Studiu: 1 din 4 curieri gustă din mâncarea livrată. Motivul pentru care nu se abţin

Dată publicare: 31-07-2019 14:01
Dată actualizare: 31-07-2019 14:29


Atunci când îţi comanzi de mâncare acasă ai şanse mari ca din pizza ta să guste şi curierul. Avertismentul vine în urma unui studiu făcut de Asociaţia firmelor de catering din Statele Unite ale Americii.

Studiul arată că 1 din 4 curieri mănâncă din produsele pe care trebuie să le livreze la domiciuliul clienţilor. Şi aceştia sunt doar cei care recunosc. Dintre clienţi, circa 21 la sută observă acest lucru.

Concluzia care i-a oripilat pe americani a venit în urma unui sondaj realizat asupra a cinci sute de şoferi, angajaţi la cele mai cunoscute firme de catering care au filiale şi în Europa.

Nu numai că mulţi curieri admit că gusta din mâncare, dar studiul arata şi că 21 la sută dintre clienţi suspectează acest lucru.

Mai mult de jumătate dintre şoferii intervievaţi spun că au fost tentaţi de mirosul ademenitor al mâncărurilor pe care le livrau, iar 28 la sută dintre chestionaţi s-au şi înfruptat din bucate.
În timp ce studiul a şocat utilizatorii aplicaţiilor de catering, unii curieri nu au fost atât de surprinşi.

Studiul a mai arătat că 85 la sută dintre clienţi ar dori ca pungile cu mâncare să fie sigilate, pentru a preveni acest comportament. De cealaltă parte 60 de procente dintre cei care livrează mâncare se plâng că primesc bacşişuri prea mici.


VIDEO PROTVPLUS.RO