Rulotele cu mâncare au împânzit marile oraşe. Chiar şi restaurantele apelează la ele
Cei care şi-au diversificat ofertele se bucura de succes, mai ales dacă prind loc în zonele pline de turişti. La rândul lor, clienţii care îşi permit, scapa de stresul gătitului şi încercă lucruri noi din bucătăria internaţională.
Aceasta este rulota cu burgeri a unor tineri pasionaţi de gătit. Au simţit nevoia să îşi deschidă o astfel de afacere în anii în care au lucrat într-o corporaţie şi erau nevoiţi să îşi comande mâncarea, care fie venea prea târziu, fie era deja rece.
Acum îşi amplasează restaurantul pe roţi de fiecare dată în apropierea unor clădiri de birouri.
Remus Pela, proprietar foodtruck: "Cu toate că mai avem cheltuieli de amortizat, am reuşit să achiziţionăm deja a doua maşină care în scurt timp o să fie gata şi o să continuăm acelaşi concept, practic să ieşim să dăm de prânz oamenilor din corporaţii, o chestie bună care să fie un pic diferită de cantină uzuală, de rutina de zi cu zi ".
Astfel de rulote cu mâncare şi-au luat şi unele restaurante care au şi sediu fizic. Patronii spun că în acest fel îşi fac cunoscută oferta şi ajung mai uşor la clienţi, indiferent de zonă. La prânz, din cauza traficului, mulţi sunt descurajaţi să iasă la restaurant."
Iar după un prânz copios mulţi îşi doresc o cafea, un fresh sau o limonadă. Şi aceste maşini sunt prezente în preajma sediilor de birouri.
Restaurante pe roţi au apărut şi în preajma cluburilor, dar se deschid târziu după miezul nopţii.
Preţul unui astfel de vehicul porneşte de la zece mii de euro la mâna a doua, la care se adăugă cheltuieli cu chiria spaţiului unde staţionează salarii şi materia primă.
Antreprenorii spun că investiţia se amortizează destul de repede. Asta şi pentru că mâncarea nu este tocmai ieftină.
Sursa: Pro TV
Etichete: mancare, alimente, investitii, firme, clienti, afacere,
Dată publicare:
10-07-2019 18:48