Sfaturi pentru vacanțe sigure. Cum să evitați să deveniți victimele hoților de buzunare

Ultimul update: Vineri 27 Iulie 2018 20:33
Data publicarii: Vineri 27 Iulie 2018 19:19
Categorie: Travel

Vacanţele de vară sunt cele mai aşteptate de românii care preferă să meargă în străinătate. Nimic nu este mai frumos ca atunci când vrei să te pierzi printre milioanele de turişti din toată lumea.

Însă o experienţă frumoasă poate fi ruinată repede dacă ajungeţi victima hoţilor de buzunare. Iar cele mai aglomerate capitale ale Europei nu duc lipsă, de infractori. Din păcate, mulţi dintre ei sunt români.

Specialiştii din reţeaua de prevenire a criminalităţii din Europa spun că, cele mai mari grupuri de infractori îşi fac veacul în Spania, Anglia, Belgia, Olanda, Italia, Franţa, Grecia, Cehia şi Portogalia.

În Roma, spre exemplu, o să îi întâlniţi în zona Gării Centrale, la metrou şi în Piaţa Spaniei. Iar în Barcelona, dau lovitura frecvent în Las Ramblas şi în Piaţa Catalunya.

Hotelul în care vă cazaţi ar trebui să fie într-o zonă centrală, nu la periferie. Iar atunci când vă plimbaţi fiţi atenţi la ţinută. Nu ieşiţi în evidenţă şi cel mai important, luaţi în geantă sau în rucsac doar copii ale documentelelor şi bani cât să vă ajungă pentru ziua respectivă.

Răzvan Pascu, consultant turism: "Dacă se cazează la hotel, trebuie să verifice la recepţie şi să folosească seiful pentru a-şi depozita cele mai importante lucruri pe care le au, iar dacă pleacă în oraşe mai periculoase le-aş recomanda să nu poarte inele de vlaoare sau bijuterii în general, de valoare "

Nu ar strica să le lăsaţi rudelor sau prietenilor datele de contact ca să ştie unde sunteţi. Instalaţi pe telefon aplicaţii care vă localizează aparatul în cazul în care rămâneţi fără el, dar şi aplicaţia ''Călătorește în siguranță'', a Ministerului de Externe.

Ea vă ajuta să localizaţi misiunile diplomatice din ţară în care mergeţi, să aflaţi dacă sunt alerte de securitate pentru ţara de destinaţie sau dacă ţara respectivă are restricţii de călătorie sau nu.

Răzvan Pascu, consultant turism: "Le recomand să îşi facă şi o asigurare de călătorie de la o firmă serioasă care să îi asigure atât bagajul în caz că se pierde, de anulare a zborului sau chiar furtul, în special pentru documente, ceea ce e foarte important"

Dacă nu aveţi o cutie de valori la hotel, atunci e bine să ştiţi că pe internet se vând unele portabile. Mai mult, când mergeţi pe stradă, puneţi pe rucsac un lacăt cu cifru sau alarme pentru genţi.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

"Poate un suflet să ducă atâta durere?" Dramele mamelor care au pierdut totul în incendiile din Grecia
VIDEO PROTVPLUS.RO
ravasitul oilor
Sărbătoare în Slănic Moldova. Bunătăți de la producători locali și hore, de Răvășitul oilor
O veche tradiție a sașilor, reînviată într-un sat din Brașov. Turiștii au mâncat bunătățile gazdelor
Turism de aventură în România. Unde sunt cele mai bune afaceri
Turiștii profită de vremea caldă de la munte: „O minunăţie să vezi cum şerpuieşte apa”
Festivalul Castanelor, în oraşul în care majoritatea castanilor s-au uscat
Soldaţi din Primul Război Mondial, în Sibiu. "Mă recomandă mustăcioara"
Vreme la munte
Weekend cu temperaturi de vară, în stațiunile montane. „A fost ceva wow”
Supa de pește și găluștele cu prune fac furori la Paris. Cât costă un burger cu varză călită
Turismul balnear, în preferințele românilor. Cât costă o săptămână de tratamente
Milioane de euro, investite pentru a aduce turişti în Deltă. Ce culoare trebuie să aibă pensiunile
Guvernul vrea să scadă TVA-ul în turism. Managerii vin însă cu un avertisment
Cum să mergi în două city break-uri de toamnă la preț de unul