Țările care cer viză pentru românii care vor să le viziteze în 2024. Cum se obțin vizele

tari care cer viza
shutterstock

Descoperă care sunt țările în care ai nevoie de viză pentru a le vizita în 2024. Iată tot ce trebuie să știi despre vize:

Cetățenii români au nevoie de viză pentru a călători în majoritatea țărilor din America.

Țări din America unde e nevoie de viză de călătorie

Iată o listă cu țările din America de Nord, America Centrală și America de Sud care necesită viză pentru cetățenii români:

America de Nord:

· Statele Unite ale Americii: Cetățenii români nu sunt eligibili pentru programul Visa Waiver, deci au nevoie de viză pentru a călători în SUA în orice scop.

Citește și
Întrebările lui CTP, după tentativa de asasinare a lui Trump: „Va fi o justificare pentru ce va face cu democrația dacă ajunge președinte?”

· Canada: Cetățenii români au nevoie de viză electronică (eTA) pentru a călători în Canada în scop turistic sau de afaceri.

· Mexic: Cetățenii români au nevoie de viză pentru a călători în Mexic în orice scop.

America Centrală:

· Belize

· Costa Rica

· El Salvador

· Guatemala

· Honduras

· Nicaragua

· Panama

America de Sud:

· Argentina

· Bolivia

· Brazilia

· Chile

· Columbia

· Ecuador

· Guyana

· Paraguay

· Peru

· Surinam

· Uruguay

· Venezuela

Țări din Asia unde românii au nevoie de viză în 2024

În 2024, cetățenii români au nevoie de viză pentru a călători în majoritatea țărilor din Asia. Iată o listă cu țările din Asia care necesită viză pentru cetățenii români, actualizată la 17 iunie 2024:

· Afganistan

· Arabia Saudită

· Armenia: Cetățenii români pot obține viză la sosire la Aeroportul Internațional Zvartnots din Erevan.

· Azerbaidjan: Cetățenii români pot obține viză electronică (e-Visa) online sau la sosire la aeroporturile internaționale din Heydar Aliyev și Baku.

· Bahrain

· Bangladesh

· Cambodgia

· China

· Coreea de Nord

· India

· Indonezia

· Iran

· Japonia

· Iordania

· Kazahstan

· Kirgâzstan

· Liban

· Malaezia: Cetățenii români pot obține viză electronică (e-Visa) online sau la sosire la principalele aeroporturi internaționale.

· Maldive: Cetățenii români pot obține viză la sosire la Aeroportul Internațional Velana din Male.

· Mongolia: Cetățenii români pot obține viză la sosire la principalele aeroporturi internaționale.

Condiții de călătorie în țările din Africa

Când călătoriți în țările din Africa, este important să luați în considerare variabilitatea condițiilor de călătorie, care depind atât de destinația aleasă cât și de cetățenia dumneavoastră. Majoritatea țărilor africane necesită viză pentru cetățenii români, iar modul de obținere a acesteia poate varia: unele vă permit să solicitați viza la sosire, în timp ce altele cer să o obțineți în prealabil de la ambasadă sau consulat. Recomandarea principală este să verificați cerințele de viză actualizate direct la ambasada sau consulatul țării pe care intenționați să o vizitați, conform MAE.ro.

Un alt aspect important este pașaportul: asigurați-vă că acesta este valabil cel puțin 6 luni după data planificată a plecării din Africa și că are cel puțin două pagini libere, conform cerințelor unor țări.

În ceea ce privește vaccinurile, este esențial să fiți la zi cu toate vaccinurile recomandate, inclusiv hepatita A și B, febra tifoidă și difteria-tetanos-pertussis. Anumite țări pot solicita vaccinuri suplimentare, cum ar fi cel împotriva febrei galbene sau malariei. Pentru a vă asigura că sunteți protejat în mod corespunzător, consultați medicul dumneavoastră sau o clinică specializată în călătorii cu cel puțin 4-6 săptămâni înainte de plecare.

Malaria este o altă preocupare serioasă în multe țări africane, mai ales în zonele rurale și tropicale. Este o boală parazitară gravă și poate fi fatală dacă nu este tratată rapid. Dacă călătoriți într-o zonă cu risc de malarie, asigurați-vă că luați medicamentele anti-malarie recomandate conform indicațiilor medicului dumneavoastră.

Cum se obțin vizele

Cerințele de viză variază în funcție de țara pe care intenționați să o vizitați și de cetățenia dumneavoastră. Este important să verificați dacă aveți nevoie de viză accesând site-ul Ministerului Afacerilor Externe al țării respective sau al Ambasadei/Consulatului acelei țări din România. De asemenea, puteți utiliza resurse online precum VisaGuide pentru a vă informa despre cerințele de viză pentru diverse țări.

