Opt oameni incaseaza, impreuna, 300.000 de euro pe an ca sa promoveze turismul romanesc. Unul dintre ei a si disparut
Cei opt angajati de la birourile de promovare turistica a Romaniei din Berlin, Roma, Viena, Londra, Varsovia, Moscova, Paris si New York castiga, impreuna, 300.000 de euro pe an. La acesti bani se adauga 600.000 de euro dati pe deplasari si chirii.
Acestea sunt cele opt birouri in care personalul se ocupa de promovarea Romaniei. Insa, in opinia ministrului Turismului, Mircea Dobre, bazata pe un audit al Curtii de Conturi, sefii acestor reprezentante externe au efectuat cheltuieli nejustificate, asa ca birourile vor fi inchise.
Mircea Dobre, ministrul Turismului: “Trebuie sa resetam si sa o luam de la zero. Cheltuirea banilor publici pentru ce fac acolo acei domni/doamne nu e justificata.''
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Salarii de 37.500 de euro pe an
900.000 de euro anual, acestea sunt costurile celor opt reprezentante externe care se ocupa cu promovarea turismului romanesc in strainatate. Din aceasta suma, 300.000 de euro sunt salariile celor opt angajati, iar 600.000 de euro sunt cheltuieli cu deplasarile personalului, utilitatile si spatiile inchiriate. In unele locuri, chiriile pentru birouri, care nu aveau voie sa depaseasca 60 de metri patrati, treceau si de 5.000 de euro pe luna.
Intr-un comunicat de presa, sefii birourilor se apara si sustin ca toate cheltuielile au fost “necesare si justificate''
Mircea Dobre, ministrul Turismului: “La Madrid, cel care a reprezentant statul roman acolo a disparut acum cativa ani, a plecat cu masina institutiei, e inregistrat un dosar. In State, avem de 23 de ani om, ceilalti de peste 10 ani”
De asemenea, ministrul este nemultumit si de performanta unora dintre angajati. De pilda, biroul din New York a trimis anul trecut in Romania 166 de turisti.
Mircea Dobre, ministrul Turismului: “Nu m-au sunat sa-mi propuna sa discutam info-tripuri. Ce face nu stiu, ca n-am vazut niciodata niciun raport de activitate. El promoveaza Romania''
Federatia Patronatelor din Turismul Romanesc spune ca “Romania are nevoie de promovare, care nu trebuie intrerupta nicio clipa. Inchiderea chiar si pentru o saptamana, cum s-a intamplat atunci cand personalul nu a avut bani sa si plateasca chiria si aparea inchis, aduce o imagine foarte proasta Romaniei si turismului”
Ministrul Dobre spune ca guvernul va scoate aceste posturi la concurs, cei care sae vor ocupa de promovare turistica a Romaniei vor fi in subordinea ambasadorului din tara respectiva, vor avea poate denumirea de atasat in turism si vor avea un mandat limitat la 4 ani.
Pentru reducerea cheltuielilor, Ministerul Turismului ia in calcul organizarea unor birouri de promovare turistica la sediile misiunilor diplomatice.
Sursa: Pro TV
Etichete: romania, turism, Ministerul Turismului, mircea dobre,
Dată publicare:
05-05-2017 19:04