Modul unic în lume în care este preparat păstrăvul în Bucovina. Un vânător a găsit soluția
Cine s-a săturat de Crăciun de mâncărurile preparate din carne de porc poate încerca de acum înainte păstrăvul preparat în Bucovina.
Localnicii îl afumă cu conuri de brad şi îl pun la păstrat în cobza din cetină. Iar dacă ajungeţi în zonă, încercaţi în restaurante şi la pensiuni cârnaţii din păstrăv şi cremele preparate din gustosul pește cu miere şi nuci. Şi bineînţeles, nu rataţi borşul de peste sau păstrăvul prăjit, uns bine cu mujdei.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
La Valea Putnei, în apropiere de Câmpulung Moldovenesc, păstrăvul este stropit întâi cu sare de Cacica şi după 12 ore este spălat şi uns cu miere. Apoi, alte două ore este scăldat în fum.
Când este gata, păstrăvul se aşează în cobze din cetina de brad. Localcnii spun că un vânător a găsit această soluţie pentru ca peştele să poată fi transportat pe o distanţă mai mare fără să se strice.
Ca să ducă mai departe reţetele, Florin a luat 400 de mii de euro - bani europeni - şi a ridicat în Valea Putnei o fabrică.
Florin Irimescu, director fabrică: "Am găsit aici un filon neexploatat în lume, modul ăsta unic de a prepara cu multă pasiune păstrăvul şi de a-l ambala într-un fel care e unic, nicăieri nu se găseşte, dar peste tot este apreciat. Reţetele vechi sunt la baza a tot ceea ce facem."
Acelaşi păstrăv afumat este folosit şi pentru prepararea altor delicatese. Apreciaţi sunt şi cârnaţii de pește, iar în restaurante cunoscătorii cer borş. La fel de căutat este şi păstrăvul prăjit cu mămăligă şi mujdei.