dintre cele mai mari staţiuni de schi din Europa de Est. Are zeci de kilometri de pârtii, care rivalizează cu cele din Austria, Italia şi Elveţia, doar că preţurile sunt mai mici.

Aflată la o altitudine de 920 de metri, staţiunea de schi Bukovel din Ucraiana îşi întâmpină turiştii cu peisaje de vis, 60 de kilometri de pârtie şi 16 instalaţii de transport pe cablu.

De la an la an, tot mai mulţi romani ajung la Bokovel, mai ales că localitatea se afla la 260 de kilometri de Suceva, iar cu maşina drumul durează 5 ore.

Pentru cei care practică sporturile de iarnă, la Bukovel preţurile sunt mai mici decât cele din Austria şi Elveţia. Skipass-ul costă 140 de lei pe zi şi include accesul pe tot domeniul schiabil de dimineaţă până seara.

"Eu fac mai puţin din Suceava până la Bukovel, decât până la Braşov. Preţurile diferă foarte mult, dar şi calitatea pârtiilor. Spre deosebire de Braşov, unde are 6-7 pârtii, Bukovel are 60 de pârtii", povestește un turist.

La Bukovel turiştii se pot caza în hoteluri sau vile şi cabane de 4 şi 5 stele, cu garaj propriu, piscină şi saună. Preţurile pentru o noapte de cazare încep de la 150 de lei şi ajung până la 800.

În staţiunea din Ucraina, sezonul de schi începe la sfârşitul lui noiembrie şi ține până în aprilie. Alexandru şi-a dat seama de potenţialul zonei şi organizează evenimente pentru romani.

În fiecare an, staţiunea atrage peste un milion de vizitatori. În martie, la Bukovel are loc festivalul Sunny Days la care participă schiori din toată Europa. Timp de patru zile au loc concursuri de free-ride, se dau lecţii de schi şi snowboard, iar petrecerile ţin până dimineaţa.

 

VIDEO PROTVPLUS.RO