Modul unic în lume în care este preparat păstrăvul în Bucovina. Un vânător a găsit soluția

Ultimul update: Vineri 26 Ianuarie 2018 17:50
Data publicarii: Marti 02 Ianuarie 2018 17:30
Categorie: Travel

Cine s-a săturat de Crăciun de mâncărurile preparate din carne de porc poate încerca de acum înainte păstrăvul preparat în Bucovina.

 

Localnicii îl afumă cu conuri de brad şi îl pun la păstrat în cobza din cetină. Iar dacă ajungeţi în zonă, încercaţi în restaurante şi la pensiuni cârnaţii din păstrăv şi cremele preparate din gustosul pește cu miere şi nuci. Şi bineînţeles, nu rataţi borşul de peste sau păstrăvul prăjit, uns bine cu mujdei.

La Valea Putnei, în apropiere de Câmpulung Moldovenesc, păstrăvul este stropit întâi cu sare de Cacica şi după 12 ore este spălat şi uns cu miere. Apoi, alte două ore este scăldat în fum.

Când este gata, păstrăvul se aşează în cobze din cetina de brad. Localcnii spun că un vânător a găsit această soluţie pentru ca peştele să poată fi transportat pe o distanţă mai mare fără să se strice.

Cerșetor român prins la furat caviar și somon afumat, în Germania: ”Onorată instanță, mi-era foame”

Ca să ducă mai departe reţetele, Florin a luat 400 de mii de euro - bani europeni - şi a ridicat în Valea Putnei o fabrică.

Florin Irimescu, director fabrică: "Am găsit aici un filon neexploatat în lume, modul ăsta unic de a prepara cu multă pasiune păstrăvul şi de a-l ambala într-un fel care e unic, nicăieri nu se găseşte, dar peste tot este apreciat. Reţetele vechi sunt la baza a tot ceea ce facem."

Acelaşi păstrăv afumat este folosit şi pentru prepararea altor delicatese. Apreciaţi sunt şi cârnaţii de pește, iar în restaurante cunoscătorii cer borş. La fel de căutat este şi păstrăvul prăjit cu mămăligă şi mujdei.

Alternativa pentru cei care nu vor carne de porc la masa de Crăciun. Prețurile la oaie sau mistreț

Alternativa pentru cei care nu vor carne de porc la masa de Crăciun. Prețurile la oaie sau mistreț

VIDEO PROTVPLUS.RO

costinesti

Zeci de mii de tineri petrec în cea mai ieftină stațiune de pe litoral. Prețurile la mâncare

Festival căutat de turişti din întreaga lume, într-un sat din Braşov. Ce vedete vin

Satul din inima Maramureșului care atrage anual zeci de mii de turiști

Cum se refac petrecăreții din Mamaia după o noapte de distracție

Cum arată camera de hotel de 15.000 de dolari pe noapte. Are 455 de metri pătraţi

O veche tradiţie, reînviată la Timişoara. Turiştii şi localnicii sunt în culmea fericirii

spectacol aviatic, tuzla

Spectacol cu campionul mondial la aviaţie acrobatică, la Tuzla

La mare cu cortul. Turiștii plătesc pentru cazare de 10 ori mai puțin decât la hotel

Ținutul de basm din Alba care atrage tot mai mulți turiști. Jeremy Irons l-a făcut celebru

Dunărea, locul de vacanță perfect pentru turiștii care stau departe de mare

Vacanțele pe iaht, un trend tot mai popular printre români. Cât costă un astfel de sejur

Unde merg românii cu tichetele de vacanță. Rezervările au ”explodat”