Selectați tipul corect de viză în funcție de scopul călătoriei dumneavoastră, fie că este vorba de o viză de turist, de afaceri, de student sau de tranzit. Completați formularul de cerere de viză, fie online, fie la Ambasada/Consulatul țării respective. Veți fi solicitat să furnizați informații personale, detalii despre planurile de călătorie și dovezi de sprijin financiar.

Plătiți taxa de viză conform instrucțiunilor ambasadei sau consulatului respectiv, care poate varia în funcție de tipul de viză solicitat și de țara vizitată. În unele cazuri, s-ar putea să fie necesar să programați un interviu la Ambasada/Consulatul țării de destinație.

Asigurați-vă că aveți toate documentele necesare pentru a susține cererea dumneavoastră de viză, inclusiv un pașaport valabil, un bilet de avion pentru retur, confirmarea rezervării cazării și dovezi ale mijloacelor financiare disponibile. Timpul de procesare a cererilor de viză poate varia, deci este recomandat să depuneți cererea cu cel puțin câteva săptămâni înainte de data planificată a călătoriei.

Veți primi o notificare cu privire la aprobarea sau respingerea cererii dumneavoastră de viză prin e-mail sau prin poștă, iar viza poate fi ridicată personal de la Ambasada/Consulatul țării respective sau trimisă prin poștă, în funcție de procedurile specifice.

Articol recomandat de sport.ro
Englezii au găsit vinovatul pentru finala pierdută: ”Slab și incapabil. Nota 3”
Englezii au găsit vinovatul pentru finala pierdută: ”Slab și incapabil. Nota 3”
Citește și...
Cardul european de asigurări de sănătate, esențial pentru călătoriile în afara României. Cum poate fi obținut
Cardul european de asigurări de sănătate, esențial pentru călătoriile în afara României. Cum poate fi obținut

Cum suntem în anotimpul vacanțelor, tot mai mulți români solicită cardul european de asigurări de sănătate.  

Cea mai vizitată țară din lume pe timpul verii: De la plaje de vis la orașe în care nu te plictisești niciodată
Cea mai vizitată țară din lume pe timpul verii: De la plaje de vis la orașe în care nu te plictisești niciodată

Spania se află în partea de sud-vest a Europei, în Peninsula Iberică, care este împărțită cu Portugalia. În afara Portugaliei, Spania se învecinează cu Franța și Andorra la nord, iar în sud este separată de Africa de Strâmtoarea Gibraltar.

Țara care impresionează turiștii: De la istoria și cultura unice, la baloanele cu aer cald și cele mai vechi clădiri din lume
Țara care impresionează turiștii: De la istoria și cultura unice, la baloanele cu aer cald și cele mai vechi clădiri din lume

Turcia este una dintre destinațiile preferate de români, atunci când aleg să petreacă vacanța în altă țară. Dacă vrei mai mult decât hoteluri all-inclusive, iată ce poți vedea în Turcia, o țară impresionantă. 

Recomandări
Spania este noua campioană a Europei! ”Furia Roja” câștigă EURO 2024 după ce a învins Anglia cu 2-1 într-o finală nebună
Spania este noua campioană a Europei! ”Furia Roja” câștigă EURO 2024 după ce a învins Anglia cu 2-1 într-o finală nebună

Spania a câștigat finala Campionatului European de fotbal - EURO 2024, pe Olympiastadion din Berlin, în direct pe PRO TV și VOYO. Ibericii au învins Anglia cu 2-1, după o repriză secundă extrem de spectaculoasă.

Lui Donald Trump i-a trecut, la propriu, glonțul pe la ureche. Modul uluitor prin care atentatorul a păcălit Service Secret
Lui Donald Trump i-a trecut, la propriu, glonțul pe la ureche. Modul uluitor prin care atentatorul a păcălit Service Secret

Donald Trump, candidatul republican pentru Casa Albă, a fost împușcat și rănit ușor la ureche într-o tentativă de asasinat la un miting de campanie electorală în Pennsylvania.  

Cum i s-a adresat președintele Joe Biden contracandidatului său Donald Trump după tentativa de asasinat. ”E o nebunie”
Cum i s-a adresat președintele Joe Biden contracandidatului său Donald Trump după tentativa de asasinat. ”E o nebunie”

Donald Trump le-a mulțumit susținătorilor săi pentru „gândurile și rugăciunile” lor în a doua declarație publică de la tentativa de asasinat.