Peninsula europeană mai puțin cunoscută care pare că a fost uitată de timp. Peisajele sunt spectaculoase | GALERIE FOTO
Cu peisaje naturale, neatinse de mâinile omului, cu păduri și golfuri de ambele părți, peninsula Datca pare că a fost uitată de timp.
Teritoriul lung și îngust care se întinde între Marea Egee și Marea Mediterană în sud-vestul Turciei pare nelocuit și sălbatic, având un aspect foarte diferit față de Marmaris și Bodrum care se află în apropiere.
Legile stricte au protejat peninsula de construirea unor proiecte turistice, potrivit CNN.
Alegeri 2024
21:23
Ciolacu reafirmă că, dacă este ales preşedinte, l-ar desemna premier pe Bolojan şi că îşi doreşte o coaliţie cu PNL
20:58
Marcel Ciolacu este favorit clar pentru câștigarea alegerilor pe platforma pe care s-a pariat masiv în favoarea lui Trump
17:04
Cum văd străinii alegerile prezidențiale din România. ”De 20 de ani trebuie să alegem răul cel mai mic”
16:02
George Simion, președintele AUR, a votat la Roma: „Vin aici să votez din respect pentru toţi românii”
Portul din Datca este epicentrul vieții în acest oraș. Restaurantele cu pește, cu mese simple din lemn, aliniate de-a lungul malului umplu peisajul, alături de micile magazine care vând produse tradiționale și de cafenelele mai moderne.
Priveliștile de pe versanți par desprinse din cărțile de povești. Casele de culoare albă și cu acoperiș portocaliu deschid calea către port și către mare. Ritmul lejer al vieții de zi cu zi nu este tulburat de turiștii care vin să viziteze peninsula.
Dincolo de port, nouă sate mici sunt împrăștiate în peninsulă. Traseele de pe străduțele înguste duc la atracțiile principale ale zonei: ruinele din Knidos, cândva un oraș grecesc.
Situat în cel mai vestic punct al orașului Datca, situl istoric se află la capătul unui drum șerpuit ce străbate păduri de pini, dar și livezi de migdali.
Vara, turiștii turci se îngrămădesc pe cele mai cunoscute plaje, în timp ce localnicii aleg să meargă în golfurile rămase sălbatice.