Premieră gastronomică în România. Un chef celebru va găti pentru români

×
Codul embed a fost copiat

Din ce în ce mai mulţi oameni sunt dispuşi să meargă până la capătul lumii pentru experienţe culinare inedite, după care îşi împărtăşesc impresiile prin intermediul reţelelor de socializare.

Astfel, informaţiile despre ceea ce e cu adevărat valoros se răspândesc uşor, potrivit Anei Roş, declarat cea mai bună femeie bucătar, în 2017. Ea este într-o scurtă vizită în România.

Străbunicii Anei Ros, erau din Transilvania iar ea a fost desemnată cea mai bună femeie chef în 2017. Trăieşte într-un mic orăşel aflat la graniţa dintre Slovenia şi Italia, acolo unde, împreună cu soţul ei are un restaurant, care a devenit celebru în toată lumea. În momentul de faţă, ocupă locul 38 în topul World's 50 Best Restaurants.

Ana Roș: ”A trebuit să muncim mult pentru a atrage clienţi din locuri îndepărtate. Dacă voiam să realizez ceva, aveam nevoie de oameni pasionaţi de mâncare şi cum Slovenia nu era pregătită pentru aşa ceva, am avut nevoie de cunoscători de pe tot globul. Pentru a-i convinge pe oameni să călătorească chiar trebuie să fi foarte bun”

Preparatele Anei sunt, spune ea, expresive, intense şi neortodoxe. Combină ingredientele în cele mai neaşteptate moduri. Oameni din toate colţurile lumii călătoresc în Kobarid, în fiecare an, pentru această experienţă gastronomică.

Citește și
foodtruck
Rulotele cu mâncare au împânzit marile oraşe. Chiar şi restaurantele apelează la ele
Trucul prin care s-a câștigat marele premiu de peste 9 milioane de euro la 6 din 49. Biletul a costat 4.413 lei

Ana Roș: ”Trebuie să mergi într-un restaurant doar pentru a te bucura, iar bucuria asta nu este ceva ce ar trebui împărtăşit cu toată planeta, dar reţelele sociale sunt un instrument foarte util prin care putem să răspândim informaţii despre calitate. Lucrurile se mişcă mai repede acum faţă de acum 15 - 20 de ani, cred, însă, că prioritatea celui care vizitează un restaurant nu ar trebui să fie un selfie cu bucătarul, ci bucuria gusturilor”.

Industria culinară a evoluat enorm în ultimii ani şi datorită reţelelor sociale. Fotografiile de pe Instagram ajung să genereze mai mult trafic pe site-urile restaurantelor, dar şi să-i motiveze pe oameni să încerce experienţe noi.

Gabriel Gavrilescu, critic gastronomic: ”Oamenii au început să fie din ce în ce mai interesaţi de zona asta, adică să-şi planifice călătoriile în funcţie de restaurante sau de ce vor să mănânce”.

Alex Petricean, chef: Lumea este în căutare de destinaţii noi. S-au săturat să meargă în aceleaşi locaţii, în aceleaşi oraşe foarte turistice, nu li se mai apar atât de interesante. Este cumva prea în faţa lor. Oamenii vor să caute şi să cerceteze, să descopere.

Vizita Anei Ros în România reprezintă o premieră gastronomică în ţara noastră. Ea şi Alex Petricean, desemnat cel mai bun tânăr bucătar al anului 2018, vor găti împreună pentru publicul din România.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Reacția lui Jake Paul după ce a fost pălmuit de Mike Tyson la cântarul oficial + Ce a zis Iron Mike
FOTO Reacția lui Jake Paul după ce a fost pălmuit de Mike Tyson la cântarul oficial + Ce a zis Iron Mike
Citește și...
Situaţie periculoasă la Băile Tuşnad. Momentul în care un urs intră într-un restaurant
Situaţie periculoasă la Băile Tuşnad. Momentul în care un urs intră într-un restaurant

Situaţie periculoasă la Băile Tuşnad, unde un urs s-a rănit în joi dimineaţă, după ce a spart geamul de la bucătăria unui restaurant în încercarea de a intra înăuntru ca să caute de mâncare.

Rulotele cu mâncare au împânzit marile oraşe. Chiar şi restaurantele apelează la ele
Rulotele cu mâncare au împânzit marile oraşe. Chiar şi restaurantele apelează la ele

Cei care şi-au diversificat ofertele se bucura de succes, mai ales dacă prind loc în zonele pline de turişti. La rândul lor, clienţii care îşi permit, scapa de stresul gătitului şi încercă lucruri noi din bucătăria internaţională.

Un urs a intrat într-un restaurant şi a golit frigiderele, în Tușnad. Ce face în fiecare noapte
Un urs a intrat într-un restaurant şi a golit frigiderele, în Tușnad. Ce face în fiecare noapte

Urşii înfometaţi dau atacul în gospodarii şi restaurante şi lasa dezastru. La Tuşnad un urs a intrat într-un restaurant şi a golit frigiderele, iar în Alba Iulia, într-un cartier, un alt urs flămând a omorât un porc şi un câine.

S-a urcat în urmă cu 6 ani într-un copac și de atunci nu a mai coborât. Povestea motanului din Polonia
S-a urcat în urmă cu 6 ani într-un copac și de atunci nu a mai coborât. Povestea motanului din Polonia

O pisică a devenit vedetă într-un orășel polonez, datorită unui obicei mai puțin obișnuit în lumea mâțelor. Felina s-a urcat în urmă cu șase ani într-un copac și de atunci nu a mai coborât pe pământ.

Recomandări
CE aprobă ajutorul de stat de 790 mil. € acordat de România pentru sprijinirea închiderii minelor de cărbune din Valea Jiului
CE aprobă ajutorul de stat de 790 mil. € acordat de România pentru sprijinirea închiderii minelor de cărbune din Valea Jiului

Comisia Europeană a aprobat o măsură a statului român în valoare de 790 de milioane de euro pentru acoperirea costurilor excepţionale generate de închiderea a patru mine de cărbune necompetitive din Valea Jiului.

Preşedintele regiunii Valencia recunoaşte că au existat erori în gestionarea inundaţiilor și își cere scuze. „Nu voi nega”
Preşedintele regiunii Valencia recunoaşte că au existat erori în gestionarea inundaţiilor și își cere scuze. „Nu voi nega”

Preşedintele regiunii spaniole Valencia, Carlos Mazon, a recunoscut vineri că au existat ”erori” în gestionarea inundaţiilor dramatice de luna trecută, şi a prezentat ”scuzele” sale pentru întârzierile în ajutorarea sinistraţilor, relatează AFP.

CE: Creșterea economiei României nu va fi nici la jumătate din cât se estima, în 2024. Deficitul va ajunge la 8% din PIB
CE: Creșterea economiei României nu va fi nici la jumătate din cât se estima, în 2024. Deficitul va ajunge la 8% din PIB

Estimarea de creștere economică a României a fost recalculată la Comisia Europeană, cu mult sub valoarea stabilită inițial. Pentru 2024, estimarea de creștere economică a României a fost revizuită de la 3,3 la 1,4%.