Târgurile de Crăciun, în București 2023. Programul de anul acesta și când se deschid

Targuri de craciun Bucuresti
Shutterstock

Sărbătorile de iarnă sunt perioada așteptată cu nerăbdare de adulți, dar și de copii. Unul dintre motive îl reprezintă târgurile de Crăciun, dar și decorul de poveste din oraș.  

În București, oamenii au parte de mai multe târguri de Crăciun, însă cel principal se ține în Piața Constituției și se ridică la nivelul târgurilor de Crăciun din Europa. Autoritățile au promis activități distractive pentru copii și adulți deopotrivă, bunătăți și multe lucruri de văzut și fotografiat.

Târgul de Crăciun de la București în 2023 din Piața Constituției

Bucureștenii așteaptă cu nerăbdare deschiderea oficială a Târgului de Crăciun din Piața Constituției. Autoritățile au anunțat că acesta se deschide pe 30 noiembrie 2023, de Sfântul Andrei și vor fi nenumărate opțiuni de distracție și activități tematice.

Târgul de Crăciun din Piața Constituției va fi deschis în perioada 30 noiembrie – 26 decembrie 2023, conform anunțului făcut de Primăria Capitalei.

Citește și
Avertismentul lui Warren Buffett cu privire la inteligența artificială. Ce a prezis mogulul investițiilor
Targuri de craciun Bucuresti

Evenimentul este deja la a XVI-a ediție, iar intrarea este liberă. Locuitorii Capitalei vor avea parte de un brad înalt de 30 de metri, îmbrăcat în cetină, decorațiuni luminoase, căsuțe care vând meșteșuguri și dulciuri tradiționale, mai multe scene pe care vor urca ansambluri și artiști care vor interpreta colinde și muzică specifică sărbătorilor, iar copiii se vor bucura de Casa lui Moș Crăciun.

În plus, în seara în care se deschide Târgul de Crăciun din Piața Constituției se va aprinde și iluminatul festiv în Capitală.

La târg vei găsi peste 130 de căsuțe de Crăciun în care meșteșugari și producători locali își vor prezenta arta, tradițiile și preparatele făcute în casă.

Vei putea găsi decorațiuni de sezon precum globuri pictate manual, clopoței din ceramică, coronițe împletite și alte ornamente specifice precum icoane și obiecte tradiționale, jucării, bijuterii sau cosmetice naturale.

Târgul va fi o adevărată atracție și pentru gurmanzi, pentru că vor găsi aici preparate tradiționale precum cozonaci, prăjituri, ciocolată de casă, turtă dulce, bomboane și jeleuri.

Tot aici vei putea gusta sarmale, pomana porcului sau alte preparate nelipsite de pe masa de Crăciun, alături de băuturi calde de sezon precum vin fiert, ciocolată caldă, țuică fiartă și multe altele.

Târgul oferă și piese de teatru pentru cei mici, iar începând cu 15 decembrie, Moș Crăciun va fi prezent pentru a asculta dorințele copiilor.

Târgul de Crăciun din Drumul Taberei 2023

Un alt târg de Crăciun din București are loc în Drumul Taberei și se numește West Side Christmas Market.

Acesta își deschide porțile pe 29 noiembrie și va avea loc în Parcul din Drumul Taberei din Sectorul 6.

Bucureștenii se pot bucura aici de un patinoar, un carusel și o roată panoramică de 33 de metri din care te poți bucura de priveliștea întregului oraș, dar și Căsuța lui Moș Crăciun, unde copiii se pot distra cu elfii.

Acest târg a fost organizat de UNTOLD Univers în colaborare cu Primăria Sectorului 6.

Așa cum era de așteptat, vinul fiert și delicatesele aduse de producători locali precum castanele coapte, merele glazurate sau ciocolata caldă îi vor aștepta pe cei care să se înfrupte din bunătățile sezonului. Târgul își închide porțile pe data de 27 decembrie.

Targuri de craciun Bucuresti

Târgul de Crăciun din Parcul I.O.R.

