Premieră gastronomică în România. Un chef celebru va găti pentru români

Ultima actualizare: 11-07-2019 20:27

Din ce în ce mai mulţi oameni sunt dispuşi să meargă până la capătul lumii pentru experienţe culinare inedite, după care îşi împărtăşesc impresiile prin intermediul reţelelor de socializare.

Astfel, informaţiile despre ceea ce e cu adevărat valoros se răspândesc uşor, potrivit Anei Roş, declarat cea mai bună femeie bucătar, în 2017. Ea este într-o scurtă vizită în România.

Străbunicii Anei Ros, erau din Transilvania iar ea a fost desemnată cea mai bună femeie chef în 2017. Trăieşte într-un mic orăşel aflat la graniţa dintre Slovenia şi Italia, acolo unde, împreună cu soţul ei are un restaurant, care a devenit celebru în toată lumea. În momentul de faţă, ocupă locul 38 în topul World's 50 Best Restaurants.

Ana Roș: ”A trebuit să muncim mult pentru a atrage clienţi din locuri îndepărtate. Dacă voiam să realizez ceva, aveam nevoie de oameni pasionaţi de mâncare şi cum Slovenia nu era pregătită pentru aşa ceva, am avut nevoie de cunoscători de pe tot globul. Pentru a-i convinge pe oameni să călătorească chiar trebuie să fi foarte bun”

Preparatele Anei sunt, spune ea, expresive, intense şi neortodoxe. Combină ingredientele în cele mai neaşteptate moduri. Oameni din toate colţurile lumii călătoresc în Kobarid, în fiecare an, pentru această experienţă gastronomică.

Ana Roș: ”Trebuie să mergi într-un restaurant doar pentru a te bucura, iar bucuria asta nu este ceva ce ar trebui împărtăşit cu toată planeta, dar reţelele sociale sunt un instrument foarte util prin care putem să răspândim informaţii despre calitate. Lucrurile se mişcă mai repede acum faţă de acum 15 - 20 de ani, cred, însă, că prioritatea celui care vizitează un restaurant nu ar trebui să fie un selfie cu bucătarul, ci bucuria gusturilor”.

Industria culinară a evoluat enorm în ultimii ani şi datorită reţelelor sociale. Fotografiile de pe Instagram ajung să genereze mai mult trafic pe site-urile restaurantelor, dar şi să-i motiveze pe oameni să încerce experienţe noi.

Gabriel Gavrilescu, critic gastronomic: ”Oamenii au început să fie din ce în ce mai interesaţi de zona asta, adică să-şi planifice călătoriile în funcţie de restaurante sau de ce vor să mănânce”.

Alex Petricean, chef: Lumea este în căutare de destinaţii noi. S-au săturat să meargă în aceleaşi locaţii, în aceleaşi oraşe foarte turistice, nu li se mai apar atât de interesante. Este cumva prea în faţa lor. Oamenii vor să caute şi să cerceteze, să descopere.

Vizita Anei Ros în România reprezintă o premieră gastronomică în ţara noastră. Ea şi Alex Petricean, desemnat cel mai bun tânăr bucătar al anului 2018, vor găti împreună pentru publicul din România.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO