Pensiunile, pregătite pentru musafirii de Revelion: ”I-am așteptat cu tăiatul porcului”

Ultimul update: Vineri 26 Ianuarie 2018 17:50
Data publicarii: Sambata 30 Decembrie 2017 18:02
Categorie: Travel

În pensiunile din Maramureș miroase a vin fiert şi a scorţişoară, iar cei care s-au săturat deja de cârnaţi, caltaboş şi șorici îşi fac poftă de mâncare cu o ţuică de prune din zonă.

Şi în Alba, mămăliga la ceaun e aburindă, numai bună să pună în valoare tochitura de porc.

"Bine aţi venit la noi, în Maramureş! Să petreceţi alături de noi! Doamne ajută! Numai bine, multă fericire!" - își întâmpină gazda musafirii.

La o pensiune din Baia Sprie, gazdele şi-au primit musafirii în straie tradiţionale şi cu bucate fierbinţi, în vase din lut.

Valentin Vieru şi-a luat cu el şi prietenii din Bucureşti. Se simte deja ca acasă.

Valentin Vieru, turist din Bucureşti: "E o zonă foarte frumoasă. Tradiţiile şi obiceiurile... E al treilea an şi o să tot revin, că-mi place tare mult.''

Turiștii din toată lumea, impresionați de hotelul de gheață de la Bâlea Lac. ”A fost visul meu”

Alexandru Mechea, turist: ”Am venit pentru tradiţii."

Pentru un sejur de 5 zile, cu pensiune completă, fiecare invitat a plătit 1650 lei.

Cristina Leș, proprietar pensiune: "Şi în acest an, ca de fiecare dată, i-am aşteptat cu bucate tradiţionale, cu tăiatul porcului, cu vin fiert la ceaun, palincă, cozonac de casă. Să petreacă cu noi, într-un mediu falmilial, în Maramureş.”

Dacă va ninge, gazdele sunt gata să scoată săniile trase de cai.

E larmă şi în pensiunile din Şugag, pe Valea Frumoasei.

"Pârlirea prin paie face șoricul mai moale, mai gustos, mai natural, bio", este explicată rețeta.

Mirosul îmbietor de sorici i-a ademenit pe toţi cei prezenţi.

Aliona, turistă din Bucureşti: "Am văzut cum se pârleşte porcul, se păstrează obieciurile, tradiţiile. E o zonă frumoasă, am fost anul trecut şi ne-a plăcut foarte mult. E linişte, frumuseţe."

Oleg, turist: "Suntem din Republica Moldova şi acolo nu avem zone muntoase. O să ne petrecem, o să ne distrăm, o să mâncăm, o să mergem la pârtie."

La final, s-au ghiftuit cu o mămăligă făcută la ceaun şi o tochitură de poveste.

Preţurile pentru o noapte de cazare variază între 120 şi 180 de lei. Cei care sunt în zona pot face excursii la domeniul schiabil Șureanu, la Cetatea Albă Carolina şi la Sibiu.

Modul unic în lume în care este preparat păstrăvul în Bucovina. Un vânător a găsit soluția

Modul unic în lume în care este preparat păstrăvul în Bucovina. Un vânător a găsit soluția

fete pe litoral

Criză uriașă de angajați pe litoral. Patronii oferă salarii și de 3.000 de euro

23 de grade în Brașov. Turiștii s-au bucurat de prima zi ideală pentru un bronz de munte

Plajă la final de aprilie, în Mamaia. Turiștii s-au bucurat de căldură și de mâncare gratis

Românii vor plăti, în medie, 955 de lei/cameră de 1 Mai. Cele mai căutate stațiuni

Brunch în satele săsești de lângă Sibiu. Meniu bogat și plimbări pentru 75 de lei

Vidra, un loc cu peisaje de poveste, perfect pentru mini-vacanţa de 1 mai

turism

Delta, o destinație perfectă pentru vacanța de 1 Mai. Prețurile pentru cazare

Imagini spectaculoase în România. În hamace la înălțime, deasupra stâncilor

Sute de ciclişti au pornit pe Drumul Vinului din Prahova. Cum s-a terminat cursa

Orașe din România care au 100 km de piste pentru biciclete sau care le închiriază gratuit

Delta Neajlovului, loc de escapadă pentru cei sătui de aglomerația din București

Locul unde puteți admira laleaua pestriță, floare protejată de lege