Surprizele pentru bucureșteni nu se încheie aici. Un al treilea târg de Crăciun în 2023 se va ține în Parcul IOR din Capitală și se va deschide pe data de 1 decembrie.

Târgul se numește „Orașul lui Moș Crăciun” și îi așteaptă pe bucureșteni cu un patinoar spectaculos, iar pentru cei mici, Moșul își va face apariția pentru a le asculta toate dorințele de Crăciun.

Decorul este, ca în fiecare an, de poveste, iar bucatele specifice sărbătorilor de iarnă nu vor lipsi de pe tarabe. Copiii vor avea parte de o mulțime de activități interesante, în timp ce adulții se pot delecta cu un pahar de vin fiert și pot admira luminițele.

Alte orașe din România unde vor fi târguri de Crăciun

Și românii care nu stau în Capitală vor avea parte de magia târgurilor de Crăciun. Acestea au devenit tot mai la modă în ultimii ani, așa că administrațiile locale s-au conformat și au început să organizeze în cele mai multe orașe din România târguri tematice de iarnă.

Majoritatea târgurilor se deschid la începutul lunii decembrie și se vor închide după Crăciun.

În Sibiu, celebrul târg de iarnă continuă tradiția încă din 2007. Este unul dintre cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa.

Sibienii îl pot vizita încă de pe 17 noiembrie și își va închide porțile abia pe 2 ianuarie.

În acest interval, târgul va funcționa de luni până vineri între orele 11:00 – 22:00, iar sâmbata și duminica între orele 10:00 – 22:00.

„Anul acesta dintre atracțiile principale fac parte spectaculoasele proiecții care vor transforma fiecare clădire din Piața Mare într-o operă de artă în mișcare, transformând centrul orașului într-un adevărat loc de poveste. Fiecare seară va fi marcată de aceste proiecții impresionante, care vor aduce magia sărbătorilor de iarnă la viață într-un mod inedit”, anunță organizatorii.

Targuri de craciun Bucuresti

În Brașov, tradiția se păstrează și târgul de Crăciun își deschide porțile pe 30 noiembrie, în aceeași zi în care se va aprinde și iluminatul festiv în oraș.

Târgul se închide pe 7 ianuarie, însă organizatorii nu au anunțat încă programul pe zile și ore.

În schimb, cei care vor să îl viziteze vor avea parte de 80 de căsuțele noi cu cinci modele, care vor face din acest târg o adevărată încântare. De asemenea, oamenii se vor putea bucura de momente artistice și preparate tradiționale, nelipsite de la orice târg de Crăciun.

În Craiova, târgul de Crăciun va funcționa în perioada 17 noiembrie – 2 ianuarie și va fi organizat în cele patru piețe ale orașului, fiecare dintre ele având o tematică diferită.

Autoritățile au anunțat că va fi un concept total nou față de anii precedenți.

„În Piața Mihai Viteazul totul va fi ca în povestea Crăiasa Zăpezii: lumină rece, boltă cu nori si păsări, castel de vis, oglinda imensă și cioburi, patinoar, căsuțe în culorile zăpezii și chiar Crăiasa Zăpezii.

Moș Crăciun va veni în Piața Buzești unde va fi o explozie de lumină caldă și ornamente cum nu s-au mai văzut niciodată în România”, a declarat Olguța Vasilescu, primarul orașului Craiova.

Targuri de craciun Bucuresti

Nici Timișoara nu se lasă mai prejos și își continuă tradiția cu cea de-a XVI-a ediție a Târgului de Crăciun. Acesta se deschide pe 26 noiembrie și se închide pe 7 ianuarie.

Târgul de Crăciun din Timișoara se va desfășura în Piața Victoriei, Piața Libertății, Piața Sfântului Gheorghe și zonele Soarelui și Aurora.

În Cluj, târgul de Crăciun are tematica „Planeta Crăciun” și este primul târg de sărbători organizat de UNTOLD Universe în Cluj-Napoca.

