Răsfăț culinar pentru turiștii care ajung la Timișoara: „Brânza de oaie e delicioasă”
Timişoara intră în rândul oraşelor care îşi întâmpină turiştii cu pieţe pline de bunătăţi locale. Agenţiile au început să organizeze tururi la cererea străinilor.
Recent, 35 de nemţi au luat prânzul şi s-au prins în horă.
Turist german: „Muzica este minunată, îmi place. A fost cam greu să dansez, pentru că nu cunosc stilul, dar m-am distrat!"
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Turiştii germani au venit pentru o săptămână în vacanţă în vestul ţării. După ce au vizitat principalele obiective din Timişoara şi din împrejurimi, au vrut să afle ce mănâncă românii. Aşa că au particpat la un prânz tradiţional, direct în piaţă, aşa cum se întâmplă de pildă în Munchen, Roma, Barcelona şi Londra.
Joseph, turist din Germania: „Totul e foarte bun. Brânza de oaie este delicioasă, iar salamul acesta e foarte aromat. Roşiile sunt mult mai bune decât cele din Germania, pentru că se bucură din plin de soare şi aer. Ale noastre sunt luate din sere."
Străinii s-au delectat şi cu specialităţi din porc.
Christian, turist din Germania: „A fost un prânz foarte gustos. Produsele au fost proaspete, se simte că sunt cumpărate din piaţă, din natură. Iar oamenii sunt minunaţi."
Este primul tur de acest fel organizat în oraş. Autorităţile spun însă că vor să-l transforme într-un obicei mai ales că există cerere pentru asemenea vizite.
Ramona Lambig, director Agenţie de turism: „Am vrut să le arăt atmosfera asta autentică şi care ei nici ei nu ar fi ghicit-o sau poate nu ar fi găsit-o. Dacă mă gândesc la Barcelona, dacă mă gândesc la Budapesta...”
Ludovic Satmari, ghid turistic: „Cei mai mulţi vor să mănânce local şi vor şi băuturi locale. Nimeni nu cere branduri internaţionale, pentru că aici vor să încerce gustul local, mai ales turiştii din Israel vor să meargă să vadă o piaţă de legume şi fructe, le place treaba asta sau chiar la piaţa de vechituri."
Ionuț Naselu, director Pieţe: „Dorim ca să promovăm pieţele noastre şi producătorii autohtoni, produsele tradiţionale."
Peste 125.000 de turişti străini au vizitat anul trecut Timişoara, cu 50.000 mai mulţi faţă de acum 4 ani. De altfel, în 2021 oraşul va fi Capitală Europeană a Culturii.
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!