Deschiderea are loc vineri, 24 noiembrie 2023, la ora 19:00 și va fi deschis în fiecare zi, în perioada 24 noiembrie - 31 decembrie 2023.

Începând cu 24 noiembrie 2023, în Piața Unirii, vor fi amplasate peste 75 de căsuțe iluminate și decorate specific sărbătorilor de iarnă, unde vor avea loc activități dedicate copiilor, tinerilor și familiilor, dar vor fi comercializate și cele mai delicioase produse de sezon ale producătorilor locali.

Astfel, vizitatorii pot găsi o varietate de produse: de la decorațiuni și cadouri magice de Crăciun la produse de meșteșugărit, de la costume populare tradiționale la blănuri călduroase și pline de stil.

Și în alte orașe din țară vor fi organizate diferite activități dedicate sărbătorilor de iarnă și iluminat festiv pe principalele bulevarde.

Articol recomandat de sport.ro
Nebunia sezonului în Liga 1: "Renunț la toți banii și dau ture în chiloți dacă salvez echipa!"
Nebunia sezonului în Liga 1: "Renunț la toți banii și dau ture în chiloți dacă salvez echipa!"
Citește și...
Parcurile tematice încep să prindă și la români. ”O chestie inedită, foarte bună pentru Instagram”
Parcurile tematice încep să prindă și la români. ”O chestie inedită, foarte bună pentru Instagram”

Parcurile tematice, văzute până nu demult doar în filmele occidentale, au început să apară și în stațiunile turistice de la noi.  

Românii petrec Paștele și în apele termale de la Sovata: ”Mai bine stăm aici la spa, ne relaxăm”. Cât a costat
Românii petrec Paștele și în apele termale de la Sovata: ”Mai bine stăm aici la spa, ne relaxăm”. Cât a costat

Mulți români au ales pentru vacanța de Paște stațiunea Sovata, mai ales pentru apele termale despre care se spune că fac minuni.  

Zeci de mii de români își petrec Paștele în Grecia. ”Mă simt ca la Costinești”
Zeci de mii de români își petrec Paștele în Grecia. ”Mă simt ca la Costinești”

În Grecia sunt în aceste zile zeci de mii de români. Cei mai mulți au ajuns în Thasos. I-au așteptat mese îmbelșugate, priveliști care îți taie răsuflarea și gazde primitoare, care nu mai știu cum să le facă pe plac.  

Recomandări
Prefectul de Prahova anunţă că tasarea craterului de 2 m adâncime din Slănic Prahova prezintă urme de stabilizare
Prefectul de Prahova anunţă că tasarea craterului de 2 m adâncime din Slănic Prahova prezintă urme de stabilizare

Prefectul judeţului Prahova, Emil Drăgănescu, a anunţat că tasarea craterului de la Slănic prezintă urme de stabilizare.

Zelenski, de Paște: „Dumnezeu are steagul ucrainean pe umăr. Cu un astfel de aliat, viaţa va învinge cu siguranţă moartea”
Zelenski, de Paște: „Dumnezeu are steagul ucrainean pe umăr. Cu un astfel de aliat, viaţa va învinge cu siguranţă moartea”

Mesajul lui Zelenski pentru ucraineni, cu ocazia Paștelui ortodox, e ca oamenii să se unească în rugăciune. Dumnezeu are "steagul ucrainean pe umăr", spune, încrezător în victorie, președintele Volodimir Zelenski.

Cum a apărut Putin la slujba de Înviere. Patriarhul Kirill s-a rugat pentru protejarea „granițelor sfinte”
Cum a apărut Putin la slujba de Înviere. Patriarhul Kirill s-a rugat pentru protejarea „granițelor sfinte”
Vladimir Putin a participat la slujba de Înviere, alături de zeci de credincioși din Moscova. Slujba a fost oficiată de capul Bisericii Ortodoxe din Rusia, patriarhul Kirill, un susţinător fervent al liderului rus şi al războiului său în Ucraina.